начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Мнениеот raev_m » 29 Май 2009, 16:40

Аз се явявах скоро и на теста нямаше нито един въпрос от НК и НПК....поне във варианта,който изтеглихме нямаше въпроси от тази област.
Но си спомням,че имаше въпрос от конституционното право - С колко процента кворум се взема решение за гласуване на вот на недоверие?
Моя съвет е да не се готвите по наказателната материя,а да решавате IQ-тестове...вярно,не са като на МВР тестовете,но мисля че ще ви развият малко в тази посока.
Аз за изпита се готвих само и единсвено по НК и НПК,за което съжалявах,защото на изпита намаше нито един въпрос по наказателната материя и като видях какви въпроси има останах разочарован...съответно и не се справих.
Сега като се замисля теста не е кой знае колко труден,но просто като си с друга нагласа и други очаквания за изпита и в един момент виждаш нещо различно и се паникьосваш...
Теста е не възможно да се вземе с максималния брой точки-30т.Най-много съм виждал човек с 18т.
За тези,които ще се явяват за първи път ще им е по-трудно и много малко от тях ще го издържат...не казвам,че е невъзможно....поне аз като се явявах изпита бе издържан от хора,които са се явявали няколко пъти.Имаше едно момиче,което ми беше колежка в университета и тя го издържа с първия път и дори си чака скоро назначението.Така че не се отчайвайте!
И гледайте да не сте притеснени на изпита,за да може да се съсредоточите върху задачите!!!
Успех на всички!!!
raev_m
Младши потребител

Мнениеот inatova » 29 Май 2009, 19:06

Благодаря за отговора!
Точно за това питам, за да не си насочвам усилията в насока която за в момента няма да ми трябва. Не знам ми тестовете IQ-тестовете ще ми помогнат, ама нали все пак има успели. Притеснителна ми е частта свързана с математиката :shock: , ама... всеки който се е явявал да се сети по една задача за да се види от каква сложност са.
inatova
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 29 Май 2009, 22:05

sokrat написа:Колкото до критичната ситуация дали девойчето ще е с очила или без очила аз няма да разчитам на нея.То ще е пълен срам за МВР ако в такива ситуации се разчита на жените.То затова и се ходи на оглед или на произшествие,задържане или каквото и да е там с цял екип.А не Самотния Рейнджър.

Може ли да опишете екипа, с който ходите на оглед ? (Експерт на 59, девойчето и.....?)
А на зъдържане ?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 29 Май 2009, 22:07

raev_m написа:...............
Теста е не възможно да се вземе с максималния брой точки-30т.Най-много съм виждал човек с 18т.
.........................................................

??????????????????????????????????????????????????????????????????

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот sokrat » 30 Май 2009, 09:18

Като ходим на оглед винаги сме дознател,експерт и оперативен работник.И на мястото на огледа обикновено ни чакат колегите от патрула или районните инспектори.А когато има опасност от някакви инциденти идват доста повече и оперативни или патрули.Така че на девойките не се разчита в тези ситуации,а не им е и работа.
sokrat
Младши потребител

Мнениеот marek972 » 30 Май 2009, 16:37

doc03 написа:Както винаги, не мога да не се съглася с Марек.
Но!
При критична ситуация, ще разчиташ ли, Марек, на това девойче с -3 ?
Иначе съм сигурен, че е много чаровна. С лещи и без лещи.

manuela_g ,
Ако кола профучи край Вас, с цел да Ви прегази (за да не изкарате дрогата от багажника) и ако сте без лещи (а и с тях), от 30 метра ще видите ли номера, така, че да можете да го съобщите?
Ако отговорът е да - давайте с лещите.

какви 30 метра те гонят бе човек !
с лещи си виждаш прекрасно ..то това им е предназначението по принцип ...
а ако съм без лещи ...какъв ще го дървя на огледа ??
...очила нося само вечер в къщи ..толкоз ..
единствено у нас има такова ограничение !!
и то от една безумна заповед или инструкция ли иаз не знам какво е отпреди сто години ...
тук не става въпрос за SWAT, на момичето ще и се вземе акълът от работа пред компютър, дали ще е с лещи или очила това няма НИКАКВО значение !!

sokrat ...какво стана с притесненията ти ?
marek972
Потребител

Мнениеот megi_law » 30 Май 2009, 20:55

Колеги,до каква възраст -пределна може да се кандидатства в дознателските конкурси?
megi_law
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 31 Май 2009, 01:16

marek972 написа:
Но!

manuela_g ,
Ако кола профучи край Вас, с цел да Ви прегази (за да не изкарате дрогата от багажника) и ако сте без лещи (а и с тях), от 30 метра ще видите ли номера, така, че да можете да го съобщите?

и то от една безумна заповед или инструкция ли иаз не знам какво е отпреди сто години ...
тук не става въпрос за SWAT, на момичето ще и се вземе акълът от работа пред компютър, дали ще е с лещи или очила това няма НИКАКВО значение !!

Явно не ти се е случвало това, дето му викат 1 на 1000.
И дано никога не ти се случи.

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот marek972 » 31 Май 2009, 01:18

ами нещо не мога да те разбера ..
кое е това нещо дето което се случва един път на хиляда, и ако си с лещи става лошо за теб ?
marek972
Потребител

Мнениеот doc03 » 31 Май 2009, 01:19

megi_law написа:Колеги,до каква възраст -пределна може да се кандидатства в дознателските конкурси?

Възрастта е "вързана" за други изисквания. Зависи от това, дали кандидатстваш за придобиване на "държавен служител категория Г", или имаш вече присъдена категория, или си "Д" или "Е" и искаш да придобиеш по-висока и т.н.

Имай предвид, че в момента се правят и компромиси.

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот janifer » 01 Юни 2009, 23:35

Рз сме на 10.06 на изпит- първи етап във Варна, някои вече минал ли е?
janifer
Нов потребител

Мнениеот inatova » 02 Юни 2009, 10:15

Janifer :shock: , какво е Рз ???
inatova
Нов потребител

Мнениеот janifer » 02 Юни 2009, 12:29

Рз е Разград.
janifer
Нов потребител

Мнениеот inatova » 04 Юни 2009, 11:56

аха :)
inatova
Нов потребител

Мнениеот deskata85 » 05 Юни 2009, 11:27

Колеги в сряда съм на психо тест, кажете моля Ви как минава, чувала съм че е гадничко. По отношение за теста за интелигентност от къде мога да си купя такива IQ тестове?
Благодаря
deskata85
Нов потребител

Мнениеот inatova » 05 Юни 2009, 11:44

Deskata85, за къде кандидатстващ? И защо психо теста ти е преди теста за интелектуални способности??? :shock:
inatova
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 07 Юни 2009, 01:15

deskata85 написа:Колеги в сряда съм на психо тест, кажете моля Ви как минава, чувала съм че е гадничко. По отношение за теста за интелигентност от къде мога да си купя такива IQ тестове?
Благодаря

Вариант на "Минесотски многофакторен въпросник".

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот manuela_g » 09 Юни 2009, 13:40

doc03 написа:
marek972 написа:
Но!

manuela_g ,

Явно не ти се е случвало това, дето му викат 1 на 1000.
И дано никога не ти се случи.

И аз много не го разбрах това със случването на някакви неща...
Колеги, идеята ми беше, че това дали си с - 3 или с - 6 не те прави инвалид. Щом можеш да си дознател с до -3 (носейки лещи или очила, няма значение), така може да си правиш огледи и прочие и с -5 и - 6, все пак не кандидатсваме за хамали, където тежкия физически труд може да доведе до отлепване на ретината, а да не говорим че такова увреждане може да се случи на малък процент хора и то с диоптър над -7. Повтарям, не съм сляпа, защото съм късогледа и по никакъв начин очилата или лещите не ми пречат, те нямат значение по отношение на това дали може да се разчита или не на мен в критична ситуация. Не само американската армия, лекарите са с голям диоптър, повечето и това какво им пречи да оперират?!? Но в системата на МВР приемат само добре сложени, добре хранени и добре гледани левенти и девойки явно...
manuela_g
Нов потребител

Мнениеот nico82 » 16 Юни 2009, 18:43

Здравейте

Аз кандидатсвам за конкурса за София и току що ми се обадиха, че теста за интелигентност е на 26.06.
А относно местата за 30 свободни има 200 кандидати, така че успех на всички.
nico82
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 17 Юни 2009, 01:07

manuela_g написа:И аз много не го разбрах това със случването на някакви неща...
Колеги, идеята ми беше, че това дали си с - 3 или с - 6 не те прави инвалид. Щом можеш да си дознател с до -3 (носейки лещи или очила, няма значение), така може да си правиш огледи и прочие и с -5 и - 6, все пак не кандидатсваме за хамали, където тежкия физически труд може да доведе до отлепване на ретината, а да не говорим че такова увреждане може да се случи на малък процент хора и то с диоптър над -7. Повтарям, не съм сляпа, защото съм късогледа и по никакъв начин очилата или лещите не ми пречат, те нямат значение по отношение на това дали може да се разчита или не на мен в критична ситуация. Не само американската армия, лекарите са с голям диоптър, повечето и това какво им пречи да оперират?!? Но в системата на МВР приемат само добре сложени, добре хранени и добре гледани левенти и девойки явно...

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Какво общо има телосложението, ръста и външния вид ?
Има си критерии за професия "Полицай".
И както казах някъде - да махнат това "полицай" след "Разследващ". В 30 % от случаите тази думичка в един момент се превръща в срам за професията.

Никой не е виновен за това какъв се е родил. Но се изпада в смешни, жалки и опасни ситуации. Поради физическата непригодност на определени категории служители на МВР да се справят с ОБИКНОВЕНИ ЖИТЕЙСКИ трудности.

Аватар
doc03
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити