начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Ограничение на цените в рамките на Еврозоната?

Ограничение на цените в рамките на Еврозоната?

Мнениеот zkvvoob » 18 Мар 2009, 13:12

Здравейте,

Не успях да формулирам по-добро заглавие, така че моля за извинение. Въпросът ми е следният:

Наскоро чух, че във връзка с всеобщата инфлация скоро след въвеждане на еврото като обща валута сред първите страни, някой от органите на ЕС е наложил ограничение, според което една и съща стока не може да се продава в различните страни с повече от 2% разлика в цената.

Вярно ли е това? Имате ли представа къде бих могъл да намеря повече информация за това?

Благодаря ви предварително!
zkvvoob
Нов потребител

Re: Ограничение на цените в рамките на Еврозоната?

Мнениеот popo45 » 18 Мар 2009, 23:27

Незнам как ги смятате тези работи. Преди 2 седмици ходих в Будапеща. Един килограм свинско месо без кост струва 2,5 евро/като се преизчисли от тяхната валута щото те са на форинти/.
2 литра натурален сок ябълка е около 80 евро сента/200 и няколко форинта/.

Това е в TESKO ама все тая.

Техните заплати не знам колко са.

Та такива цени по Европата.
popo45
Потребител

Мнениеот popo45 » 18 Мар 2009, 23:35

Най-драстична обаче е разликата в прахът за пране. Аз обаче не купих и не помня колко беше цената щото то на едни големи торби, а и аз никога не съм купувал прах в България. Та много по-евтин е в пъти. Иначе навзех месо да има.
popo45
Потребител

Мнениеот zkvvoob » 19 Мар 2009, 01:12

Ама моля ви се, да не се оплакваме от цените. Форумът, а и темата визират законодателни мерки.

Ако някой може да ми отговори по същество, ще съм му безкрайно признателен!
zkvvoob
Нов потребител

Мнениеот dwdimov » 27 Мар 2009, 17:05

Предполагам говорите за конкурентното право на ЕС. Вижте чл. 81 и 82 ДЕО. Наистина съществуват определени ограничения в поставянето на различни цени, но само при определени положения. Потърсете и указанията на Комисията по прилагането на чл.81 и 82. В тях ще намерите конкретната процедура за установяване на нарушения по чл.81 и 82, която е установена на базата на решенията на Европейския съд. Всичко е дефинирано с точни цифри и предполагам двата процента, за които говорите са част от тях.
dwdimov
Младши потребител

Назад към Право на ЕС