начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

darenie predi prodazba

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

darenie predi prodazba

Мнениеот tedy-TED » 25 Мар 2005, 12:49

maiata baba predi godini e darila svoia nedvizim imot-etaz ot ka6ta na svoite detsa saotvetno na moiata maika i dvamata i bratia,no v dogovora za darenie ne e zapisano uslovie koeto primerno da zadalzava stranite da ia gledat ili drugo takova.Problema e 4e baba mi re6ava da probade vaprosnia etaz i prileza6tite mu dvor i tavan/kato poslednite dvora i tavanskoto ne figurirat v darenieto/na moiata maika,a tia i ba6ta mi gi prodavat na men.V momenta se vodi delo no samo ot edinia brat na maika mi,drugia vaob6te ne e prediavil pretentsii kam etaza.
Moia vapras e:Dvora i tavanskoto kakto darenoto ot baba mi saotvetno na maika i brat i koito ne vodi delo 6te ostanat li moi?
tedy-TED

Re: darenie predi prodazba

Мнениеот gega » 25 Мар 2005, 13:06

Предявеният иск по чл. 30 от Закона за наследството ли е или по чл. 108 от ЗС. От търсеният път на защита зависи и отговорът на поставения от теб въпрос! Но трябва да знаеш, че таванското поме3щение е принадлежност към главната вещ, а ако е налице етажна собстевност и земята е обща част, така че при прихвърляне на обособен обект - етаж например, се прехвърлят и съответните идеални части от общите части дори и изрично да не е уговорено в договора, удостоверен с нотариален акт! Но трябва да уточниш предмета на спора!
gega

Мнениеот Keit » 25 Мар 2005, 13:09

Parvo bi trabvalo da razasnite dali v dogovora za darenie e bila zapisana klauza, saglasno koiato maika vi, i bratata i namat pravo da se razporejdat s imota do smartta na baba vi. nai - 4esto dogovorite za darenie se sklu4vat po tozi na4in, s cel da se izbegnat zloumi6leni deistvia. neobhodimo e pri dogovora za prodajba / ako ne e ni6tojen / da ima podpisi i na 3-te dareni strani. toest da sa se saglasili s tazi prodajba. v protiven slu4ai daljite obez6tetenie na vtoria brat - v razmer, syotvetstva6t na negovata 4ast ot darenieto ili tova s koeto ste se obogatila, v slu4ai 4e toi ne e bil saglasen na prodajbata. no pri vsi4ki polojenia na parvo miasto trabva da proverite dali dogovora, sklu4en s vas e proizvel deistvie. a 6to se otnasa do dvora i tavana - te, struva mi se namat da ostanat va6i v nikoi slu4ai.
6to se otnasa do prodajbata, koiato baba Vi iska da izvar6i, ako usloviata po chl. 227 ZZD ne sa nalice, tia ne bi mogla da izvar6i sdelkata s pravno osnovanie i darenite mogat da ya atakuvat v sada. Vse pak mnogo zavisi kakvo pi6e v darenieto.
no vse pak proverete i drugi stanovi6ta po tozi kazus, tai kato sas sigurnost ima kakvo drugo da se kaje...
Keit

Мнениеот ddedo » 26 Мар 2005, 14:34

abe, pich dosta obyrkana istoria ....:0
ot babata na leliata, na vuichoto ... az lichno izgubih nishkata
ddedo

Назад към Взаимопомощ