начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Устен изпит за младши съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Устен изпит за младши съдии

Мнениеот T.A.R.A. » 22 Апр 2009, 22:50

Здравейте.Споделям напълно последното мнение на колегата.Факт е, че на мен най-желаното място ми се изплъзва за стотни, точно заради оценките ми от държавните изпити, а второто ми желание ще ми се размине, точно заради човек имащ 6,00 на държавните, но 4,75 и 4,80 на конкурса :shock:
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот contralegem » 23 Апр 2009, 09:04

Аз съм в същото положение. Заради оценката от държавните не просто ми се изплъзва най-желаното място, ами въобще съм извън класацията :? Колегата, който се класира на шестото място в СГС, има бал от казуса и устния, равен на моя....Но това не ми е най-големият проблем - просто смятам, че не е честно да се взимат предвид и тези оценки - когато аз се явявах на държавните, оценките от тях нямаха никакво значение, а няма механизъм сега да си ги повиша.....
contralegem
Потребител

Мнениеот Biby » 23 Апр 2009, 09:07

Да, това с успеха от държавните изпити е тъпо.
На държавния ми изпит по наказтелно ме изпитваше бившият гл. прокурор - заместваше титуляра. Накрая ми каза "Колега, ще ви пиша 5, само защото не съм ви преподавал аз". Ами аз какво съм виновна за това. Къде е 5, къде е 6...и ето сега това има значение :?
Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот portokal » 23 Апр 2009, 09:09

...а няма механизъм сега да си ги повиша

Който каквото ще да казва - това стига, за да превърне идеята уж за по-голяма обективност и не-случайност в огромна несправедливост. :x :evil: Казаното от Биби - още повече, разбира се.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот pitipiti » 23 Апр 2009, 09:15

Всеки си има своя истина. Все пак има колеги, които са си учили за всичките изпити(държавни и тези за конкурса).
pitipiti
Нов потребител

Мнениеот portokal » 23 Апр 2009, 09:25

О, да - ученето за всичките изпити несъмнено гарантира безпроблемна шестица както на държавните изпити, така и на конкурсните.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот pitipiti » 23 Апр 2009, 09:39

Не говорим за 6-ци само има и други оценки, с които също можеш да се бориш.
pitipiti
Нов потребител

Мнениеот merka » 23 Апр 2009, 10:10

Според мен включването на оценките от държавните и накрая от семестриалните изпити има смисъл. От това печелят хората, които константно са полагали усилия и се намалява рискът от попадането в класирането на хора със случайни резултати (причините за постигането на такива случайни резултати няма да коментирам). Но съм съгласна, че някои хора незаслужено ще пострадат.
merka
Нов потребител

Мнениеот n_ikito » 23 Апр 2009, 10:45

Все още не е измислена система за оценяване и класиране, която би задоволила всички. :lol: При положение, че регламента беше обявен, преди конкурса да е започнал, не виждам смисъл да се коментира в този момент.

Аз не съм участник в това издание. Не ме мислете, че съм заинтересован.
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот roretapet2 » 23 Апр 2009, 11:12

Колеги винаги ще се намери някой, който да каже на черното бяло и обратното. Какво му е честното на този конкурс? И защо да не участваш, когато знаеш условията? Ами аз сама не мога да ги променя. Можем тук да си обсъждаме до безкрай просто.
И да изкараш 6 на всички държавни, значи, че знаеш повече от всички изпитващи взети заедно. :lol: Не искам да звуча досадно или заядливо. Крайно време е да видим реалната действителност и да възроптаем срещу нея.
Браво на колегите, които много са учили за държавните! Но конкурсът се провежда в настоящето, а не в миналото! Това, колко си знаел тогава нищо не значи към настоящият момент. Трябваше поне оценките от писменият и устният да се удвоят, както се прави навсякъде по кандидат-студентски изпити. Аз съм от тези, чиито държавни не са били казуси, а устно изпитване по изтеглени въпроси. Това си и зубърска работа. И е ясно как ще имаш 6 тогава. За колегите с 6 на казуси от държавни не коментирам.
roretapet2
Нов потребител

Мнениеот velikova_ » 23 Апр 2009, 11:40

Определено и аз смятам, че като се включват оценките от държавните се отнемат шансовете на много кадърни и можещи хора.Да те оценяват сега по това колко си знаел преди време е най - малкото несправедливо.За съжаление това е ситуацията и всеки сам преценява дали да участва.А колкото до протичането на държавните изпити сега - те са казус, след това устен.Оценката от казуса има значение дотолкова, доколкото да те допуснат до устен.Никога държавните не са протичали само с казус.
velikova_
Потребител

Мнениеот pitipiti » 23 Апр 2009, 11:51

Както казаха по-горе знаехте при какви условия се провежда конкурса!!!
(2) Балът на всеки кандидат е сбор от оценката от писмения, устния изпит и общия успех от държавните изпити.
pitipiti
Нов потребител

Мнениеот Biby » 23 Апр 2009, 11:54

pitipiti написа:Както казаха по-горе знаехте при какви условия се провежда конкурса!!!

Е, и ???
Не може да коментираме въпроса, след като сме знаели или нещо друго искахте да кажете?
Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот portokal » 23 Апр 2009, 11:58

Изтекъл е преклузивният срок от узнаването. :P
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот hwang » 23 Апр 2009, 12:11

Здравейте!
На мен ли така ми се струва или е страшно несправедливо или направо нелепо от това, което си правил като оценки в университета да имат значение само тези от държавните изпити. Ами ако две седмици преди държавния изпит си болен и не можеш да достигнеш максимум, а ако уважаемата комисия те пореже... А може да си бил отличник от семестриалното обучение и всичко отива по дяволите. Та аз смятам, че е редно да се попреразгледат тези неща.
hwang
Младши потребител

Мнениеот naany » 23 Апр 2009, 13:35

Да, и според мен не е честно!
Когато отидеш при шивач, той всеки път ти взема мярката, а не ползва всеки път мярката ти отпреди 7-8 години, нали така?
Когато бях студентка, въобще не се пънех. В крайна сметка сега /от години/ се занимавам с наказателно право и мога да кажа, че знанията ми са къде-къде по-задълбочени, да не споменавам практиката! Не мисля, че е честно да сумират оценките от писмения и устния с тази от дипломата. Дори и само по наказателно-правни науки да гледат, ако кандидатствам за прокурор, не мисля, че е честно. Защото знанията не са константна величина!
naany
Младши потребител

Мнениеот violletta » 24 Апр 2009, 16:30

Здравейте, колеги.
Поздравления за колегите, спечелили на конкурса. Някой знае ли дали ще има второ класиране, ако някой, класиран на първото, се откаже да встъпи в длъжност.
Опитах се да се обадя във ВСС, но телефонът цял ден дава заето и ще съм ви благодарна за информация.
violletta
Младши потребител

Мнениеот katia.ivanova » 24 Апр 2009, 16:34

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ, КОИТО СЕ КЛАСИРАТ!!!!! На мен мястото ми се изплъзва за 10 стотни, но мога да се сърдя само на себе си, защото ако бях посочила повече окръжни съдилища щях да успея :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
katia.ivanova
Младши потребител

Мнениеот ragazo » 24 Апр 2009, 18:00

Добре, класиране има ли излязло та знаете кое се изплъзва и кое не....?
ragazo
Потребител

Мнениеот contralegem » 24 Апр 2009, 22:50

Колега, има Excel, класирането се прави за 10 минути :)
contralegem
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити