начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Обжалване на наказателно постановление

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на наказателно постановление

Мнениеот hakerakn » 07 Дек 2009, 12:28

Ето какъв е моя случай.
На 18.08.2009 год. около 17:30 часа ми вдихнаха служебната кола (работя във фирма за интернет,но колата не беше с надписи) докато бях при клиент .Това се случи в София,кв. Гоце Делчев до бл.231.След около ~30 мин. отидох и си я взех от паркинга на паяка в кв. Иван Вазов,при което ми съставиха акт който си платих на място в размер на 40 лв и мислех че въпроса е приключен но не се оказа така .Днес получих Наказателно постановление по чл.28 ал.1 т.7 и чл.44 ал.1 от Наредбата за движение на територията на Столична община .
Оказа се,че нястото го водили "зелени площи" при положение че тал имаше още поне 3-4 коли.
Наложената ли глоба от кмета на Красно село е в размер на 500 лв.
Имам 7 дневен срок да обжалвам пред Софиски районен съд.

Въпроса ми е каква е процедурата от тук на татък да си търся ли адвокат и дали разнозките ще ми излежнат повече от наложената ми глоба .

*ПС:
Вече не работя във същата фирма и загубих фактурата която ми издадоха от Паркинги и гаражи
hakerakn
Нов потребител

Re: Обжалване на наказателно постановление

Мнениеот andy70 » 08 Дек 2009, 21:29

Тези 40 лева са били за репатрирането на автомобила.
Санкцията за нарушението е - Чл.65. /1*/За спиране, престой, паркиране и/или преминаване на ППС през паркове, градини и зелени площи на извършителите се налагат глоби в размер 500 /петстотин/ лева.
Обжалвай при всички положения.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот nikodim77 » 09 Дек 2009, 01:20

Здравейте,
Анди 70 е прав, обжалвайте!
Правилно сте поставил „зелени площи” в кавички. Аз лично не се сещам около бл. 231, а и околните сгради да има зеленина... :roll:
Естествено е ако видя спряни (паркирани) автомобили и си търся място, и аз да се чучна до тях, бидейки факта, че трева не се виждаж а те са наредени като на паркинг.
Относно надписите в-у МПС; дори и да имаше такива, то те нямаше да повлияят на актосъставителя. Освен ако МПС не е със съответните стикери и др. знаци показващи, че е служебно и са платени съответните такси към общината. Дори и да беше така, Вие сте санкциониран за паркиране на непозволено място ("зелени площи").
Написал сте:
... Днес получих Наказателно постановление по чл.28 ал.1 т.7 ...

Чл.28 ал.1 т.7 визира забраната за движение на ППС върху изброените места. Вашата кола е била паркирана. Разбира се презумпцията в случая е, че щом е там то тя се движела до там... Знам ли? :roll:
Ясно, че по нищо не е личало, че това са зелени площи. Все пак преди обжалване отидете на място и огледайте дали не са на лице знаци или др. указващи забрана за паркиране, като се разходете и до началото на тротоара. Добре би било да се намери и, някой, който да потвърди, че мястото ежедневно е по-скоро паркинг отколкото зелена морава.
Всъщност, обърнете се към Адвокат, обжалвайте и мисля, че всичко ще е благоприятно за Вас. Не са кръвопиици като от вицовете така, че хонорарът няма да омаловажи наложената Ви глоба.
Успех! :)
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот vetre » 09 Дек 2009, 01:43

Акцията на Господарите на ефира е дала резултат.
Не казвате все пак къде сте паркирали.Това,че е имало и други коли какво?
vetre
Потребител

Мнениеот svetla_ro » 10 Дек 2009, 11:52

Здравейте!Аз пъки искам да попитам-имам съставен акт за превишена скорост в населено място.100 лв и три точки.Обжалвах и чакам призовка за пред съда,но не ми е ясна процедурата-колко време ще чакам и няма ли да ме прекарат нещо без да знам.Защото акта е съставен в края на август,а сега ...кое врем е и нищо-тишина!Хванах се за самият акт,че е коригиран-минутите в акта са коригирани и аз твърда,че не съм минала по това време от там.Но въпросът ми е друг-колко време може да се чака-няма и някакви законови срокове и кой да попитам как се движат нещата-не съм се консултирала с авдокат...и там пари....
svetla_ro
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 10 Дек 2009, 13:21

:lol: мдам... нЕкой дежурен?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот hakerakn » 10 Дек 2009, 16:29

Днес подадох жалба в Софийския районен съд .Ето нейното съдържание:

В законоустановеният срок, възразявам срещу Наказателно постановление № УТ-0802-929/02.12.2009 г., издадено от инж. Пламен Църноречки .
Наложената ми глоба в размер на 500,00 лв. и е в максимален размер по реда на чл. 59, ал.1 от Наредба за организация на движението на територията на СО. Извършеното от мен нарушение е за първи път. Не съм извършвал подобни нарушение и не са ми налагани санкции. Наложената ми санкция в максимален размер не отговаря на тежестта на извършеното от мен нарушение, тъй като по никакъв начин не съм нарушил обществения ред.

Дали има шанс глобата да бъде намалена .
hakerakn
Нов потребител

Мнениеот blackthorn » 10 Дек 2009, 17:42

Ако е акт за нарушение, установено с виодекамера TFR1-M, няма да бъде потвърдено от съда. От друга страна корекцията на акта е самостоятелно основание за отмяна, просто си запази и представи на съда своя екземпляр. Пожелавам ти успех, КАТ в Бургас вече са писнали от мен за последните години :)
blackthorn
Младши потребител

Мнениеот hakerakn » 10 Дек 2009, 21:25

blackthorn написа:Ако е акт за нарушение, установено с виодекамера TFR1-M, няма да бъде потвърдено от съда. От друга страна корекцията на акта е самостоятелно основание за отмяна, просто си запази и представи на съда своя екземпляр.

Лошото е,че от фирмата където работех са изгубили документите който получих при взимаето на колата от паркинга на паяка,понеже както казах по рано калата беше служебна .
hakerakn
Нов потребител

Мнениеот svetla_ro » 11 Дек 2009, 10:06

Няма камера,допотопен радар.Още на място питах,как да разбера,че това е моята кола,като се движехме 2-3 коли в колона?Пазя си копието от акта,но въпросът ми е-колко време да чакам-да не ме прецакат,с някоя неполучена призовка.Къде мога да проверя-движи ли се нещо,как вървят нещата!?
svetla_ro
Нов потребител

Мнениеот leonardos » 11 Дек 2009, 20:14

svetla_ro написа:Няма камера,допотопен радар.Още на място питах,как да разбера,че това е моята кола,като се движехме 2-3 коли в колона?

И ченгетата се изхитриха - взеха да прекарват по няколко шофьора с една и съща засечена скорост от някой предишен автомобил. Поискай да видиш часовника, дали отговаря на твоето време или е от преди час, примерно.
leonardos
Потребител

Назад към Административно право