начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

АКТ от пешак към 6то РУ СДВР

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: АКТ от пешак към 6то РУ СДВР

Мнениеот GeorgiKERELOV » 16 Сеп 2009, 16:14

nikiboy написа:тази тема съм я изпуснал.

Даи пешак, дали с кола, дали с хеликоптер - полицаят е полицай. Към него ако се държиш вежливо, ще ти отвърне със същото.
Наистина странно, гражданин да държи сметка на полицая защо не спрял този, онзи.... защо е на тази улица???
Вместо гузен да си замълчи, ако ще да се извини, че е сгрешил, той запознал с - този от дясно ми каза да мина оттук?!?!?

Че има мърша сред полицаите - има, но че има ОЧЕРНЯЩИ истории с преувеличени детайли на Ревльовци, които подкрепени от няколко нетрезвомислещи с мнение на грамофонна плоча още от времето на Тато за МВР....

Естествено, че двама полицаи спряли един автомобил с две лица вътре, ще се осигуряват и няма да спират други автомобили за проверка и вземане на отношение. Колко пъти сте виждали кола на КАТ с радар, спрян автомобил и полицаят да спира други? Ако му се живее, няма да го прави.

Толкова писане за една глоба от 20лв... и то при положение, че виновният си признава вината... чета и падам.

Това момче трябва да са го изнамерили с конкурс, за да го произведат във фатмак, толкова е умно. :D
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот voltron » 16 Сеп 2009, 19:05

вземане на отношение

Това като го прочета/чуя и ми се оправя деня.
Не знам кой как и откаде го е имплементирал/транспозирал тоя израз, но веднага си представям полицай взимащ отношение :mrgreen: :mrgreen:
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот nikiboy » 16 Сеп 2009, 20:40

voltron написа:
вземане на отношение

Това като го прочета/чуя и ми се оправя деня.
Не знам кой как и откаде го е имплементирал/транспозирал тоя израз, но веднага си представям полицай взимащ отношение :mrgreen: :mrgreen:

За голямо съжаление ДЪРВЕНИТЕ ФИЛОСОФИ ( надявам се не сте адвокат voltron ) не четат целия текст, а отбран от тях откъс, който коментират. Едно е да вникнеш и да прочетеш всичко назаде, друго да коментираш като "развален телефон" последното.

viewtopic.php?f=21&t=36024&st=0&sk=t&sd=a&start=20 - voltron - вижте господине "вземане на отношение" къде е употребено в темата, какво аналогично аз съм опитал да подкрепя естествено не с нови думи, а дословно цитирайки в същата насока....

За съжаление, идеята на страхотния форум е изкривена. Жалко за нуждаещите се. За този елементарен случай на питащия са се написали такива простотии, че си представям за нещо сложно и завързано.....
nikiboy
Потребител

Мнениеот voltron » 16 Сеп 2009, 21:29

Първо не съм прочел това да е форум за безплатна юридическа конслултация - има и такива, но този не е от тях.
Второ "вземане на отношение" ми привлича вниманието всеки път когато го срещна :D .
Трето темата е от доста време и сигурно е отговорено съобразно обстоятелствата
И не съм адвокат, щото имам да взимам държавни изпити и да защитавам теза, но мога да си казвам мнението дори да става дума и за запетайка ОК?

Нещо вземаш отношение май а?

Сега като прочетох малко от линка виждам това
Урок № 1. Не се пише "полицайте", а се пише "полицаите".
Явно става въпрос за техническа грешка, аз не съм поправял колегата Ви в тази тема нали?
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=36883
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 17 Сеп 2009, 08:30

voltron каза:
Първо не съм прочел това да е форум за безплатна юридическа конслултация - има и такива, но този не е от тях.

Още един, който има собствено мнение и ЗНАЕ целите и задачите на този форум... :roll:
Все пак съм приятно изненадан, voltron, да срещна младо момче, което владее и почита правилата на българския език! Това не е много често срещано, май, сред вашето поколение...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот ivobombata13 » 02 Фев 2010, 15:26

Към автора:
Понеже споменавате че сте ел.хладилен техник. Та да Ви попитам. Вие можете ли да поправяте по 5 хладилника на веднъж ? И как ще реагирате ако ви извикат в един голям слад където има 5 развалени хладилника и собственика на склада се развика как така не можете да оправите всички на веднъж ...
Защо не пробвате да оголите жиците на високото напрежение и докато са включени в контактната мрежа да ги зарежете и да почнете да разглобявате втори и трети хладилник ???
И изобщо какви са тези малоумни теми с още по-малоумно заглавие ? Какво значи "ПЕШАК". Къде в нормативната уредба е разяснено какво е значението на тази дума. Пеша , с автомобил , с бус , с мотор , с кон , с каруца ... полицейският орган си е полицейски орган и има полицейски правомощия. И има право да си санкционира за това нарушение. Също искам да ви кажа че на въпросното място има знак указващ само направо , и има двойна непрекъсната линия. Всеки ден минавам от там и се възмущавам на такива тарикати като вас.
Изключително много ще се радвам ако НП бъде оставено в сила от съда , защото от такива като вас сме на тоя хал. Разбирам да не бяхте в нарушение - да. Но нензнам каква е тази наглост - хем е в нарушение и го знае ... хем се оплаква че го санционирали ... хем полицаите му виновни че не му дали да им чете нарядния дневник който съдържа секретна информация за извършената дейснот на патрулния наряд. Хем виновни че не са спрели 10 коли на веднъж и не са нарушили Инструкцията за ППД, в която изрично са посочени какви са изискванията при извършване проверка на автомобил от патрул в състав от 2-ма служители. И на всичкото от горе са виновни че са го питали къде работи ? Ами в акта има поле което изисква да се посочи коя е моестоработата Ви. Или изобщо не сте си правил труда да го прочетете ? По-лесно е да пуснете една тема в която да оплюете органа който го е съставил нали ?

Нямам думи просто за тази тема ... губя ума и дума ...
ivobombata13
Младши потребител

Предишна

Назад към Административно право