начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

дайте мнение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дайте мнение

Мнениеот nikiberk » 10 Мар 2008, 13:50

Депозирах при работодателя молба по член 327/2
Днес отидох да си търся документите и ми връчиха депозираната молба/копие/ на която е писано че не отговаря на 327/2 щото не съм посочил дата Та нали молбата отгоре има входящ номер с дата
и под това са написали че са съгласни на раздяла по 325

какво да правя
nikiberk
Младши потребител

Мнениеот lililaw » 10 Мар 2008, 17:27

прекратяването по чл.327, т.2 от КТ става едностранно с подаване на уведомителното писмо от страна на работникът, поради което не е необходимо съгласието на работодателят Ви. За да имате основание да прекратите трудовият си договор на това основание е необходимо да Ви бъде забавено изплащането на заплатите или вноските към общественото осигуряване. Ако има такова забавяне , то имате законното основание по чл.327, т.2. След като не сте посочили изрично дата в уведомлението си, се счита, че сте прекратили договора си в момента на подаването му, т.с. датата след входящия номер.
lililaw
Нов потребител

Мнениеот nikiberk » 10 Мар 2008, 17:44

нещо не се справям с намирането на адвокат единя към когото се обърнах ми отказа защото явно към него се е обърнал работодателя а другия ми наговори разни глупости В смисъл да съм отишал да искам от работодателя на молбата да допищем/считано от/ което просто нема как да стане Едва ли тои ще е съгласен Доколкото разбрах от колеги шефа притискал началник смената да пише некаква докладна явно ще се опитат да ни гонят дисциплинарно . Ако може даите съвет как да процедирам и гоня ли някакъв срок Поне докато в близките два дена си намеря адвокат то е ясно че без тъкъв няма да се мине

ВАЖИ ЛИ ДЕПОЗИРАНАТА ОТ МЕН МОЛБА ПО ЧЛЕН 327/2 ИЛИ НЕ РАБОТОДАТЕЛЯ Е ПИСАЛ/или адвоката му/ че е невалидан поради това че не пише от кога /при условие че има входящ номер с датата и на края също до подписа има дата и може ли да бъда уволнен законно
nikiberk
Младши потребител

Назад към Трудово право