начало

БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие

моля ви спешно за съвет

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля ви спешно за съвет

Мнениеот мам » 30 Май 2005, 15:42

В момента съм по майчинство и работодателя затваря фирмата. Разбрах, че ще продължа да го получавам от НОИ, като директно ми го превеждат.
Как ще ми бъде оформена при това положение трудовата книжка, до деня, когато фирмата ще бъде затворена или...., ами останалото време през което ще получавам парите от НОИ? За периода на майчинството ми се полага отпуска, но за времето, когато НОИ ще ми изплаща майчинство, също ли НОИ ще ми дължи и парите за отпуска?
мам

Re: моля ви спешно за съвет

Мнениеот net » 30 Май 2005, 16:40

Първо, при освобождаване работозателят е длъжен да изплати обезщетение за неползван платен отпуск /до момента на освобождаване/.
Второ, впоследствие трудов стаж можете да си признавате с Акта за раждане на детето.
net

Re: моля ви спешно за съвет

Мнениеот pams » 30 Май 2005, 17:07

вземете си сега УП-2 защото вече никога няма да го видите и откриете, а това ще ви донесе главоболия
pams

Назад към Взаимопомощ