начало

Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие

Призовка на свидетел

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Призовка на свидетел

Мнениеот ЕСКА » 27 Май 2005, 12:52

Здравейте! Много Ви моля за юридическа консултация! Свидетел съм по дело в провинцията, като лице работило по трудов договор с фирмата завела дело срещу срещу друг служител. Делото се води от 2001 г. Прехвърля се от един град в друг. Лично съм давала показания поне 5 пъти в съда. Сега отново имам призовка за свидетел, която не съм получила лично, а чрез съпруга ми. Може ли по някакъв начин да не се явявам за кой ли път в съда, тъй като съм разпитвана много пъти за едно и също нещо? Ще Ви бъда много благодарна за съвета!

[%sig%]
ЕСКА

Re: Призовка на свидетел

Мнениеот Галина » 27 Май 2005, 18:53

Щом сте призована,чрез своя съпруг,значи сте редовно уведомена.Следва да се явите,тъй като при неявяване от Ваша страна,съдът би могъл да Ви наложи глоба/която не е никак малко/.Имате право да Ви бъдат изплатени пътни разходи,но за това си пазете билетите/ако пътувате с обществен превоз/.За съжаление много от делата се"точат" години наред,но ................системата ни е такава!Явете се!
Галина

Мнениеот ЕСКА » 27 Май 2005, 20:40

Ами ако имам болиничен лист? Как трябва да ги уведомя?
ЕСКА

Мнениеот Отговор » 28 Май 2005, 09:07

Откъде знаете че ще имате болничен лист?
Отговор

Мнениеот юрист » 28 Май 2005, 09:27

Болничния лист може да го представи в съдебно заседание лице на което имате доверие.Другият вариант е да го изпратите препоръчано по пощата със съответната молба.
юрист

Мнениеот ЕСКА » 28 Май 2005, 23:17

Много Ви Благодаря! Чакам още коментари по въпроса!
ЕСКА

Мнениеот Галина » 29 Май 2005, 12:42

Дори и да представите болничен лист,това не значи,че няма да бъдете призована за следващо съдебно заседание.
Галина

Назад към Взаимопомощ