начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Моля за спешна помощ за образуване на наказателно производст

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за спешна помощ за образуване на наказателно производст

Мнениеот student2kursSU » 25 Мар 2005, 21:16

Колеги,
за съжаление съм само втори курс и не съм наясно с материята по наказателно право,а по стечение на обстоятелствата баща ми стана жертва на измама,която причини на семейството ми загуби от близо 2000 лева.Интересува ме какъв би бил по ефективния начин за разрешаване на проблема - подаване на жалба в следствието или завеждане на граждански иск.Ще предам казуса сбито в следващите няколко реда:
Цялата работа е че сме платили на фирма пари за комисионна и други разходи която трябваше да уреди на баща ми заминаване в чужбина.В тези пари влизат разходите за квартира,билет и т.н.При пристигането му в въпросната държава го посреща жена "човек от фирмата уж" и вместо да го закарат до квартирата го карат на безлюдно място където му вземат парите и го оставят на улицата.Естествено фирмата посредник в БГ се прави че не знае как е станало и естествено се скатава и не иска да върне никакви пари.Легално фирмата е регистрирана като туристическа агенция и предполагам може да си измие ръцете че не се занимава с такова посредничество.Единствения документ които имам са разписки за пошенски записи с парите изпратени до мениджъра на въпросната фирма.Има ли някакъв начин да си вземем някакви пари оттам или поне ако не видим нищо да разпердушиним добре организираната им рекетьорска пасмина,защото продължават да зарибяват клиенти и да мамят хората с крупни суми
Благодаря предварително
student2kursSU

Re: Моля за спешна помощ за образуване на наказателно произв

Мнениеот донна2 » 25 Мар 2005, 21:41

Парите са изпратени на физическо лице , как ще докажете за какво са ....., ами като ги давахте защо не проверихте ли на страницата на МТСГ фирмата дали има право да посредничи при намиране на работа в чужбина .
Да не те отчайвам ............
донна2

Мнениеот donna » 25 Мар 2005, 21:47

Извинявай но като са му взели парите как се е върнал..............в нашето посолство обадил ли се е ,а на тамощните власти ,питам се ако не се е обърнал към никого как ще докаже какво му се е случило в чужбина .
donna
Старши потребител

Мнениеот student2kursSU » 25 Мар 2005, 22:07

не мислех че ще е толкова важно но си беше скрил 140 евро в багажа а те са му бъркали по джобовете..даже се опита с една седмица спане по гарите да си намери работа и да не се връща но уви не успя
да си водя ли извода че ако доброволно не даде нищо никви жалби няма да помогнат ако ще и до президента :)
student2kursSU

Мнениеот student2kursSU » 25 Мар 2005, 22:09

само да допълня - парите са прежалени,въпроса е принципен - има ли институция която би се заела сериозно да разследва поне да се спрат бъдещи измами
student2kursSU

Мнениеот Ч » 25 Мар 2005, 22:29

Приятелю, измамата се доказва изключително трудно.
Ч

Мнениеот галина » 25 Мар 2005, 23:13

Колега,с риск да те разочаровам,ще кажа,че от това нищо няма да излезе.По принцип измама много трудно се доказва.Тези които са постъпили така с баща ти, а сигурно и с много други хора са си"опекли добре работите".Въпреки казаното ти пожелавам Успех!
галина

Мнениеот scribtor » 25 Мар 2005, 23:45

Не знам, ако пуснете сигнал в Прокуратурата ще излезе ли нещо?
Ако няма и други измамени, може да ви подведат под отговорност за набедяване.
Аз лично ще Ви дам един доста лаишки съвет, който обаче понякога върши повече работа от институциите - Обадете се в Нова телевизия на "Господари на ефира" на телефона им за нередности и ако проявят интерес могат да Ви помогнат, ако не в друго, то поне в разобличаването на фирмата, а понякога като се вдигне шум и институциите се подсещат.
Иначе за гражданско дело - пак е въпрос на доказване и ако няма сериозни доказателства, умряла работа.
Аватар
scribtor
Потребител

Мнениеот q » 26 Мар 2005, 01:23

Ot po-gore izlojenoto se vijda, 4e 4rez izpolzvane na pravni metodi bi Vi bilo dosta trudno da polu4ite dori i edno izvinenie... Taka 4e 6tom kazvate 4e vyprosyt bil principen, i ne stavalo duma za pari, po dobre da probvate 4rez nqkoi drugi "ne 4ak tolkova pravni metodi"... Prepory4vam vi da opitate da re6ite vyprosa 4rez nqkoq ot silovite organizaciiki... pone v sofiq tova e lesno...
q

Мнениеот verity63 » 26 Мар 2005, 10:51

Защо не пробвате да използвате тези пощенски записи, като разписки за заем, устно договорен-2 заема за по 1000лв. Да му изпратите нотариална покана за връщане на заема и така да придадете правна форма на обърканите ви взаимоотношения. Защото, ако мениджърът иска да се дистанцира от вас, то за какво са били парите, които е получил? Ако не можете да докажете, че вие сте изпълнили добросъвестно и сте били измамени, то може би и той не може да даде обяснение за получените от вас пари. Все пак консултирайте се с адвокат.
verity63
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ