- Дата и час: 25 Ное 2024, 14:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КАТ!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: КАТ!
Понеже ми писна от спама на analizatora, си направих труда, pimpel, да намеря темата, в която наскоро разисквахме случай като вашия. Там има и позовавания на законовите текстове: http://lex.bg/forum/viewtopic.php?f=21&t=36611
Хвърлете й едно око! Вярвам ще си е от полза!
Не искам да ви засегна, analizatora, моите почитания, но когато обвинявате някого в комплексарщина по-добре първо се погледнете в огледалото... Та кой нормален човек би се крил зад грандоманското "analizatora" и би се обръщал към непознати високомерно на ти?
Хвърлете й едно око! Вярвам ще си е от полза!
Не искам да ви засегна, analizatora, моите почитания, но когато обвинявате някого в комплексарщина по-добре първо се погледнете в огледалото... Та кой нормален човек би се крил зад грандоманското "analizatora" и би се обръщал към непознати високомерно на ти?
- plamen_penev
- Активен потребител
plamen_penev написа:analizatora каза:
А трябва да ти кажа, че НП се отменя, по десетки причини, за които не искам да ти отварям очите. (км)
Ами не ги отваряйте, уважаеми... но истината май е, че не можете да мотивирате, нито вие, нито poli_g, голословните си призиви и подсказки за ... наемане на адвокат
Пенев, леко, че се надскочи.
Не се вълнувам е ли си разбрал нещо или си в неведение. Не съм нечии ментор, че да обяснявам.
А призивите ми не са голословни, но вече не те извинявам, защото разбирането не е за всички. Ти лично за сетен път го доказваш.
- Гост.
- Старши потребител
О! Висшата каста! Познанието за богоизбрани?
Но нали съзнаваш, приятелко, че и това не е аргумент за форум
Но нали съзнаваш, приятелко, че и това не е аргумент за форум
- plamen_penev
- Активен потребител
Точно в това ти е проблема, но един физикоюридиколайк няма откъде да го знае, че правоприлагането по аналогия в НП е строго забранена.
Пимпел, точно затова говоря, "компетентността" на този несполучлив продукт на физиката, ще те закопае.
Просто приканвам модератора да слага отличителен белег /предлагам череп и кости/ на този самозван всезнайко.
Пимпел, точно затова говоря, "компетентността" на този несполучлив продукт на физиката, ще те закопае.
Просто приканвам модератора да слага отличителен белег /предлагам череп и кости/ на този самозван всезнайко.
- analizatora
- Потребител
Проверката за алкохол с техническо средство и/или лабораторен анализ не е обвързана с никакви условия и условности, за да бъде извършена.
Виж от къде изначално бъркаш! Аз не разбирам от физика и не се бутам в разговори между физици/ освен светски/ ... сещаш ли се...
Не съм била никога привърженик на елитаризма, с който се опитват да обвият адвокатстото съсловие, ама ти нали се сещаш/дано поне това разбереш/, че не съм ти длъжница с нищо. И моля, спри да сравняваш несравними неща. Когато ти ми дадеш решението публично на перпетум мобиле, и се възползвам от него- тогава ще си в правото да искаш.
Правото не е механично повторение на заизустени знания! Ако някой иска да се образова, просто да чете.
Не се намирам в зала, това не е мой казус, не дължа никому нищо!
И какви са тези- аргумент за форум? Форум е място, където хората говорят. Говорят! Никой никому нищо не доказва, щото никой не е властен да отсъди. Та в този смисъл, липсва задължение за мен да вляза в контекста на вашия разговор. Но ти не спираш да ми сочиш ника с присъщата си ирония, а тези дни праговете ми на търпимост сериозно са разклатени.
Ако искаш нормално отношение, демонстрирай го и ти.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g каза:
Аз не разбирам от физика и не се бутам в разговори между физици/ освен светски/ ... сещаш ли се...
Не искам да разклащам прекомерното и високомерно самочувствие на мнозина юристи в този форум, но за разлика от правото, физиката е наука, точна и напълно математизирана, при това доста сложна! Тя няма много общо с трохите, които се изучават в средния курс. А виждам, че дори и тези трохи някои не са усвоили... ако се сещаш какво искам да кажа... за перпетуум мобилето де...
Но ти не спираш да ми сочиш ника с присъщата си ирония, а тези дни праговете ми на търпимост сериозно са разклатени.
Ако наистина съм го направил poli_g, поднасям извинения! Несъзнателно е! Обещавам да бъда по-внимателен спрямо теб лично
- plamen_penev
- Активен потребител
Извинете ме, че се намесвам в разговора, но тук е станало доста горещо докато ме е нямало!
Форум (лат.- forum) 1.Прощад в Рим където се е съсредоточавал градския живот; 2.Място за съдопроизводство, съд; 3.Средище за обществена и политическа дейност; 4. Широко представително събрание;
И сега се оттеглям встрани от спора.
А мнението ми относно неюристи, разбиращи от право, си остава непроменено. Може би защото не разбирам от физика!
П.П. Пенев, апропо, искате ли да поемете защитата на Пимпел по делото?
Поли, за теб -
http://mahoganie.vox.com/library/video/ ... 0000e.html
Форум (лат.- forum) 1.Прощад в Рим където се е съсредоточавал градския живот; 2.Място за съдопроизводство, съд; 3.Средище за обществена и политическа дейност; 4. Широко представително събрание;
И сега се оттеглям встрани от спора.
А мнението ми относно неюристи, разбиращи от право, си остава непроменено. Може би защото не разбирам от физика!
Поли, за теб -
http://mahoganie.vox.com/library/video/ ... 0000e.html
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
andy70 запита:
Аз ви харесвам, като цяло, andy70, но сега съм неприятно изненадан от въпроса ви... Той показва, че намесвате името ми без изобщо да сте ме прочел... Ако бяхте си направили този труд, щяхте да забележите, че дори и да имах това право, не бих защитавал pimpel, при така представените от него факти, защото считам, че няма никакво законово основание да откаже проверка за алкохол. Аз не съм от хората, които държат да спечелят някой лев на всяка цена... Бих оставил този хонорар на някой по-закъсал колега... Други са тези тук, които загадъчно подсказват, че можело да се измъкне от наказание!
Е! Поне не използвате психоаналитичните "аргументи" на analizatora!
ПП Изказвам почитанията си към pimpel загдето е коригирал заглавието на темата!
Последна промяна plamen_penev на 16 Сеп 2009, 10:54, променена общо 2 пъти
- plamen_penev
- Активен потребител
Пенев, ама ти пак нищо не си схванал, фундаменталният въпрос тук е, не дали ти искаш или не искаш да защитаваш Пимпел, а кой ще защитава Пимпел и останалите посетители /жертви/на форума от теб, респ. твоите "съвети"
- analizatora
- Потребител
Не знам, analizatora, дали точно вие сте подходящ за адвокат на andy70... Доста сте му под нивото, почитаеми
- plamen_penev
- Активен потребител
Продължавай в същия дух и може и да си помисля, че си мръднал с милиметър.Виждам, че си започнал да ме цитираш, похвално, на прав път си, все пак отскоро съм във форума, а вече ме цитираш, няма лошо, но ако искаш да се доближиш да истинските стандарти за право, няма да ти е достатъчно само да ме цитираш, ще се наложи и да ме изучаваш, така че дерзай, имаш шанс да се отъркаш в истинсите юристи, макар и в някой друг живот.
- analizatora
- Потребител
Други са тези тук, които загадъчно подсказват, че можело да се измъкне от наказание!
.. нищо не си разбрал.
И, да се върна на предният ми пост- понеже съм преглътнала малко от трохите на средното образование и ми е известно, че вечния двигател е несъвместим с основен закон в термодинамиката , та- прочети последната част от изречението ми. Моля.
За удобство
Когато ти ми дадеш решението публично на перпетум мобиле, и се възползвам от него- тогава ще си в правото да искаш.
- Гост.
- Старши потребител
Няма да сте първия зле възпитан "психиатър" в този форум, почитаеми analizatora, когото съм отказал от нелицеприятните му маниери и се е поизгубил някъде... Дори huligan, с неговото подчертано желание да показва... ъъъъъ... , не съм го чел скоро... Ще ви преживеем и вас, уважаеми!
И повярвайте ми - няма да е никаква загуба за форума, защото не съм видял и един аргумент, с който да подкрепяте МНЕНИЕТО си... Само общи приказки...
И повярвайте ми - няма да е никаква загуба за форума, защото не съм видял и един аргумент, с който да подкрепяте МНЕНИЕТО си... Само общи приказки...
- plamen_penev
- Активен потребител
Но poli_g, приятелко! По скоро pimpel ще си спечели делото, отколото аз (или който и да е друг!) да реализирам условието от цитата ти и така да стане възможно неговото последствие! Както уместно си отбелязала, такова нещо е по принцип невъзможно, наистина не поради "основен закон на термодинамиката", а на физиката изобщо - самият Закон за съхранение на енергията! А Божиите закони не можеш да заобиколиш като човешките...
- plamen_penev
- Активен потребител
Умолявам те Пенев, не използвай думи на които не знаеш смисъла и значението, все пак с аргументи боравят юристите, а ти ако можеш да се самоопределиш, мисля, че ще е добре и за самия теб. Продължавай да търсиш отговора на въпроса кой си и какво по дяволите правиш в този форум.Ако не можеш да го намериш, спокойно има специализирана помощ, ще ти се помогне.
- analizatora
- Потребител
plamen_penev написа:Но poli_g, приятелко! По скоро pimpel ще си спечели делото, отколото аз (или който и да е друг!) да реализирам условието от цитата ти и така да стане възможно неговото последствие! Както уместно си отбелязала, такова нещо е по принцип невъзможно, наистина не поради "основен закон на термодинамиката", а на физиката изобщо - самият Закон за съхранение на енергията! А Божиите закони не можеш да заобиколиш като човешките...
Избързваш, и отново съдиш без да си наясно с фактологията...
По същество нищо повече не заем от това, че има съставен АУАН. Според мен това не значи, че ще загуби делото. Ти да не мислиш, че се губят дела, защото някой е санкциониран за нещо?
Основания да отменят едно НП има колкото ти душа иска...
- Гост.
- Старши потребител
Поли, не се хаби, той няма да те разбере, това е толкова обяснимо.Не падай на нивото му, за него АУАН е като китайско писмо, само се моля и питащите хора във форума да са го разбрали.
- analizatora
- Потребител
аз пак да питам- защо си мислиш, Пенев, че трябва да е аргументирано мнението на някого?
Ами може и да са ме излъгали моите учители, poli_g, но те са ми набили в главата, че в спора се представят аргументи... Греша ли?
Избързваш, и отново съдиш без да си наясно с фактологията...
По същество нищо повече не заем от това, че има съставен АУАН.
Изказвам само мотивирано от чл. 174 на ЗДвП предположение... Все пак pimpel е посочил, че АУАН-а е за осуетяване на проверка за употреба на алкохол.
- plamen_penev
- Активен потребител
Колеги, моля, нека бъдем учтиви един към друг!
Закон в бойните спортове е уважение и поклон пред противника за труда, който той е положил. Не е важно да надделееш над съперника си, целта е да победиш себе си. Уважение към противника е уважение и към себе си.
Закон в бойните спортове е уважение и поклон пред противника за труда, който той е положил. Не е важно да надделееш над съперника си, целта е да победиш себе си. Уважение към противника е уважение и към себе си.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
Назад към Административно право
|
|