начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Права на наследство в Щвейцария

Права на наследство в Щвейцария

Мнениеот mmichele » 02 Ное 2009, 11:57

Здравейте преди 3 години моята първа братовчедка, която живееше в Женева ми остави наследство, но чрез опълномощена нотариална кантора.От тази кантора в продължение на 3 години през дълги периоди ми изпращаха сумата и за последно, когато получих ми изпратиха крайния баланс при, който се оказа, че аз като наследник съм взел едва 42%, а те остатъка и, когато им зададох въпроса, защо се получава такава огромна разлика ми беше отговорено, че остатъка са били платени в кантон в Женева относно моите права.Струва ми се твърде огромна разлика и се обърнах към адвоката си, но той за съжаление ми каза, че не е компетентен по такива казуси много моля, ако може да ми помогнете или да ме посъветвате да се обърна към добър юрист за, което предварително Ви благодаря!
mmichele
Младши потребител

Re: Права на наследство в Щвейцария

Мнениеот razli4na » 03 Ное 2009, 12:22

За да ви се отговори на въпроса, отговорете първо на този:
Казвате, че братовчедката- наследодател е живеела в Женева. А какво беше нейното гражданство?
razli4na
Активен потребител

Мнениеот mmichele » 03 Ное 2009, 15:07

Братовчедка ми е българо-испанка, баща испанец, майка българка, но повече от 40 години живееше в Швейцария.Наследството, което ми остави беше опоменато в собственоръчно написно завещание няколко дни преди да почине от рак.И ако трябва да отбележа и това освен мен и още 2-ма мои братовчеди нямаше никакви други роднини и наследници.Те също като мен в това завещание бяха опоменати и всичко беше поделено по равно от кантората, която братовчедка ми е опълномощила.Разликата от сумата която сме взели е 58 %по малко на всеки и, когато потърсихме отговор ни казаха, че това били платени права в кантон в Женева, но разпечатка за това не ни беше изпратена, то права хубаво процент- два ама 58%по-малко незнам, ако може по някакъв начин да ме насочите или съдействате ще ви бъда задължен!
mmichele
Младши потребител

Мнениеот razli4na » 03 Ное 2009, 16:12

Вижте, нещата явно трябва да се видят конкретно. Сега виждам, че сочите нови факти, за които не бяхте съобщили, много вероятно е и да има още детайли от значение.
От фактическа страна е от съществено значение какво точно гражданство е имала вашата братовчедка, какво точно е съдържанието на завещателното й разпореждане, и, взависимост от отговорите, ще следват още няколко конкретни въпроси.
Щом адвоката ви е отклонил, потърсете друг, но имайте готовност да отговорите на въпроса за гражданството /евентуално да се снабдите с документ, от който да се е видно същото/ и да представите завещанието, както и документите по кореспонденцията с кантората.
Успех желая!
razli4na
Активен потребител

Мнениеот mmichele » 05 Ное 2009, 09:20

Благодаря за пожеланието, но и при поредния адвокат при който отидох ме отклони, явно никой не иска да се наеме с този казус :(
mmichele
Младши потребител

Мнениеот diaida » 08 Ное 2009, 04:17

mmichele написа:Благодаря за пожеланието, но и при поредния адвокат при който отидох ме отклони, явно никой не иска да се наеме с този казус :(

Търсете юрист, специалист помеждународно частно право! Ако говорите друг език, най-добре се консултирайте с адвокат от Женева, преди да търсите адвокати тук. Много малко от българските юристи познават нещо повече от българското частно право (единици са), за останалото, самите те добягват до консултации. Това увеличава разходите ви и в някои случаи дори не върши работа. Съжалявам, че трябваше да го кажа, казва го и опитът ми с подобни юристи, но не е въпрос на коментар в тази тема!
Посъветвайте се с женевски адвокат, ако имате такава възможност! Най-вероятно ще трябва да изпратите запитване, подобно на това в този форум. Внесете повече факти, копия от документи и максимална информация.
За превода ще платите не повече от 25-30 лв., консултацията при адвокат тук. Вероятността да си играете на "тука има, тука нЕма" е огромна, за това най-добре е да се "пие вода от кладенеца"!
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот mmichele » 12 Ное 2009, 09:42

Благодаря за подробната информация ще се постарая, ако е по възможностите ми за съжаление говоря само немски и той не ми върши никаква работа там..... :roll:
mmichele
Младши потребител

Назад към Право на ЕС