начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

НПО

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

НПО

Мнениеот dakozalieva » 06 Апр 2009, 15:12

Здравейте на всички! Имам следния въпрос и много ще се радвам, ако някой може да ми помогне; Имаме наскоро регистрирана НПО/Женско сдружение с нестопанска цел-03.11.2008 г.,регистрирано в националния рег. към Министерство на правосъдието.Не сме развивали никаква дейност, но данъчната декларация към НАП по чл.92 трябвало да се подаде до 31.03.09 г.Разбрах го днес 06.04, когато не ми я приеха в пощата. Какво мога да направя в този случай, ще ме глобят ли и значи ли това, 4е след като съм закъсняла не трябва да подавам повече нищо. Служителката там неможа да ми обясни, а точно тя ме подведе да не бързам, защото срока бил до 31.04/да ама по друг член.....тя не забелязала.Моля ви някой да ме светне по въпроса, благодаря ви предварително !!! :o
dakozalieva
Нов потребител

Re: НПО

Мнениеот REVOLUTION » 06 Апр 2009, 15:46

Трябва да я подадете.Ще бъдете глобена от 500-3000 лв.
ЗКПО Чл. 261. (1) Данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този закон, не я подаде в срок, не посочи или невярно посочи данни или обстоятелства, водещи до определяне на дължимия данък в по-малък размер или до неоснователно намаляване, преотстъпване или освобождаване от данък, се наказва с имуществена санкция в размер от 500 до 3000 лв.

След това може да обжалвате НП пред съда.Консултирайте се с адвокат и може да успеете да съборите глобата...
REVOLUTION
Активен потребител

Re: НПО

Мнениеот irenna » 07 Апр 2009, 09:23

Срокът е до 31.03. както спомена по- горе колегата. А срокът до края на април се отнася за подаване на декларации от физически лица по ЗДДФЛ. Там ако не се спази срока, глобата е в по- малки размери и съгласно чл.80 от с. з. е до 500 лв. Ако Ви бъде съставен акт по чл.92, можете в тридневен срок от връчването му да депозирате възражение досежно констатациите. Но Ви съветвам да опитате, тъй като санкциите са прекомерно високи.
irenna
Младши потребител

Назад към Данъчно право