Възможно ли е работник, който е назначен по трудов договор на непълно работно време да бъде задължен да бъде и на разположение на работодателя през определено време от денонощието?
[%sig%]
- Дата и час: 26 Ное 2024, 16:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
възможно ли е?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: възможно ли е?
Благодаря за бързия ви отговор, но все пак не ми е ясно- съгласно КТ при ненормираното работно време работникът е този, който сам определя началото на работното си време, а работодателят определя само времето през което работникът задължително трябва да бъде на работа. Мен ме интересува може ли работника да работи примерно през ден или в определени дни от месеца, а в други дни да бъде на разположение на работодателя си?
- mansan
Re: възможно ли е?
Ненормирано работно време означава, че работникът е длъжен да спазва определеното от работодатяля работно време, но при необходимост да остава и извън него. За това му се полагат допълнително 5 работни дни.
- mia
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|