- Дата и час: 08 Фев 2025, 03:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КОНКУРС ЗА ДЪРЖАВНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ
|
|
Здравейте, колеги! Някой да е получил вече съобщението от Министерство на правосъдието???Много се забавиха тия хора ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
- Legion
- Младши потребител
...то като ви наблюдава човек, ви се чуди на нетърпението!!! Особено колежката teodora_abc... Освен да те приемат за прекомерно нахална и да те дисквалифицират, друго не виждам какво ше постигнеш като отидеш. По-кротко бе, хора! Всичко е наред - работата няма да избяга, работа боооооооооооооол! Трудовите ви договори ще се изпратят до районните съдилища, за които сте кандидатствали. Там ще подписвате договорите и всички останали книжа. Вие си определеляте в кой момент встъпвате в длъжност, трудовия договор възниква тогава.
- simo99
- Младши потребител
teodora_abc написа:И аз нищо не съм получила. И не ми е ясно защо да не може да отидем и преди съобщението.
Ха-ха-ха!
Ами я по-добре запретвай ръкави направо се втурвай на работа! Защо ли пък ги чакаш още!
Боооже! Пък дано си запазиш същия хъс и за работа!
- simo99
- Младши потребител
Хъс за работа имам - бол. Не ме познаваш и не можеш да го коментираш. Не виждам какъв е проблема да отидем да си получим съобщенията лично - и без това после ще се ходи в МП. Неопределеността дразни - все пак и сега работим някъде, за сведение, и мястото не се освобождава от днес за утре. И да, нямам търпение да започна новата работа, на конкурс ходих с желание, не от няма къде - имам си работа, с не по-малък доход, за сведение. Спирам да пиша в темата. Ако преценят модераторите, да ме изтрият.
- teodora_abc
- Младши потребител
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
-
gudio - Активен потребител
gudio написа::roll:Я, каква разлика. А пък след конкурса за ЧСИ, на мен ми се обадиха по телефона от МП и заплашително ме уведомиха, че ако не дойда до два дена да си получа заповедта, министърът ще си оттегли "възлагането на правомощия по изпълнението" и ще издаде заповед на следващия по ред кандидат измежду некласиралите се
Да не съм си мислел, че някой ще ме чака да се размотавам и да чакам "съобщаване по реда на ГПК"
Кой как се уреди
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Явно не сте схванали оригиналната покана за лична среща от 3-ти вид
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- inspectora
- Активен потребител
gudio написа::roll:Я, каква разлика. А пък след конкурса за ЧСИ, на мен ми се обадиха по телефона от МП и заплашително ме уведомиха, че ако не дойда до два дена да си получа заповедта, министърът ще си оттегли "възлагането на правомощия по изпълнението" и ще издаде заповед на следващия по ред кандидат измежду некласиралите се
Да не съм си мислел, че някой ще ме чака да се размотавам и да чакам "съобщаване по реда на ГПК"
Разлика определено има, и то голяма! Статутът на едните е уреден в ЗСВ, а на другите в ЗЧСИ. За първите възниква трудово правоотношение по силата на ТРУДОВ ДОГОВОР/чл. 268 от ЗВС, чл. 96 от КТ/, а за вторите ВЪЗЛАГАНЕ на правомощия по силата на ЗАПОВЕД /чл. 11 от ЗЧСИ за сведение/. Общото е в ГПК /за сведение.../.
- simo99
- Младши потребител
simo99 написа: Разлика определено има, и то голяма! Статутът на едните е уреден в ЗСВ, а на другите в ЗЧСИ. За първите възниква трудово правоотношение по силата на ТРУДОВ ДОГОВОР/чл. 268 от ЗВС, чл. 96 от КТ/, а за вторите ВЪЗЛАГАНЕ на правомощия по силата на ЗАПОВЕД /чл. 11 от ЗЧСИ за сведение/. Общото е в ГПК /за сведение.../.
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
-
simo99 написа:За нищо!!!
-
Ха! Интересно! За първи път чувам, че ЧСИ се "чуди" защо не са му платили.
Вместо да модерирате намерете основание ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
likes написа:Ха! Интересно! За първи път чувам, че ЧСИ се "чуди" защо не са му платили.Вместо да модерирате намерете основание
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
-
gudio написа:simo99 написа:За нищо!!!
Чудя се аз, защо още от МП не са ми платили нито една заплата, а то каква била работата...
...мммдаааа! Значи работата е доста сериозна, щом се чудиш!?
- simo99
- Младши потребител
simo99 написа: ...мммдаааа! Значи работата е доста сериозна, щом се чудиш!?
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
-
gudio написа: ... Многократно съм споделял, че откакто станах СИ се чувствам бая затъпял...
Е стига си споменавал това, вкарваш ми комплекси
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
- ohoboho
- Младши потребител
|
|