начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Трябва ми извадка от закона

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трябва ми извадка от закона

Мнениеот oteca80 » 25 Юни 2009, 23:12

Трябва ми извадка от закона, за това, какви точно документи са ми нужни, за да се явя на изпит за категория?? Ако някой може да помогне ще съм му мноооооого благодарен и обещавам черпавка.
Случая е следния:
Записах се да изкарам за категория А(слушам че по София неискали да провеждат изпити, но тук при няс си има изпити). Плаих си цялата такса за категорията от 400лв. Докато карах курсовете, ми написаха акт за превишена скорост. Излезе ми решението, което е 2 месеца на трупчета и 150лв. С решението отидох при адвокат и заведох жалба в съда. С входящия номер на жалбата, отидох в кат и си взех книжката обратно. Сега карам с решението и акта, което трябва да го подпечатвам всеки месец в кат (като при акта) докато ми дойде датата за делото. Това решение се ползва вместо контролния талон (както акта) до решаване на делото.
Развръзката: Laugh
Днес от 10 човека изпитващия каза че нямало да ме изпитва, защото в решението ми пишело "ЛИШАВАНЕ". КАто съм си взел талона тогава да се явя.
Въпро са ми е, има ли право да ме върне? След като мога да явя с акт, защо да не мога и с наказателното постановление, след като е заверено от кат и карам с него? То реално книжката ми е в мен и съм си редовен до приключване на делото.
Ще съм много благодарен ако няко го издири това в закона, или даде яснота по въпроса. Иначе делото ще се гледа октомври, а тогава вече не се провеждат изпити за А категория и си оставам за догодина.
oteca80
Нов потребител

Re: Трябва ми извадка от закона

Мнениеот zelen » 26 Юни 2009, 22:17

oteca80 написа:Трябва ми извадка от закона, за това, какви точно документи са ми нужни, за да се явя на изпит за категория?? ... С решението отидох при адвокат и заведох жалба в съда...

От написаното оставам с убеждението, че само сте си направили разходка до колегата, без да му платите хонорар.
Иначе как да си обясня защо той/тя не отговаря на поставените от вас въпроси, а ги задавате тук?! :shock: :roll:

Действайте по-смело - с пари ще получите интересуващата ви информация! А адвокатът може и сам да се почерпи после с тях.
zelen
Потребител

Мнениеот kentavar99 » 27 Юни 2009, 23:03

Хора помогнете му на човека. Може ли за всеки въпрос да плаща? Веднъж вече е платил. Може ли за всяко нещо да бягаш при адвокат. Като всеки път като отидеш до дадена институция ти казват нещо ново. Нали за това са адвокатите да ти обясняват всичко по дадения казус. Поне тук помогнете нали затова е този форум.
kentavar99
Нов потребител

Мнениеот oteca80 » 28 Юни 2009, 12:01

zelen написа:
oteca80 написа:Трябва ми извадка от закона, за това, какви точно документи са ми нужни, за да се явя на изпит за категория?? ... С решението отидох при адвокат и заведох жалба в съда...

От написаното оставам с убеждението, че само сте си направили разходка до колегата, без да му платите хонорар.
Иначе как да си обясня защо той/тя не отговаря на поставените от вас въпроси, а ги задавате тук?! :shock: :roll:

Действайте по-смело - с пари ще получите интересуващата ви информация! А адвокатът може и сам да се почерпи после с тях.

Колега, аз съм от Дупница. Изпитващите идват от Кюстендил само за изпит. Платил съм си всичко: 350лв категорията и 50лв изпитна такса. След като не ме допусна ми каза да си поза фактурите, за да не плащам втори път. Но до догодина съм почти убеден, че и закона ще се промени, и цената на курса. Инструктора вдигна ръце и каза, "щом изпитващия не те е допуснал, нищо немога да направя".
oteca80
Нов потребител

Мнениеот boiko_62 » 28 Юни 2009, 14:19

наистина щом за всяко оплакване се ходи при лекар а не в някакъв сайт, редно щом ведняж си бил при колега отново да отидеш при него а да не се надяваш на точна информация от сайта
boiko_62
Потребител

Мнениеот kentavar99 » 28 Юни 2009, 18:22

boiko_62 написа:наистина щом за всяко оплакване се ходи при лекар а не в някакъв сайт, редно щом ведняж си бил при колега отново да отидеш при него а да не се надяваш на точна информация от сайта

Ясно тука сайта не е за помощ а за клиентела. Пари, пари, пари и пак пари.
PS Като знам какъв лекар съм как да отида при адвокат :D :D
kentavar99
Нов потребител

Мнениеот plamen_penev » 28 Юни 2009, 20:02

Не им обръщайте внимание kentavar99. С новата тарифа адвокатите ще се поизнервят доста... това е още самото начало! Просто питайте! Има всякакви адвокати, а тук влизат не само адвокати... има съдии, следовтаели... има и патили... Просто не им обръщайте внимание. Който не иска - да не отговаря! Насилие няма!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот fani_i » 28 Юни 2009, 20:06

Не става дума за пари - никой от колегите не набира клиентела тук, както се досещате - а за невъзможност да се изложат коректно всички факти и да се прегледат документи, относими към някои казуси.
За пореден път пояснявам, че липсата на отговор по някои от темите е продиктувана именно от професионалното отношение и отговорност на колегите, стига да има кой да прочете и разбере.
fani_i
Потребител

Мнениеот kentavar99 » 28 Юни 2009, 22:23

Можеше да му кажете поне дали са прави или не, и тогава да го върнете при адвоката му - ако не са прави. То малко светлинка и ще озарим света.
Защото и на мен ми е интересно как се процедира в този случай. След като закона позволява да се явиш на изпит по-рано от пълнолетие, и когато го навършиш си вземаш книжката. Тук не е ли аналог на закона? След като си изтърпи наказанието тогава ще му дадат категорията. Изхождам от това, че книжката не му се отнема завинаги, а изпитващият нали не ги раздава.
Изпитващият да не е КАТ? Това ми е интересно. Или тук пак както във всеки закон има разминавания и вратички в полето.
kentavar99
Нов потребител

Мнениеот oteca80 » 29 Юни 2009, 21:22

Колеги при адвокат е най-лесно да отида. АКо съм сигурен че съм прав няма да му мисля - направе отивам при адвоката. Но не съм сигурен дали съм прав. Това ми е въпроса. Дали мога да се явя със наказателно постановление и книжка (като примерно акт и книжка) или не. Та аз книжка си имам и си карам дори и в чужбина. Не ми се ходи при адвокат за консултация, защото досега съм дал 500лв за категотията и не ми се наливат повече. Все пак аз работя за 650лв на месец, ня за 1500. То ако имах пари в излишък нямаше да пиша, а щях направо да отида при адвоката. Но преди това исках да попитам има ли основания да ходя при адвокат или не. ДА не се получи и на адвоката една добра надница и пак да си чакам за догодина.
oteca80
Нов потребител

Назад към Административно право