- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
възбрана
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
възбрана
Колеги, нещо май не ми е ясно-защо като искам от съдия-изпълнител да наложи възбрана върху даден имот, същият ми пише, че трябва да му представя проектовъзбрана?
- harmaiani
Re: възбрана
Няма и да Ви стане ясно,защото такова нещо няма. Пак,за пореден път сблъсък с некоменентен съдия.
- 777
ЗА ПРЪВ ПЪТ ЧУВАМ ЗА ПРОЕКТО ВЪЗБРАНА
ПИТАМ СЕ ДАЛИ НЯМАНЯКОИ СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ ДА МУ НАПИШАТ И ПРОЕКТО ЗАПОР
ПИТАМ СЕ ДАЛИ НЯМАНЯКОИ СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ ДА МУ НАПИШАТ И ПРОЕКТО ЗАПОР
- донна2
))))))))))))
- monteskio
- Активен потребител
Значи имотът си излиза по справка от ТДД-какви глупости ми пише този съдия-изпълнител! На всичкото отгоре, ако не му представя проектовъзбрана, трябвало да му представя акт за собственост?Понякога, честно да си кажа, като имам работа с някои "компетентни колеги", се чудя аз ли нещо не съм в ред или пък те.Май въпросът е риторичен:/
- harmaiani
Това в София ли се случва?
Ех, защо не ни искаха и проекто-решение по осъдителен иск например, веднага им написвам...:))
Ех, защо не ни искаха и проекто-решение по осъдителен иск например, веднага им написвам...:))
- zvezda
- Потребител
Уф май няма да се разбереш с него ,ами....напиши една молба с която искаш съдия изпълнителя да изиска служебно от служба вписмвания НА ,съд. решение ,или от ОСЗГ решението на поземлената комисия /не знам какъв е имота/ ,ако не се съгласи поискай да ти издаде съдебно удостоверение по силата на което ти да се снабдиш с акта за собственост ,другото е да обжалваш действията на СИ , и на мен ми се е случвало да ми искат акт за собственост при вписване на възбрана......така ,че......
- донна2
Къде е този съдия? В кой район е ? Как е станал съдия? Каква проектовъзбрана? След това нямало значение кой къде е завършил........................
- галина
Ами Галинке те само завършилите СУ не грешели така ли и т.н..... ,бре ,ама аз съм на обратното мнение това от личен опит.
- донна2
За документа за собственост е прав, защото е длъжен да се увери, че имота е собственост на длъжника, както и дали не е СИО. На мен са ми искали дори скица, защото имота беше УПИ. С нея се снабдих чрез съдебно удостоверение. Копие от документа за собственост ако имота е УПИ или апартамент от Агенция по вписванията, които са публични. Колкото до проектовъзбраната му обяснете, че такъв акт в ГПК няма, че възбраната е акт на съдията, който той трябва да си напише и за това получава заплата.
- neizvestna
И съдия изпълнителя според теб не е завършил в СУ и затова прави грешки или не познава материята ,айде стига първо погледни ти колко грешки правиш и тогава преценявай другите.
В някой съдилища във фирменото отделение искат и проект на решението ,това известно ли ти е или и те не са завършили в СУ та затова .
По случая някъде в архива има тема потърси я.
В някой съдилища във фирменото отделение искат и проект на решението ,това известно ли ти е или и те не са завършили в СУ та затова .
По случая някъде в архива има тема потърси я.
- донна2
Ама кой е казал, че завършилите СУ са най-добрите!?! Лежат на стара слава... На един изпит, отличник от СУ заяви, че в изпълнителното производство страни са ищеца и съдия-изпълнителя.... Не стана ли вече ясно, че кой къде е завършил няма никакво значение, има кадърни колеги от всички университети.
- amika_m
- Младши потребител
Това,че във вашия съд съдиите от фирмено искат проект на решение,говори единствено само за това,че просто ГИ МЪРЗИ ДА СИ НАПИШАТ РЕШЕНИЕТО, а не че закона го изисква.
- галина
Не си познала не е във нашият съд , говориш колкото да се намираш на приказка и нищо съществено не каза .Галинке не ми пука ,че си завършила СУ ,не си нищо кой знае какво и едва ли ще бъдеш ,по простата причина ,че щом ти се отдаде възможност почваш да плюеш по другите с единственото ,което знаеш не са завършили където си завършила ти . И с какво превъзхождаш другите дето не са зъвършили СУ щото не знам , отговора ми е -с нищо!
Тук пишат не само възпитаниците на прословутия СУ ,а и на други университети и на всички им е ясно ,че са добри ,явно само на Галина не и е ясно!Питам се защо ли ?
Че ти Галинке току виж им забраниш на хората и да практикуват щот не са завършили СУ .
А да си чувала за пазарна икономика - не не си от къде да си инъче щеше де ти е ясно какво значи конкуринция , и че при тая конкуренция ТИ възпитаничката на СУ нещо не си класирана .
Тук пишат не само възпитаниците на прословутия СУ ,а и на други университети и на всички им е ясно ,че са добри ,явно само на Галина не и е ясно!Питам се защо ли ?
Че ти Галинке току виж им забраниш на хората и да практикуват щот не са завършили СУ .
А да си чувала за пазарна икономика - не не си от къде да си инъче щеше де ти е ясно какво значи конкуринция , и че при тая конкуренция ТИ възпитаничката на СУ нещо не си класирана .
- донна2
от личен опит - в Бургаски окръжен съд все още искат когато внасяш документите за вписване на нова фирма, да приложиш и самото съдебно решение за учредяването. Аз смятам, че на времето не е имало такава практика - защото притежавам съдебно решение от доброто старо време пак на Бургаския окръжен съд, което освен всички необходими реквизити, съдържа и разпределението на капитала между съдружниците. И предполагам, че след купчината гафове, които са натворили съдиите, местното управително тяло е решило клиентите сами да си изготвят решенията - по този начин всяка грешка ще се вменява във вина на обикновения човек, а не на вездесъщия съдия от фирмено отделение. Интересно дали имат същата практика и по наказателните дела?
- many
Мързеливият съдия е искал тя да му свърши работата.Колеги защо не се
предприемат мерки за промяна на ЗСВ , относно търсене на административна
отговорност на съдии "Дебили",които ги мързи да работят, или ако свършат
нещо го правят точно обратното.Предлагам без изключение всички
магистрати да се явят на конкурс за защита магистърското си място.
Към настоящият момент на един съдия "..........." ,на когото възивният съд
отменя 90% от решенията и определенията не може нищо да му случи.
Скоро писах жалба по Председателя на РС гр.В.Преслав относно самозабравила
се съдийка , отговор от ПЪРВИ ЧАСТЕН СЪД гр.В.Преслав няма.
предприемат мерки за промяна на ЗСВ , относно търсене на административна
отговорност на съдии "Дебили",които ги мързи да работят, или ако свършат
нещо го правят точно обратното.Предлагам без изключение всички
магистрати да се явят на конкурс за защита магистърското си място.
Към настоящият момент на един съдия "..........." ,на когото възивният съд
отменя 90% от решенията и определенията не може нищо да му случи.
Скоро писах жалба по Председателя на РС гр.В.Преслав относно самозабравила
се съдийка , отговор от ПЪРВИ ЧАСТЕН СЪД гр.В.Преслав няма.
- поли
20 мнения
• Страница 1 от 1
|
|