начало

Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие

Скандален отказ за регистрация по ЗДДС

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Скандален отказ за регистрация по ЗДДС

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Май 2009, 17:59

Неделчо Митев?
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот portokal » 15 Май 2009, 18:00

...смея да заявя, че всеки синдик (освен ако не фигурира символично в списъка) познава доста добре... търговското право

Затова пък никой юрист не "разбира търговското право" (както ни обясни госпожата), освен ако не е синдик. 8)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот pavlovisd » 15 Май 2009, 18:06

Нека да уточним, не съм искала да обидя юристите, като констатирах, че малко хора са в час с производството по несъстоятелност. Освен одитор съм и юрист и много уважавам колегите. Наистина, обаче, малко хора работят с тази материя, това е особено призводство, за което е желателно да не се прилага често. Аз работя като синдик и затова го познавам. Нямам претенции всеки данъчен да го познава, но би трябвало да имат процедура за решаване на по-трудни казуси от по-отговорни органи. Защото жалбата, която депозирах ( http://www.rimesaodit.com/index.php?download=1 ), съдържа 90% от писмените обяснения, които им дадох, когато ми поискаха обезпечението. Можеха да се запознаят с тях и да ги вземат предвид.
Чакам с нетърпение отказът да бъде отменен и да си поискам обезщетение.
pavlovisd
Младши потребител

Мнениеот gudio » 15 Май 2009, 18:09

pavlovisd написа:Всъщност, твърде малко юристи разбират търговското право, особено несъстоятелността, както личи и по мненията във форума, :)

portokal написа:Затова пък никой юрист не "разбира търговското право" (както ни обясни госпожата), освен ако не е синдик

:cry: На това пък май му се викаше "необоснованост" като порок на съдийско решение, демек - не отговаря на доказателствата по делото или съставлява тяхно превратно тълкуване :wink:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 15 Май 2009, 18:29

gudio написа:
pavlovisd написа:Всъщност, твърде малко юристи разбират търговското право, особено несъстоятелността, както личи и по мненията във форума, :)

portokal написа:Затова пък никой юрист не "разбира търговското право" (както ни обясни госпожата), освен ако не е синдик

:cry: На това пък май му се викаше "необоснованост" като порок на съдийско решение, демек - не отговаря на доказателствата по делото или съставлява тяхно превратно тълкуване :wink:

Само че частична необоснованост , доколкото в основната си част решението е правилно. :D За мен повтарям , няма нищо скандално в този отказ.Ако той е скандален , то казусите с които се борим всеки ден , са направо мулти , мега , канско , скандални :D .Дайте да не си хиперболизираме проблемите.Колкото до колегата синдик , оценката Ви е неправилна , достатъчно много юристи знаят търговско право и несъстоятелност.Пък ако си мислите , че има повече от 5% колеги , който не правят разлика между управителен орган и синдик-пак грешите!Успех в скандалния казус! :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 15 Май 2009, 18:44

REVOLUTION написа: За мен повтарям , няма нищо скандално в този отказ.Ако той е скандален , то казусите с които се борим всеки ден , са направо мулти , мега , канско , скандални :D

Не си прав... ако за теб това е "в реда на нещата", явно явлението "намалена чувствителност" към безобразията е станало наистина всеобхватно - живеем си в "турския кенеф на Европа" според оная "инсталация" и миризмата му започваме да намираме за нормална - все едно мирише на цветя и зелени поляни :cry: И скачаме срещу всеки, който се оплаче от миризмата, `щото бил с прекалено чувствителен нос и "хиперболизирал"... :cry:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 15 Май 2009, 19:09

gudio написа:
REVOLUTION написа: За мен повтарям , няма нищо скандално в този отказ.Ако той е скандален , то казусите с които се борим всеки ден , са направо мулти , мега , канско , скандални :D

Не си прав... ако за теб това е "в реда на нещата", явно явлението "намалена чувствителност" към безобразията е станало наистина всеобхватно - живеем си в "турския кенеф на Европа" според оная "инсталация" и миризмата му започваме да намираме за нормална - все едно мирише на цветя и зелени поляни :cry: И скачаме срещу всеки, който се оплаче от миризмата, `щото бил с прекалено чувствителен нос и "хиперболизирал"... :cry:

Когато започнеш да виждаш скандал , в една административна грешка , за мен не е нищо друго от преувеличение , силно.Защото "думичката" скандал си има значение и то има определен интензитет , който е висок.За да заприличаме на кенеф , не допринесоха подобен тип "скандали" , но разбира се за тях по-добре да не говорим.Да ги подменим с дребнотемие ,да ги обсъждаме като сложни юридически казуси , много са интересни , много поучителни, разтреперих се.Дай най-добре да линчуваме , държавния служител , който си е позволил да сгреши.Басирам се , че във Франция аз ще ти намера подобна административна грешка , а ти ще ми намериш ли 100-на заменки със земи и гори и особенно след като е влезнал в сила закон , който ги забранява.Да се басираме ли във френския юридически форум , коя тема ще се обсъжда и коя ще се определи за скандал.Недей така , в случая имаме една груба грешка , която за съжаление , всеки може да допусне и нищо скандално няма!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 15 Май 2009, 19:34

Революшън ;-) Хайде да помислим за следната хипотетична ситуация.
Идва в БГ Метро Голдуин Мейър и поисква да наеме въпросната одиторска къща за акредитиран представител по ДДС. Договорчето ще е да кажем за 5 години, годишно ще продава филми за около 10 милиона евро. Хорорара на акредитирания представител, ще е 10% от оборота.

Поглеждат хората от МГМ и викат, "охо... тези не са регистрирани по ДДС? Охооооо... ама тези не са ги регистрирали щото не си плащат ДДС-то, а правят клонинги да точат? Малиййй, къде щяхме да се нагнездим..."
И хоп, възможните 5 милиона евро хонорар... отиват в историята, по-скоро на друго място, при конкуренцията :D 8)
В този случай, обезщетението по чл.17 ал.6 ДОПК ще бъде ли скандално? Иначе служителката боли я фара (чл.20 ЗНАП)
prnedev
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 15 Май 2009, 20:04

Недев , хипотетично , ще ми разкриеш ли как може да направим , така че хората да не грешат? :lol:
И кога е скандала , когато грешат умишлено , с користна цел?
Или когато поради незнание или опущение допуснат грешка?
Или и двете са скандал?
Междодругото , като напишеш в гуглето -скандал , нап , излиза....изненада , не коментирания казус ,а това :
http://lead.actualno.com/news_220438.html
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот portokal » 15 Май 2009, 20:10

Е, гусин Недев, дали един сериозен клиент ще прибърза така с изводите? 8)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот prnedev » 15 Май 2009, 20:22

Ми Революшън, незнам дали е случайна грешка или умишлено е станала случайна грешка ;-))) Особено ако става дума за 5 милиона евро 8)
Въпроса е, че е карано през пръсти, не вярвам да е от незнание ;-)
А гуглето е голяма работа ;-))))
prnedev
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 15 Май 2009, 20:27

prnedev написа:Ми Революшън, незнам дали е случайна грешка или умишлено е станала случайна грешка ;-))) Особено ако става дума за 5 милиона евро 8)
Въпроса е, че е карано през пръсти, не вярвам да е от незнание ;-)
А гуглето е голяма работа ;-))))

:lol: :lol:
Недев , ако синдика беше добавил , че вследствие на грешката са загубили 5 милиона евро и клиент , от мащаба на МГМ , щях с две ръце да ревна...скандалллл.Що крие? :lol: :lol: :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 15 Май 2009, 20:38

Revolution, ти изобщо прочете ли линковете на "синдика-одитор" или така си плещиш в характерния за теб неизменен стремеж винаги да се изкажеш последен :?: Миличките хорица - човещинка, тъй - опущенийце случайно допуснали... то който не работи, той не греши... :lol: Даваш ли си сметка, че става дума или за пълна (правна) неграмотност или за умишлено някакво заяждане ?
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 15 Май 2009, 20:47

gudio написа:Revolution, ти изобщо прочете ли линковете на "синдика-одитор" или така си плещиш в характерния за теб неизменен стремеж винаги да се изкажеш последен :?: Миличките хорица - човещинка, тъй - опущенийце случайно допуснали... то който не работи, той не греши... :lol: Даваш ли си сметка, че става дума или за пълна (правна) неграмотност или за умишлено някакво заяждане ?

Прочетох го и какво?Страшна работа.Гудио защитникът на онеправданите отново извиси изполинския си ръст.Когато защитаваше колегата си ЧСИ , проявил наистина пълна правна неграмотност и при това юрист , друго пееше , ама с пълно гърло възстана срещу един служител , допуснал юридическа грешка , при това най-вероятно не е юрист.Гудио , айде стига с твоите двойни стандарти , ако обичаш.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 15 Май 2009, 20:57

:) Тъкмо аз се сетих за твоите двойни стандарти и ето, че се присети и ти :lol: За тебе и казусът "Борислски" също не беше и продължава да не бъде никакъв скандал... а когато аз успокоявах "сърбина", че нищо толкова страшно не се е случило и онзи ЧСИ ще му върне парите (което той направи), не - това било скандална правна неграмотност... 8) Щеше да е такава, ако ЧСИ беше проявил твоя инат и беше отказал да върне парите, настоявайки, че е прав или че "грешчица е станал, ама к`во от това ?" :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот toti99 » 15 Май 2009, 21:01

Зададох само въпрос ...нищо не твърдя ...

Прочетете мотивирания отказ от данъчните ...интересен е . Там пише , че госпожата е ...представляваща и синдик ... на фирмата в несъстоятелност която дължи ДДС /може би - не е изрично написано/ малко над 140 000 лева. На друго място е написано само , че г-жата е представляваща по-горе цитираната от мен фирма ...без да е споменато че е и синдик на фирмата както посочих по-горе . Може би само редакционни пропуски ..може би нещо друго ...не знам само задавам въпроси и свободон разсъждавам ...
От търговския регистър не може да се разбере почти нищо за фирмата .
Имам усещането , че г-жа "Хала" не ни казва всичко ..та затова не мога да твърдя със сигурност нищо ....а само задавам въпроси .
toti99
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 15 Май 2009, 21:10

gudio написа::) Тъкмо аз се сетих за твоите двойни стандарти и ето, че се присети и ти :lol: За тебе и казусът "Борислски" също не беше и продължава да не бъде никакъв скандал... а когато аз успокоявах "сърбина", че нищо толкова страшно не се е случило и онзи ЧСИ ще му върне парите (което той направи), не - това било скандална правна неграмотност... 8) Щеше да е такава, ако ЧСИ беше проявил твоя инат и беше отказал да върне парите, настоявайки, че е прав или че "грешчица е станал, ама к`во от това ?" :lol:

Моля , какво за казуса Борилски? :shock: :shock: Да не ме бъркаш с някой?Май да!Ми то тука какво страшно ще стане , можеш ли да ми кажеш , даже и минимална загуба на пари няма да има(защото при сърбина , най-малко лихва човека е загубил , докато парите му са били в ЧСИ.Не вярвам да ги е върнал с лихва :wink: ).Просто , отказа ще падне още на административно обжалване и толкоз!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 15 Май 2009, 21:13

8) Айде на бас, че няма да отпадне - защото някой умник ще подготви проекта, а началникът на "ОУИ" само се подписва, без да чете... Опущенийце - нищо работа, нали има и ВАС :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 15 Май 2009, 21:21

gudio написа:8) Айде на бас, че няма да отпадне - защото някой умник ще подготви проекта, а началникът на "ОУИ" само се подписва, без да чете... Опущенийце - нищо работа, нали има и ВАС :mrgreen: :mrgreen:

Айде на бас!За по 1 питие!Ако не падне и стигне до съда , ще го призная за скандал. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 15 Май 2009, 21:26

:) Добре. За "казуса Борилски" наистина съм се объркал - оказва се (сега попрегледах темата), че за Portokal там "нещата са си в реда на нещата" :mrgreen:
Аватар
gudio
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Данъчно право