начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Мнениеот raev_m » 29 Май 2009, 16:40

Аз се явявах скоро и на теста нямаше нито един въпрос от НК и НПК....поне във варианта,който изтеглихме нямаше въпроси от тази област.
Но си спомням,че имаше въпрос от конституционното право - С колко процента кворум се взема решение за гласуване на вот на недоверие?
Моя съвет е да не се готвите по наказателната материя,а да решавате IQ-тестове...вярно,не са като на МВР тестовете,но мисля че ще ви развият малко в тази посока.
Аз за изпита се готвих само и единсвено по НК и НПК,за което съжалявах,защото на изпита намаше нито един въпрос по наказателната материя и като видях какви въпроси има останах разочарован...съответно и не се справих.
Сега като се замисля теста не е кой знае колко труден,но просто като си с друга нагласа и други очаквания за изпита и в един момент виждаш нещо различно и се паникьосваш...
Теста е не възможно да се вземе с максималния брой точки-30т.Най-много съм виждал човек с 18т.
За тези,които ще се явяват за първи път ще им е по-трудно и много малко от тях ще го издържат...не казвам,че е невъзможно....поне аз като се явявах изпита бе издържан от хора,които са се явявали няколко пъти.Имаше едно момиче,което ми беше колежка в университета и тя го издържа с първия път и дори си чака скоро назначението.Така че не се отчайвайте!
И гледайте да не сте притеснени на изпита,за да може да се съсредоточите върху задачите!!!
Успех на всички!!!
raev_m
Младши потребител

Мнениеот inatova » 29 Май 2009, 19:06

Благодаря за отговора!
Точно за това питам, за да не си насочвам усилията в насока която за в момента няма да ми трябва. Не знам ми тестовете IQ-тестовете ще ми помогнат, ама нали все пак има успели. Притеснителна ми е частта свързана с математиката :shock: , ама... всеки който се е явявал да се сети по една задача за да се види от каква сложност са.
inatova
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 29 Май 2009, 22:05

sokrat написа:Колкото до критичната ситуация дали девойчето ще е с очила или без очила аз няма да разчитам на нея.То ще е пълен срам за МВР ако в такива ситуации се разчита на жените.То затова и се ходи на оглед или на произшествие,задържане или каквото и да е там с цял екип.А не Самотния Рейнджър.

Може ли да опишете екипа, с който ходите на оглед ? (Експерт на 59, девойчето и.....?)
А на зъдържане ?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 29 Май 2009, 22:07

raev_m написа:...............
Теста е не възможно да се вземе с максималния брой точки-30т.Най-много съм виждал човек с 18т.
.........................................................

??????????????????????????????????????????????????????????????????

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот sokrat » 30 Май 2009, 09:18

Като ходим на оглед винаги сме дознател,експерт и оперативен работник.И на мястото на огледа обикновено ни чакат колегите от патрула или районните инспектори.А когато има опасност от някакви инциденти идват доста повече и оперативни или патрули.Така че на девойките не се разчита в тези ситуации,а не им е и работа.
sokrat
Младши потребител

Мнениеот marek972 » 30 Май 2009, 16:37

doc03 написа:Както винаги, не мога да не се съглася с Марек.
Но!
При критична ситуация, ще разчиташ ли, Марек, на това девойче с -3 ?
Иначе съм сигурен, че е много чаровна. С лещи и без лещи.

manuela_g ,
Ако кола профучи край Вас, с цел да Ви прегази (за да не изкарате дрогата от багажника) и ако сте без лещи (а и с тях), от 30 метра ще видите ли номера, така, че да можете да го съобщите?
Ако отговорът е да - давайте с лещите.

какви 30 метра те гонят бе човек !
с лещи си виждаш прекрасно ..то това им е предназначението по принцип ...
а ако съм без лещи ...какъв ще го дървя на огледа ??
...очила нося само вечер в къщи ..толкоз ..
единствено у нас има такова ограничение !!
и то от една безумна заповед или инструкция ли иаз не знам какво е отпреди сто години ...
тук не става въпрос за SWAT, на момичето ще и се вземе акълът от работа пред компютър, дали ще е с лещи или очила това няма НИКАКВО значение !!

sokrat ...какво стана с притесненията ти ?
marek972
Потребител

Мнениеот megi_law » 30 Май 2009, 20:55

Колеги,до каква възраст -пределна може да се кандидатства в дознателските конкурси?
megi_law
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 31 Май 2009, 01:16

marek972 написа:
Но!

manuela_g ,
Ако кола профучи край Вас, с цел да Ви прегази (за да не изкарате дрогата от багажника) и ако сте без лещи (а и с тях), от 30 метра ще видите ли номера, така, че да можете да го съобщите?

и то от една безумна заповед или инструкция ли иаз не знам какво е отпреди сто години ...
тук не става въпрос за SWAT, на момичето ще и се вземе акълът от работа пред компютър, дали ще е с лещи или очила това няма НИКАКВО значение !!

Явно не ти се е случвало това, дето му викат 1 на 1000.
И дано никога не ти се случи.

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот marek972 » 31 Май 2009, 01:18

ами нещо не мога да те разбера ..
кое е това нещо дето което се случва един път на хиляда, и ако си с лещи става лошо за теб ?
marek972
Потребител

Мнениеот doc03 » 31 Май 2009, 01:19

megi_law написа:Колеги,до каква възраст -пределна може да се кандидатства в дознателските конкурси?

Възрастта е "вързана" за други изисквания. Зависи от това, дали кандидатстваш за придобиване на "държавен служител категория Г", или имаш вече присъдена категория, или си "Д" или "Е" и искаш да придобиеш по-висока и т.н.

Имай предвид, че в момента се правят и компромиси.

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот janifer » 01 Юни 2009, 23:35

Рз сме на 10.06 на изпит- първи етап във Варна, някои вече минал ли е?
janifer
Нов потребител

Мнениеот inatova » 02 Юни 2009, 10:15

Janifer :shock: , какво е Рз ???
inatova
Нов потребител

Мнениеот janifer » 02 Юни 2009, 12:29

Рз е Разград.
janifer
Нов потребител

Мнениеот inatova » 04 Юни 2009, 11:56

аха :)
inatova
Нов потребител

Мнениеот deskata85 » 05 Юни 2009, 11:27

Колеги в сряда съм на психо тест, кажете моля Ви как минава, чувала съм че е гадничко. По отношение за теста за интелигентност от къде мога да си купя такива IQ тестове?
Благодаря
deskata85
Нов потребител

Мнениеот inatova » 05 Юни 2009, 11:44

Deskata85, за къде кандидатстващ? И защо психо теста ти е преди теста за интелектуални способности??? :shock:
inatova
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 07 Юни 2009, 01:15

deskata85 написа:Колеги в сряда съм на психо тест, кажете моля Ви как минава, чувала съм че е гадничко. По отношение за теста за интелигентност от къде мога да си купя такива IQ тестове?
Благодаря

Вариант на "Минесотски многофакторен въпросник".

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот manuela_g » 09 Юни 2009, 13:40

doc03 написа:
marek972 написа:
Но!

manuela_g ,

Явно не ти се е случвало това, дето му викат 1 на 1000.
И дано никога не ти се случи.

И аз много не го разбрах това със случването на някакви неща...
Колеги, идеята ми беше, че това дали си с - 3 или с - 6 не те прави инвалид. Щом можеш да си дознател с до -3 (носейки лещи или очила, няма значение), така може да си правиш огледи и прочие и с -5 и - 6, все пак не кандидатсваме за хамали, където тежкия физически труд може да доведе до отлепване на ретината, а да не говорим че такова увреждане може да се случи на малък процент хора и то с диоптър над -7. Повтарям, не съм сляпа, защото съм късогледа и по никакъв начин очилата или лещите не ми пречат, те нямат значение по отношение на това дали може да се разчита или не на мен в критична ситуация. Не само американската армия, лекарите са с голям диоптър, повечето и това какво им пречи да оперират?!? Но в системата на МВР приемат само добре сложени, добре хранени и добре гледани левенти и девойки явно...
manuela_g
Нов потребител

Мнениеот nico82 » 16 Юни 2009, 18:43

Здравейте

Аз кандидатсвам за конкурса за София и току що ми се обадиха, че теста за интелигентност е на 26.06.
А относно местата за 30 свободни има 200 кандидати, така че успех на всички.
nico82
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 17 Юни 2009, 01:07

manuela_g написа:И аз много не го разбрах това със случването на някакви неща...
Колеги, идеята ми беше, че това дали си с - 3 или с - 6 не те прави инвалид. Щом можеш да си дознател с до -3 (носейки лещи или очила, няма значение), така може да си правиш огледи и прочие и с -5 и - 6, все пак не кандидатсваме за хамали, където тежкия физически труд може да доведе до отлепване на ретината, а да не говорим че такова увреждане може да се случи на малък процент хора и то с диоптър над -7. Повтарям, не съм сляпа, защото съм късогледа и по никакъв начин очилата или лещите не ми пречат, те нямат значение по отношение на това дали може да се разчита или не на мен в критична ситуация. Не само американската армия, лекарите са с голям диоптър, повечето и това какво им пречи да оперират?!? Но в системата на МВР приемат само добре сложени, добре хранени и добре гледани левенти и девойки явно...

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Какво общо има телосложението, ръста и външния вид ?
Има си критерии за професия "Полицай".
И както казах някъде - да махнат това "полицай" след "Разследващ". В 30 % от случаите тази думичка в един момент се превръща в срам за професията.

Никой не е виновен за това какъв се е родил. Но се изпада в смешни, жалки и опасни ситуации. Поради физическата непригодност на определени категории служители на МВР да се справят с ОБИКНОВЕНИ ЖИТЕЙСКИ трудности.

Аватар
doc03
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити