Молбата ми е да ми препоръчате адвокат от Пловдив, който се занимава с проблеми по освобождаване от здравни осигуровки на живеещи в чужбина след последните промени на ЗЗО. Живея от 2001 г. в страна извън ЕС.
Подали сме необходимите декларации и справката от Гранична полиция пред НАП чрез пълномощник-родител. Те съответно проверяват дали има ползвана помощ, платена от касата през съответните периоди. Оказа се, че в години, които нямаме нито един ден в България “имаме” ползвани стоматологични услуги при зъболекар в Пловдив. Родителите подадоха жалба пред РЗОК -Пловдив. Два пъти викаха пълномощниците за среща. Първия път да дадат копията от справките от Гранична полиция, после да предадат здравните ни книжки. Съобщено ни е името на стоматолога. Били сме му пациенти 2001 г. Стоматологът бил казал, че сме ходили при него,но номерата на книжките не съвпадат. Баща ми е бил обвинен от проверяваващия, че ние имаме и други здравни книжки, а справките от полицията били непълни. Трябвало да минем и стоматологичен преглед в България. Дали сме били съгласни стоматолога да бъде глобен. Баща ми е казал, че сигурно ще се видим в съда и си е тръгнал. Аз реших и позвъних на проверяващия оттук по телефона. Поисках да провери по ЕГН дали непълнолетното ни дете има “случайно” ползвани стоматологични услуги при този стоматолог, оказа се да. Аз трябва ли да сигнализирам Касата за него официално. Детето не е било нито ден в България тези години. Нямам още официален отговор. Доколкото ми е известно при отказ от РЗОК ще трябва да обжалваме пред Административен съд. Нямам забележки към НАП. Служителките са били конструктивни и внимателни с родителите ни.
Какво да направя, как да защитя себе си и семейството си. Имам идея баща ми да потърси юрисконсулта на Гранична полиция и помощ от адвокат. За мене това не е за маловажен случай. Благодаря.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 09:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Практически опит и неволи след последните промени в ЗЗО
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Практически опит и неволи след последните промени в ЗЗО
Aко не е етично да ми препоръчвате имена на колеги, моля насочете ме как да продължа нататък.
- gergana12
- Младши потребител
Re: Практически опит и неволи след последните промени в ЗЗО
Намерете телефона на Адвокатска колегия - Пловдив и те биха могли да те насочат.Чукни в Гугъл написанотно в червено и си готова
- enchev_sl
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|