начало

Съдът е залят от жалби след конкурса за нотариуси Съдът е залят от жалби след конкурса за нотариуси

Устен изпит за младши съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Устен изпит за младши съдии

Мнениеот teri_a » 12 Май 2009, 23:39

Здравейте!
Наистина вече стана изнервящо положението, особено тази яснота. И аз тълкувах измененията в ЗСВ така както sladkische го разбира, но понеже съм втора в класирането за едно място не ми стигаше смелост да повярвам, че ще има и второ, евентуално трето класиране, което се оказа съвсем основателно предвид написаното от boriana83.
Съгласна съм с това, че да се остави незаета бройката е безсмислено, но се съгласявам, и че това не е нещо, което е ново (в смисъл безсислените неща да ни се случват реално).
Така, че наистина сме в очакване да се случат нещата, такива каквито са решени и ако някой наистина има някаква относително достоверна информация относно приложението на коментираният текст нека я сподели.
Благодаря предварително за което и успех на всички. Не губете надежда класиращите се на второ, съответно трето място.
teri_a
Младши потребител

Мнениеот niq1982 » 13 Май 2009, 12:17

колеги, имате ли информация - днес ли ще качат в сайта на ВСС протокола от заседанието на ВСС?
niq1982
Младши потребител

Мнениеот ivo_todorov » 13 Май 2009, 13:40

Е и аз се престраших да се обадя във ВСС.Попитах първо за гласуването.Казаха че в четвъртак ще публикуват протокола, но можело и да се опитат още в сряда.Било обаче малко вероятно.Позволих си да попитам какво значи тази разпоредба в новия ЗСВ и ми казаха че ние сме били юристи, още повече съдии сме щели да ставаме и да си я тълкуваме ние.Явно и някой друг е задавал подобен въпрос.Аз вися на косъм така да се каже , имах глупоста още след резулататите да направя една сложна калкулация и обявих тържествено че .........не на първите желания, но ставам младши-съдия.Сега нон-стоп ме питат кога ще си подавам молбата за напускане и съм в шах :?
ivo_todorov
Младши потребител

Мнениеот Biby » 13 Май 2009, 16:11

"Магистратите от Висшия съдебен съвет (ВСС) назначиха и децата си за младши съдии. От днес Силвия Гьошева, дъщеря на Мая Кипринска- член на ВСС и Неда Табанджова, дъщеря на Цветана Табанджова, също член на ВСС, са младши съдии в СГС.

Дъщерята на председателя на Върховния Административен Съд (ВАС) Константин Пенчев обаче, не получи пост в Градския или Окръжния съд, поради по-слабо представяне на изпитите.

Дъщерята на Николай Урумов от Висшия апелативен съд, Даниела Урумова отива в Окръжен съд Благоевград. Колегите на членовете на Висшия съдебен съвет бяха категорични, че Кипринска, Табанджова, Пенчев и Урумов не са участвали в гласуването. "

източник
http://dnesplus.bg/Society.aspx?d=279651

:roll: :roll: :roll:
Коментар? :?
Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот Hellthorn » 13 Май 2009, 16:34

И какъв да е коментара може и да са заслужили, въпреки че не го вярвам ма това е полежението за съжаление ще си се гласуват и ще си стават съдии, общо взето кучето си лае кервана си върви :? :evil:
Hellthorn
Младши потребител

Мнениеот judex » 13 Май 2009, 20:08

ами тогава най-добре да не организират тези измислени конкурси, а да назначават направо своите хора, защото така или иначе всичко е само хвърляне на пясък в очите.Все пак искам да честитя успеха на истинските победители, на тези които играха честно и затова са под чертата.Аз имам позната, която е сред онези 34 щастливци, които бяха избрани днес.По какъв начин тя успя, не е нужно да коментирам - баща й е шеф на ДАНС и едва ли е имала някакви съмнения, че ще се вреди.А и така или иначе бе сто процента на устен и да беше, и да не беше решила казуса - с ясно изписани при отговорите : Отговор на първи въпрос, Отговор на втори въпрос и т.н. Бог да пази България и съдебната ни система!
judex
Младши потребител

Мнениеот awokado » 13 Май 2009, 20:42

Здравейте!
Да се намеся и аз, колеги!
Няма ли да се вдигнем и да направим нещо по въпроса... Все пак, влизайки в системата, не трябва да ставаме част от нея, а да се преборим и да я променим за по-добро. Живеем в динамично време, да се обърнем към медии, към Европата, ако трябва, да дадем гласност... Да им саботираме проклетия конкурс и връзкарите на се задавят дано!
Писна ми всичко да е постановка и пак да се уреждат наши и ваши...
Дайте да решим кога и къде да се съберем и да покажем, че не сме балъци!!!
awokado
Младши потребител

Мнениеот Biby » 13 Май 2009, 21:55

judex написа:ами тогава най-добре да не организират тези измислени конкурси, а да назначават направо своите хора, защото така или иначе всичко е само хвърляне на пясък в очите...

Именно! За какво си загубихме 5 месеца нерви?
...да го играем статисти... :evil:
Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот awokado » 13 Май 2009, 22:21

Да мислим по същество - ЩЕ ОСТАВИМ ЛИ НЕЩАТА ТАКА?
И какво можем да направим?
Прависти ли сме?
Знаем ли закона?
Права имаме ли?
awokado
Младши потребител

Мнениеот niq1982 » 14 Май 2009, 08:52

колеги, провокирана от последните коментари по темата - реших и аз да се включа...............
Аз не знам дали са ме гласували вчера, защото родителите ми не са магистрати и не са ме писали по вестниците............така, че чакам обявяването на протокола от заседанието.
За мястото, което кандидатствам съм първа по успех, но не смея да се радвам, докато не видя дали аз съм кандидата, който е гласуван.....
И ако е така - искам да ви кажа, че аз съм "ничие дете" и ако това стане ще мога с чиста съвест да кажа, че има - справедливост, късмет и Господ и че има хора, които успяват благодарение на тях самите и на труда, който са положили.............и че в системата попадат и "ненагласени хора".....
Но нека видим протокола...............................................
Нагласени е имало и ще има - така, че не слагайте всички под общ знаменател......
Успех на чакащите като мен!
niq1982
Младши потребител

Мнениеот ragazo » 14 Май 2009, 09:02

На въпросната Слава, оценките и от устния са доста, доста "интересни".

Слава Сергиева Гьошева 6,00 6,00 6,00 5,00 6,00 5,80 ДА

Ся, сигурно не е невъзможно, ама е доста, доста дъмнително...

Другото много интересно е,че и на въпросната Неда оценките също са доста доста "интересни" -
Неда Неделчева Табанджова 6,00 6,00 6,00 5,00 6,00 5,80 ДА

Тия момичета нито ги познавам, нито нищо, ама ся....с такива прекалено, ама прекалено добри оценки на устен, при положение, че и майка ти е клечка, нормално е да има доста съмнения.
ragazo
Потребител

Мнениеот boriana83 » 14 Май 2009, 10:17

Колеги и аз оставам под чертата за съжаление. Приемам идеята да направим нещо срещу този нагласен конкурс, но единственото което се сещем е обжалване. Вроро искам да ми обяснят от ВСС, защо няма да има второ и трето класиране, но с тези тъпите отговори на разни деловодителки от ВСС никога няма да резберем.
boriana83
Нов потребител

Мнениеот awokado » 14 Май 2009, 10:51

Здравейте пак!
Като начало предлагам да инициираме подписка и да се съберем за по кафе пред министерство на "правосъдието".
Ще се съберем ли достатъчно хора, за да не става типично по български и в последния момент да се окаже, че половината са абдикирали....
Аз поемам инициативата да се обадя тук - там по медиите и да дам гласност за "часа и мястото на срещата".
До септември време бол, може да се напънат с проверка на още някой изпит...
Да си заработят заплатите...
awokado
Младши потребител

Мнениеот awokado » 14 Май 2009, 11:00

Нагласени е имало и ще има - така, че не слагайте всички под общ знаменател......
Далече ще стигнем с тези разсъждения! Поздравления за успеха, уважавам представянето ти на изпита, но "ОТГОВОР НА 1ВИ ВЪПРОС", при положение, че уж сме анонимни и сме с равен старт...
И на устен едни се прекъсват по средата на изречението, а други флегми, нооо щерки на някой се оставят да си съберат мислите...
Крайно време е да се обединим и да променим нещо - ако не ние, кой?
Да не ставаме част от системата, свободни личности сме и имаме права!
Аман от овчедушие... и примиренческо поведение - и от страхове : "Ох, аз успях, влизат много по нечестен начин, но такива е имало винаги, добре че и аз съм вътре!"
Без да се обижда никой!
awokado
Младши потребител

Мнениеот niq1982 » 14 Май 2009, 11:37

Ох, няма ли най - накрая да го обявят тоя протокол или ще изнервят всички.........................................................
niq1982
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 14 Май 2009, 12:02

Колеги , нали не сте били толкова наивни , че да вярвате на анонимност , обективност и др.Сега тази анонимност , никакъв проблем не прави на "връзкарите" , а на устния още по малко.Обективност при оценяването няма.Има голяма доза късмет , дали проверяващия е на твоята позиция , тъй като винаги има включен спорен въпрос-примерно решение на казус , никога няма , поради простата истина , че в комисията всеки си има отделно мнение и си оценява според него.Действителността и преди и сега , е че има квоти.N-брой места винаги са резерве , а реално честно борбата е за остналата част.На тези , който са спечелили полседните-адмирации , на нас останалите , успех на следващия тур. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот roretapet2 » 14 Май 2009, 14:38

Колеги това с дъщерите на членовете на ВСС направо уби рибата. Те не били гласували. Е, добре. Ние падаме от Марс или където и да е.
Тази система на шуробаджанащина в България я има от много време и тя ще продължава да съществува, благодарение на всички нас.
Според мен деца на членове на ВСС въобще не трябва да се допускат до тези конкурси. Къде е равното начало в случая с останалите кандидати :roll:
Българска работа!
Какво чакате протоколи? Те тези, които ще бъдат назначени вече си знаят. Най-много да има 2-ма или 3-ма без връзки, които сега ще бъдат назначени.
Та колеги, когато кандидаствате за най-обикновена работа Ви трябват връзки, пък какво да говорим за ВСС?! А, ако останат незаети бройки, това ще е вече трагикомедия! С провеждането на целият конкурс трябва да се заемат проверяващите от Евро съюза, и да видят едни път завинаги, че корупция в България е имало и продължава да има, и то с пълна сила!
roretapet2
Нов потребител

Мнениеот niq1982 » 14 Май 2009, 16:22

колега има и такива дето не знаят дали ще ги назначат, макат и да имат необходимия успех и затова те чакат протоколааааааааааа
niq1982
Младши потребител

Мнениеот niq1982 » 14 Май 2009, 17:05

АПЛОДИСМЕНТИ за ВСС, че не изнесе протокола.........БРАВО НА ТЯХ
niq1982
Младши потребител

Мнениеот niq1982 » 14 Май 2009, 17:06

май сме малко дето вярваме в честността на този конкурс и те се постараха да направят така че и ние вече да се съмняваме
niq1982
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити