начало

Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев

ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Мнениеот vinetu » 11 Окт 2009, 15:26

Радвам се, че най-после им дойде акъла. Аз съм "опреативен работник" в РУ-СДВР и съм пред дипломиране в СУ"Св.Климент Охридски" Ю.Ф. и безумно се радвам, че направиха тази промяна. Сигурно си представяте как работя с колеги разследващи полицаи, завършили "българска филология" и "лесотехническия". Просто по някаго ми е идвало да наплюя главния дознател, че ме кара да работя с някой от тях и аз нищо не мога да направя. Остави това, ами трябва и да им обяснявам, кое как се прави, защо и каква е целта на занятието. Просто е кошмарно в момента. А за работата на Разследващ полицай, в някое РПУ в София ще водите годишно средно около 300 досъдебни производства и понеже, ще сте новобранци, на вас ще дават най-шибаните (с извинение). На печелившите честито :lol:
vinetu
Нов потребител

Мнениеот taisana » 11 Окт 2009, 18:14

Колеги, след като нямам юридически стаж, имам ли шанс поне за младши разследващ полицай? :roll:
taisana
Младши потребител

Мнениеот vinetu » 11 Окт 2009, 19:50

Имаш и то голям, но да знаеш, че въобще не е леко да со пазследващ полицай. Отговорността е много голяма.
vinetu
Нов потребител

Мнениеот igli4ka66 » 11 Окт 2009, 19:53

taisana написа:Колеги, след като нямам юридически стаж, имам ли шанс поне за младши разследващ полицай? :roll:

Колега,малко са странни въпросите,които задавате...Прочетете в ЗМВР и проекта за изменението му.Пък и е достатъчно да се върнете малко по-назад в темата и ще се ориентирате.
Успех
igli4ka66
Потребител

Мнениеот doc03 » 13 Окт 2009, 21:55

vinetu написа:Радвам се, че най-после им дойде акъла. Аз съм "опреативен работник" в РУ-СДВР и съм пред дипломиране в СУ"Св.Климент Охридски" Ю.Ф. и безумно се радвам, че направиха тази промяна. Сигурно си представяте как работя с колеги разследващи полицаи, завършили "българска филология" и "лесотехническия". Просто по някаго ми е идвало да наплюя главния дознател, че ме кара да работя с някой от тях и аз нищо не мога да направя. Остави това, ами трябва и да им обяснявам, кое как се прави, защо и каква е целта на занятието. Просто е кошмарно в момента. А за работата на Разследващ полицай, в някое РПУ в София ще водите годишно средно около 300 досъдебни производства и понеже, ще сте новобранци, на вас ще дават най-***те (с извинение). На печелившите честито :lol:

След като си направи реклама, че завършваш най-селския университет в РБ, би ли уточнил, колега, какво значение влагаш в думата "водите" ?????????

(Следва продължение!)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот gandalf_bg » 14 Окт 2009, 11:45

vinetu написа:Радвам се, че най-после им дойде акъла. Аз съм "опреативен работник" в РУ-СДВР и съм пред дипломиране в СУ"Св.Климент Охридски" Ю.Ф. и безумно се радвам, че направиха тази промяна. Сигурно си представяте как работя с колеги разследващи полицаи, завършили "българска филология" и "лесотехническия". Просто по някаго ми е идвало да наплюя главния дознател, че ме кара да работя с някой от тях и аз нищо не мога да направя. Остави това, ами трябва и да им обяснявам, кое как се прави, защо и каква е целта на занятието. Просто е кошмарно в момента. А за работата на Разследващ полицай, в някое РПУ в София ще водите годишно средно около 300 досъдебни производства и понеже, ще сте новобранци, на вас ще дават най-***те (с извинение). На печелившите честито :lol:

след "оперативен работник" няма смисъл да се чете...всеки, който малко паназнайва работата в МВР знае, че оперативните се "учат" в "школата" как да не работят...и всъщност това им е "работата" - къде е оперативния?...ми на района :lol: :lol: :lol: имам приятел дознател, направо го съжалявам момчето
gandalf_bg
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 15 Окт 2009, 22:05

Друго имах предвид, но няма значение.

Днес, трима РП, с виШо юридическо, две от тях и с по още едно, за пореден път ме треснаха в земята. Трите бяха разпитали 6 човека. (Там работя, отидох там си и там видях еди кой си и после ни доведоха в районното). Това бяха разпитите. По 3-5 изречения. Няма въпроси, няма уточнения, няма конкретни питания. Няма нищо.
И трите с юридическо, две от тях и с по още едно виШо, за тежест, вероятно.

Мани, мани .......

А, и още нещо общо имат... Яки подплънки в сутиенчетата (а може и да е силикон), 2 номера по-тесни панталонки, яко парфюмче и през час с нов маникюр.

Не плюйте главния дознател. Той не си избира РП-тата .............
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот taisana » 16 Окт 2009, 12:45

Колеги, може ли да ми кажете от районната прокуратурата ли се издава удостоверяващ документ, че дадено лице не е привлечено като обвиняем за умишлено престъпление от общ характер и в какъв срок се издава този документ?
taisana
Младши потребител

Мнениеот putin » 16 Окт 2009, 16:16

наскоро разбрах, че имало промени по върховете на Главна Дирекция "Досъдебно производство" (или както там се казва) и за пореден път ме заля желанието да запаля свещ в памет на разследването.
и за пореден път се убедих, че в МВР ще успееш толкова повече, колкото повече з....ци излижеш. много интересно с какво образование са всички тези велики главни, старши и т.н. дознатели, защото за жалост май отново се върнахме на положението от преди 2003 г., когато, както беше казал някой във форума, на мода бяха "разследващите даскали".
ама нейсе на всички е ясно, че тази система няма нужда от работещи юристи, както, например и съдебната система няма нужда от честни и работещи магистрати.
putin
Младши потребител

Мнениеот bebss » 18 Окт 2009, 14:43

Удостоверението го издва градска прокуратура, но молбата за издаване на такова се подава в районната прокуратура.Там ще ви обяснат каво трябва да направите,мисля че срока за издаване не е дълъг.
bebss
Младши потребител

Мнениеот igli4ka66 » 18 Окт 2009, 16:23

До сега не бях чувала да има селска прокуратура...
Удостоверението се издава от Oкръжна прокуратура,но първо се минава през Районна прокуратура за справка.Става веднага-на момента,след като заплатите 2 лева. :wink:
igli4ka66
Потребител

Мнениеот bebss » 20 Окт 2009, 19:21

Колегата не е посочил за кой град пита, съответно му давам отговор за София.За ваше сведение в столицата съществува и такава прокуратура, и тук удостоверенията не се изготвят веднага...В селските прокуратури сигурно е така...поради липса на друга работа..
bebss
Младши потребител

Мнениеот taisana » 26 Ное 2009, 18:46

Колеги, какво стана с промените в Закона за МВР и по специално в раздела за разследващи полицаи? Моля, някой ако има информация нека я сподели. :|
taisana
Младши потребител

Мнениеот igli4ka66 » 26 Ное 2009, 20:48

Раздел IX.
Разследващи полицаи (Загл. изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.)

Чл. 217. (1) (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 93 от 2009 г., в сила от 24.11.2009 г.) За разследващи полицаи са назначават след конкурс лица, които отговарят на изискванията за постъпване на служба в МВР по чл. 179 и имат висше юридическо образование или бакалавърска степен от Академията на МВР.
(2) (Отм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.)
(3) (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) Длъжностите за разследващи полицаи са:
1. главен разследващ полицай;
2. старши разследващ полицай;
3. разследващ полицай;
4. младши разследващ полицай.
(4) (Нова - ДВ, бр. 69 от 2008 г., отм. - ДВ, бр. 93 от 2009 г., в сила от 24.11.2009 г.)
(5) (Предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) За длъжностите по ал. 3, т. 2 - 4 се присъжда категория Г, а по ал. 3, т. 1 - категория Б или В.
(6) (Предишна ал. 5 - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) За длъжностите по ал. 3, т. 2 - 4 могат да кандидатстват и държавни служители в МВР, притежаващи категория Г, а по ал. 3, т. 1 - категория Б или В.

Чл. 218. (1) (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) За заемане на длъжност разследващ полицай се изисква най-малко една година юридически стаж или една година стаж като младши разследващ полицай.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) За заемане на длъжност старши разследващ полицай се изисква най-малко четири години юридически стаж или три години стаж като разследващ полицай.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) За заемане на длъжност главен разследващ полицай се изисква най-малко пет години юридически стаж или четири години стаж като старши разследващ полицай.

Чл. 219. (1) (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) Главният разследващ полицай осъществява и координация и методическо ръководство на дейността на разследващите полицаи, като следи за законосъобразното провеждане на разследването, изпълнението на задължителните указания на прокурора и спазването на срока за разследване.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) Главният разследващ полицай ежегодно изготвя оценка за работата на младшия разследващ полицай, разследващия полицай и старшия разследващ полицай, като взема предвид и становището на съответния прокурор по чл. 144, ал. 3 от Закона за съдебната власт.

Чл. 220. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) При израстване в степен или в категория се вземат предвид оценките от главния разследващ полицай и становищата на съответния прокурор по чл. 144, ал. 3 от Закона за съдебната власт.

Чл. 221. (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) Наблюдаващият прокурор може да прави предложение за награждаване на разследващия полицай за постигнати високи резултати или за конкретен съществен принос при изпълнение на служебните му задължения.

Чл. 222. (1) Системното нарушаване на сроковете, предвидени в Наказателно-процесуалния кодекс, или извършването на действия, които неоправдано забавят наказателното производство, съставляват дисциплинарно нарушение.
(2) Когато установи наличие на основание по ал. 1, наблюдаващият прокурор може да направи предложение за налагане на дисциплинарно наказание до органа по чл. 228.
(3) При получен сигнал за нарушаване на забраната по чл. 54, ал. 5 прокурорът може да сигнализира органа по чл. 228.

Чл. 223. Доколкото в този раздел не е предвидено друго, се прилагат общите правила за държавните служители в МВР.

§ 7. (1) За дознатели могат да бъдат назначавани следователи без провеждане на конкурси и без да са налице специфичните изисквания по чл. 179, ал. 3 за постъпване на държавни служители в МВР.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 31 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г., в сила от 29.04.2008 г.) Заварените дознатели, които не отговарят на изискванията на чл. 217, ал. 1, изпълняват възложените им функции по разследване в срок до три години от влизането в сила на закона.

:o :o :o Като допълнение мога да посоча,че в проекта беше,че "Разследващите даскали" ще могат да изпълняват функциите си по разпреподаване,разследване,де,до 2 години от влизане на закона в сила.Явно не е минало така и са оставили стария срок-3 години... :lol: :lol: :lol:
igli4ka66
Потребител

Мнениеот ko4o4 » 27 Ное 2009, 09:25

igli4ka66, честито за успешно взетия изпит за адвокати. А сега накъде - адвокат или дознател?
ko4o4
Младши потребител

Мнениеот krasiii » 05 Дек 2009, 17:01

Здравейте колеги, мойте вълнения за постъпване на работа в МВР бяха преди около две години и половина, е от тогава вече съм в редиците на разследващите полицай.
Все по трудно ми става обаче да намирам стимул за да си върша работата както трябва.
Деловодителките в съдебната система взимат по висока заплата от нас, среса е ужасен, никакво стимулиране от страна на по - горе стоящите, напротив дори и добре да си вършиш работата, те все са недоволни, можело и повече, абе колко повече да не сме супермени.
Обръщам се към колегите разследващи, споделете вие от къде намирате сили и стимул да работите тази трудна и неблагодарна професия.
krasiii
Нов потребител

Мнениеот marek972 » 05 Дек 2009, 17:08

krasiii написа:Здравейте колеги, мойте вълнения за постъпване на работа в МВР бяха преди около две години и половина, е от тогава вече съм в редиците на разследващите полицай.
Все по трудно ми става обаче да намирам стимул за да си върша работата както трябва.
Деловодителките в съдебната система взимат по висока заплата от нас, среса е ужасен, никакво стимулиране от страна на по - горе стоящите, напротив дори и добре да си вършиш работата, те все са недоволни, можело и повече, абе колко повече да не сме супермени.
Обръщам се към колегите разследващи, споделете вие от къде намирате сили и стимул да работите тази трудна и неблагодарна професия.

прочети това :

http://parliament.bg/?page=app&lng=bg&a ... w&lid=2642

и виж дали ще те стимулира малко ...
marek972
Потребител

Мнениеот krasiii » 05 Дек 2009, 18:21

Може да се каже ,че ако се приемат тези изменения на НПК ще се облекчи работата ни до определена степен :D , но това да ни мъкнат по съдилищатата като свидетели хич не ми се нрави :(
krasiii
Нов потребител

Мнениеот marek972 » 05 Дек 2009, 18:31

krasiii написа:това да ни мъкнат по съдилищатата като свидетели хич не ми се нрави :(

няма да го приемат ..защо
тук

http://parliament.bg/?page=ns&lng=bg&ns ... 26&id=1477

и тук

http://parliament.bg/?page=ns&lng=bg&ns ... 26&id=1479

а тази промяна в НК, също играе немалка роля ..за облекчението де ..

§ 34. В чл. 218б думите “до сто и петдесет лева” се заменят с “до размера на минималната работна заплата за страната, установена към датата на извършване на деянието”.

§ 35. Член 218в се изменя така:
“Чл. 218в. Наказателното преследване се възбужда по тъжба на пострадалия в следните случаи:
1.за престъпления по чл. 216, ал. 1, 4 и 6 и чл. 217, ал. 1 и 2, когато предмет на престъплението е частно имущество;
2.за кражба, обсебване, измама и изнудване, когато предмет на престъплението е частно имущество, ако пострадалият е съпруг, възходящ, низходящ или роднина по съребрена линия до втора степен на виновния или живее с него в едно домакинство, или е настойник или попечител на виновния.”
marek972
Потребител

Мнениеот taisana » 06 Дек 2009, 12:37

Колко е чистата заплата на разследващите полицаи, колеги?
taisana
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити