начало

Съдът отказа да върне на прокуратурата делото срещу Кирил Петков за ареста на Борисов Съдът отказа да върне на прокуратурата делото срещу Кирил Петков за ареста на Борисов

Въпрос за авторски права

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за авторски права

Мнениеот root_user » 24 Юни 2008, 22:14

Опътиха ме да попитам тук, ако темата не е за този форум, моля извинете ме.
Въпросът ми е свързан със съдържание на уеб сайт.
Имам ли право да поставя в сайт музикални файлове, които могат да се слушат през интернет в самия сайт, като те са части от песни (около 20 секунди) и са с много ниско качество (32kbps mono)?
Също така и снимки на изпълнители или албумите, като размерът е по-малък от обложката на един диск (примерно 250х250 пиксела)?
Целта е запознаване с творчеството на изпълнителите.
Благодаря ви за отделеното внимание.
root_user
Нов потребител

Мнениеот diaida » 25 Юни 2008, 03:57

добре са Ви Опътили, но да ви бяха Упътили ...

Няма проблем с авторските права в този случай. моно или стерео нещата съществуват в нет-пространството и преди вас!
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот satir » 25 Юни 2008, 06:32

Код за потвърждение: Избери целия код
cp -rf /var/lib/vmware/Virtual\ Machines/JeOS /var/lib/vmware/Virtual\ Machines/JeOS-basePackages/

споко, качвай смело! :lol:
едит: не обръщай внимание на оня след мене!!! нещо е зациклил :lol:
Последна промяна satir на 25 Юни 2008, 08:27, променена общо 1 път
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Re: Въпрос за авторски права

Мнениеот Гост » 25 Юни 2008, 08:00

moderiert.
..................................................................................................
noch einmal :!:

drei Mal...
Последна промяна Гост на 26 Юни 2008, 06:44, променена общо 1 път
Гост

Мнениеот rts » 25 Юни 2008, 13:39

Без да влизам в подробности - можете да имате ГОЛЯМ проблем не само с авторските права. Нуждаете се от обстойна правна консултация.
rts
Активен потребител

Мнениеот satir » 25 Юни 2008, 14:40

без да влизам в подробности, но авторски права има върху "продукт"- завършен . в случая става дума за някакво "интро". качвай смело колега!!!
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот rts » 25 Юни 2008, 15:06

Satir, ако сте колега (в смисъл юрист) - много жалко. Ако не сте юрист - защо давате "компетентно" мнение по юридически въпрос и то в един от сложните правни отрасли ? Само в някои изключителни случаи питащият може да няма проблем. Това, че интернет е пълен с подобни сайтове, не означава, че са законосъобразно създадени - някои минават между капките, но други ги повлича пороят.
rts
Активен потребител

Мнениеот satir » 25 Юни 2008, 16:09

Вуте бил на опера, за да обясни на Нане какво е това той му изпял една ария.....
- не ми харесва операта, казал Нане
В тая връзка, става дума за ниско качествени фрагменти които едва ли са обект на авторското право :idea:
да, не съм юрист... икономист съм :!:
едит: формата mp3 все още е с безкрайно мъглив статут :!: няма никаква яснота дали има "незаконни" mp3-ки, предвид загубата(недоловима за просто ухо) в качеството на възпроизвежданата музика
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот gudio » 25 Юни 2008, 17:56

satir написа:Вуте бил на опера, за да обясни на Нане какво е това той му изпял една ария.....
В тая връзка, става дума за ниско качествени фрагменти които едва ли са обект на авторското право :idea:
едит: формата mp3 все още е с безкрайно мъглив статут :!: няма никаква яснота дали има "незаконни" mp3-ки, предвид загубата(недоловима за просто ухо) в качеството на възпроизвежданата музика

Няма значение "качеството на фрагментите" - става дума за произведението, а не за записа и неговото използване, вкл. и като "рингтон" за GSM, както и на части от него. Ако Вуте в посочения от теб пример пее арията в кръчма например срещу заплащане (а не пиян на масата), колкото и лошо да я пее - може да му се търси отговорност, както и на всички ресторантски оркестри с "певачки", независимо от качеството на възпроизвеждане. Големите музик. компании си водят дела за милиони заради "мотиви", "рифове", "chorus"-и и какви ли не части от парчета, включени в песни на конкуренцията.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот satir » 26 Юни 2008, 06:40

gudio написа:
satir написа:Вуте бил на опера, за да обясни на Нане какво е това той му изпял една ария.....

Няма значение "качеството на фрагментите" - става дума за произведението, а не за записа и неговото използване, вкл. и като "рингтон" за GSM, както и на части от него. Ако Вуте в посочения от теб пример пее арията в кръчма например срещу заплащане (а не пиян на масата), колкото и лошо да я пее - може да му се търси отговорност, както и на всички ресторантски оркестри с "певачки", независимо от качеството на възпроизвеждане. Големите музик. компании си водят дела за милиони заради "мотиви", "рифове", "chorus"-и и какви ли не части от парчета, включени в песни на конкуренцията.
... които канкуренцията продава, в случая това е просто справочна информация, не он-лине лафка :roll:
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот Гост » 26 Юни 2008, 07:40

Akademika написа:Доколкото си спомням вие ще правите БИЗНЕС . Значи сте наясно , че всичко , дори и правните съвети , се заплаща:))
Или този ............................. ще раздава стоката си безплатно ?

:D :D :D :D :D :D :D :D
Гост

Назад към Общи дискусии