начало

Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие

спешно за колегите от София

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

спешно за колегите от София

Мнениеот sladurana » 15 Май 2005, 10:02

Здравейте колеги! Аз съм от Варна , но ми се налага да пътувам до София, за да се снабдя с актуално състояние и пълна разпечатка на софийска фирма /от Информационно обслужване/, както и някои копия по ф.дело. Бихте ли ми казали дали става веднага, или актуалното е от сутринта до следобяда?/ така е във Варна/. Вторият ми въпрос е ако си подам сутринта молба да се запозная с материалите по определено фирмено дело , кога ще ми свалят фирменото дело? Много Ви благодаря предварително.
sladurana

Re: спешно за колегите от София

Мнениеот kiril » 15 Май 2005, 10:55

За актуално състояние срокът е една седмица, регистърът е публичем, за да се запознаете би следвало да Ви предоставят делото веднага, ако пуснете молба, никой не знае кога ще имате резолюция по нея.
kiril
Младши потребител

Re: В НЕДЕЛЯ - БЕЗПЛАТНА СПРАВКА

Мнениеот nikilex » 15 Май 2005, 11:27

ПОСОЧЕТЕ ЕГН НА СЪДРУЖНИК
nikilex
Потребител

Мнениеот meri » 15 Май 2005, 15:15

Ако само ще четете ф.д., то молба не Ви трябва, Регистърът е публичен и в СГС веднага ще Ви го предоставят, стига да не е заявено вписване или подадена друга молба за актоално състояние или др. За заверени преписи подавате молба, необходими са 2-3 дни. Ако незаверени преписи ще Ви свършат работа, то може да се уреди веднага, акот малбо се помолите на деловодителя. Удостоверението за актуално състояние става за 5 раб.дни, но винаги е готово на 2-3 ден, а за някои години/97, 98г./ -и на следващия ден.
meri
Потребител

Мнениеот sladurana » 15 Май 2005, 15:36

а от информационно обслужване мога ли да получа писмена справка за всички промени на момента срещу 10лв; тази услуга се предоставя във варна; учудвам се, че толкова бавно става в София, във Варна е значително по-бързо;
sladurana

Мнениеот nikilex » 15 Май 2005, 16:29

sladurana, напиши ЕГН на съдружник и ще получиш незабавно подробна справка за дружиството от ДЕЛФИ
nikilex
Потребител

Мнениеот kiril » 15 Май 2005, 20:20

Да, от Делфи ще го получи веднага, но това УАС няма същата стойност както тази на УАС от СГС, поне в провинцията не винаги ги признават. Да колега, за съжаление в София е по-бавно. Успех
kiril
Младши потребител

Мнениеот sladurana » 15 Май 2005, 20:53

съдружникът е чужденец, л.п. 1858467722; аз имам справка от апис регистър булстат, но ми трябва официална справка; явно ще трябва някой колега от София да помоля; мислех си, че поне е бързо, колкото във Варна / за един ден/ ,но....явно не е. Благодаря на всички.
sladurana

Мнениеот донна2 » 16 Май 2005, 09:52

Препис от решения по фирмено дело от СГС съм получавала веднага след заплащане на съответната такса , що се отнася до актуално правно състояние ,ако не ви се разхожда до СГС /удостоверенията за актуално сътояние ги издават до седмица/ , попитайте в ИО дали прпавят услуга да препращат молби до други съдебни райони .При нас информационно обслужване прави следната услуга-подавам си чрез тях молбата за актуално състояние/независимо за кой ОС / ,те я задвижват до съответния ОС и до седмица получавам чрез тях актуалното състояние /таксата за услугата беше доколкото си спомням в момента 30 лв
/.
донна2

Мнениеот valq » 16 Май 2005, 09:56

ама и от Информационно няма същата тежест.
valq

Мнениеот donna » 16 Май 2005, 10:09

Ако ще ти трябва справка от ИО може и от Варна да си я направиш// няма проблем при нас я заверяват с печат ИО и подпис .
donna
Старши потребител

Мнениеот boba » 16 Май 2005, 10:12

И в софийското Информационно обслужване става на мига, но това можеш да го направиш и във Варна.
boba

Мнениеот syn4oto » 16 Май 2005, 10:19

За кое Информационно обслжване говорите, системата Делфи ли имате предвид?
syn4oto

Мнениеот sladurana » 17 Май 2005, 08:46

най-вероятно ще трябва да отида до София да си свърша сама работата, че ми трябват и баланси на определена фирма от архива ТДД София. Благодаря ви на всички.
sladurana

Мнениеот АД » 17 Май 2005, 15:59

до сега да беше помолила някой колега да ти подаде само молбата за актуално състояние. Вече щеше да е готово
АД

Назад към Взаимопомощ