начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

КАТ!

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: КАТ!

Мнениеот voltron » 08 Дек 2009, 14:38

Смятам вече за крайно наложащо да извадим калкулаторите и да пресметнем процентната печалба от налудничавата идея на някой си застраховател с явен порок във волята, платил познайте какъв подкуп, за да му бъде издаден лиценз да ни рекетира ... ! И въпреки Вашите реалистични наклонности, на "вуйчо от село, с Москвича", който изгаряйки не повече от 50 л. гориво годишно, едва ли очаква с нетърпение края на годината, за да "захрани" с поредната си парична вноска малоумниците, а и защо да им подарява левовата равностойност на двугодишния си лимит ??? А колата му едва ли струва повече от "задължението" към престъпния титул на застрахователя ?!!!

Почни да гледаш като на "да караш кола" не като задължение или суб. право гарантирано от конституцията :lol: ,а като на привилегия и ще видиш и другата гледна точка :roll: .

Освен това пазара за ГО е свободен. Може всеки да направи ГО навсякъде. Ако иска може и да не е в България - ако си намери по - добри условия в ЕС :lol: ./и да не пита некой как да кажа - карате си колицата с чужд номер и си плащата всичко в държ откъдето е/
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот leonardos » 08 Дек 2009, 22:29

20 мимлиона :shock: ... по всичко личи, че тези човеченца разбират от бизнес :| ... Вероятно природата ги е устроила с по 2, 3, че и повечко стомахчета :cry: - лелеейй , как ли ги пълнят всичките :?: Що ли им требе да копат доматето, или да бухат на 3 смени у некой завод :wink: Че я колко готино са впрегнали алъците да им плащаме задължителната ангарийка :roll:

А свободния пазар на ГО, смятам че търпи конкуренция! Преди години започнаха с по 40-50 лв. полицата, а сега е по 3 ... Тия явно признават само математичните действия събиране и умножение :wink:
Време е ВАС да се самосезира и потърси отговорност :!: :idea:
leonardos
Потребител

Мнениеот voltron » 08 Дек 2009, 22:34

Еми това за мен трябва да го разделим на 2 въпроса
1.трябва ли да има зад. го
2.трябва ли да се рег. цената
И двата въпроса са политически - така че...

Преди години започнаха с по 40-50 лв.

Тя и бирата беше 30 ст. ама...
voltron
Потребител

Мнениеот leonardos » 08 Дек 2009, 22:55

Естествено, нали се вижда кой се е наместил в комисиите по надзор - все мамини синчета и таткови дъщерички :?
Голяма далавера, ама ние сме си виновни !!
А това с бирата от 30 ст. - няма как да го помня ! :wink:
leonardos
Потребител

Мнениеот voltron » 08 Дек 2009, 22:58

А това с бирата от 30 ст. - няма как да го помня !

Не толкова отдавна. Тогава и го беше 40 лв. Щом нея помниш...
А свободния пазар на ГО, смятам че търпи конкуренция! Преди години започнаха с по 40-50 лв. полицата, а сега е по 3 ...
voltron
Потребител

Мнениеот vetre » 09 Дек 2009, 01:05

Като съм казал А казвам и Б
За дженерали/миналата година ми взеха само 90лв гражданска-няк`ва промоция
но за тази се опитаха да ме одерат и ги шунтирах с имотите-99лв/
Приходи от премии - 94,6 милиона
Разходи за щети - 65,6 милиона.
И нещо забележително - разходи за администрация и маркетинг 13,7 милиона.
Е те горките как да не искат увеличение.Справки:
http://www.generali.bg/files/documents/file_266_bg.pdf
vetre
Потребител

Мнениеот leonardos » 10 Дек 2009, 22:03

vetre написа:Приходи от премии - 94,6 милиона
Разходи за щети - 65,6 милиона.
И нещо забележително - разходи за администрация и маркетинг 13,7 милиона.

Какво тогава плачат по медиите, че приходите не стигали до покрият разходите по изплащане на обезщетения :!: :?: :roll: и са напълнили НЕТА с блогове, че да примамват лапнишараните и им одерат по 2 кожи ! Няма как да изпуснат големия кокал! Единствено от Нас, платците изцяло зависи да пресечем престъпната алчност, като бъде внесена поправка в текста на чл. 249 и записано :
ГО на МПС е доброволна и се сключва по желание на притежателя/ползвателя за определен от него срок.
ама няма как да стане, защото съм чувал отнякъде, че :"власт зе взима и дава само с кръв"
leonardos
Потребител

Мнениеот pimpel » 24 Фев 2010, 17:58

Така, Нак.постановление съдът го отмени.Сега изчкавам да изтече срока за обжалване и няма ли подена жалба отивам попълвам една молба+4лв. и ми издават заверен препис или удостоверение за влязло в сила Решение, с което отивам в КАТ и си взимам книжката и талона.
Но, имам следният въпрос:
Понеже обжалването на ПАМ(Заповед за отнемане на книжката на пътя-мисля че по чл.171 от Здвп има даност 6месеца, които изтичат на 5 март а делото във ВАС бог знае кога ще е) от мен в Адм.съд бе преди делото по НП и аз загубих пуснах жалба във ВАС.Сега какво ще стане, като ми изпратят призовка от Вас и аз не отида поради отменено НП??????????????

Поздрави!!!
pimpel
Младши потребител

Мнениеот pimpel » 27 Фев 2010, 11:18

Ще помоля, ако няма да пишете относо последният ми въпрос, темата да се заключва, защото само се деркате :idea:

Пожелавам на всички Ви всичко хубаво!!!
Поздрави!!!
pimpel
Младши потребител

Мнениеот novozagorski » 27 Фев 2010, 14:19

Не им обръщай внимание на подобни....мисля, че се казва "тролове" из форумите...
Аз и ЛС-та получавах от такива лигльовци и какво ли не беше...
Не знам, какво е това настървение за едната комисионна...Вярно, всеки си гони хляба, но едва ли ще намерите хонорара си в електронното пространство, дами и господа адвокати! :) Всичко тук е на доброволна основа! Ако нямате желание, не давайте съвети! Останалото изглежда смешно просто...
Вчера си направих труда да изчета всичките 8-9 страници на тази тема и....То караници ли не бяха, заяждания, заплахи за саморазправа....Но за лично с интерес ще следя развитието по казуса и ще се радвам, ако автора на темата сподели докрай как са му нещата! ;)
Лелееее, ужас! Оказва се, че гнусния гаден български съд, все пак е имал наглостта да отмени това НП на всевишната "милиция"... :D За ужас на форумските рамбовци и бабаити Никибой и Бомбата! Ужас! УжасТТТ! :lol:
Успех в борбата, приятелю!
novozagorski
Младши потребител

Мнениеот pimpel » 28 Фев 2010, 18:30

Възможно ли е по пощата да изпратя до ВАС препис от влязло в сила Решение за отмяна на НП от Районен съд, което да доведе да прекратяване или решаване в моя полза на обжалвата от мен ПАМ, която Адм.съд потвърди???!!!

Поздрави!!!
pimpel
Младши потребител

Мнениеот pimpel » 05 Мар 2010, 14:51

НП влезе в законна сила вчера в 17.30 часа.
Подадох Молба да ми издадат Съд.удостоверение за влязло в сила Съд.Решение.
Обаче, тук идва поредната изненада: КАТ нямало да ми върнат иззетите документи докато по официален път Съдът не им изпрати РЕ{EНИЕТО за отмяна на НП. Да ама това ще отнеме мин.1 месец.
Извинявам се за грубият език:
Еба си и АБСУРДИСТАНА в който живеем. Ако през това време ме спрат за проверка, дефакто имам книжка, деюре НЕ-и какво нови жалби, нови дела и т.н. до БЕЗКРАЙНОСТ!!!

Има ли някаква светлина в тунела, само да не от идващият отсреща влак :idea:
Поздрави!
pimpel
Младши потребител

Мнениеот leonardos » 10 Мар 2010, 23:14

pimpel написа:Има ли някаква светлина в тунела, само да не от идващият отсреща влак

Няма ... от много време няма ... !!! Изглежда не си влизал в битка със закостеняли към креслото си тролове, повечето с порок във волята, които се опитват всячески да ти припишат субективната страна на деянието !!! Не обвинявам дотолкова редовия полицай - ами толкова му е вътъка ... знае само първите буквички от азбуката ! Страшното е породено от липсата на контрол върху контролиращия орган - а се пишат вишисти / как ли са си купили дипломките ... и дали знаят как изглеждат аурите :roll: ... / .
Боже, пази България !!!
leonardos
Потребител

Мнениеот Гост. » 10 Мар 2010, 23:29

leonardos написа:
pimpel написа:Има ли някаква светлина в тунела, само да не от идващият отсреща влак

Няма ... от много време няма ... !!! Изглежда не си влизал в битка със закостеняли към креслото си тролове, повечето с порок във волята, които се опитват всячески да ти припишат субективната страна на деянието !!! Не обвинявам дотолкова редовия полицай - ами толкова му е вътъка ... знае само първите буквички от азбуката ! Страшното е породено от липсата на контрол върху контролиращия орган - а се пишат ви :?: шисти / как ли са си купили дипломките ... и дали знаят как изглеждат аурите :roll: ... / .
Боже, пази България !!!

:roll: Без да споменавам, колко дипломи за завършена степен на образование - "виСше" имам, до днес все си мислех, че се пише "ауЛа". :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 10 Мар 2010, 23:33

pimpel написа:НП влезе в законна сила вчера в 17.30 часа.
Подадох Молба да ми издадат Съд.удостоверение за влязло в сила Съд.Решение.
Обаче, тук идва поредната изненада: КАТ нямало да ми върнат иззетите документи докато по официален път Съдът не им изпрати РЕ{EНИЕТО за отмяна на НП. Да ама това ще отнеме мин.1 месец.
Извинявам се за грубият език:
Еба си и АБСУРДИСТАНА в който живеем. Ако през това време ме спрат за проверка, дефакто имам книжка, деюре НЕ-и какво нови жалби, нови дела и т.н. до БЕЗКРАЙНОСТ!!!

Има ли някаква светлина в тунела, само да не от идващият отсреща влак :idea:
Поздрави!

Стига псувал- неприлично е, а и демонстрираш всякаква липса на уважение към себе си и четящите те.

Взимаш, от съда срещу заплащане, заверен препис на влязлото в законна сила съдебно решение, пишеш една молбица свободен текст, прилагаш СР и си искаш контролния талон.
Липсата на знания не презумира вина у останалите. :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот pimpel » 11 Мар 2010, 12:36

Поли това което казваш го направих НО;
"Докато не получим официално от Райнен съд преписката за влязло в сила Съд.решение, твоя заверен препис не ни интересува-КАТ!!!!!!!!!!

Решението е влязло в законна сила на 4март 2010, колко още ще ме разтакават незнам и не ме интересува, защото ми е готов гр.иск и ще ги съдя до дупка!

Поздрави и приятен ден!!
pimpel
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 11 Мар 2010, 13:27

Ти депозира ли си молба с входящ номер? Или сме само на фаза- "лелката от гишето каза"?
Пусни си молба и ще видиш, че резултатите ще са други. Отказът им, но в писмен вид, ще е неправомерен, и това вече влече за тебе само облаги ( правният ти интерес от този ГИ следва да се докаже).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот pimpel » 14 Мар 2010, 12:07

Да ПОЛИ-внесох Молба с вх.номер, НО файда ЙОК!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Нито ги интересува молбата ми нито нищо, така че ще трябва да си чакам поне един месец, докато някой обработи документите пратени им от съда, въведе промените в тяхната система и тогава живот о здраве да си взема книжката и талона. Сега карам с Решението на съда, което отменя изцяло НП и е влязло в закона сила на 4 март в 17.00 часа!!

Поздрави!!!
pimpel
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 14 Мар 2010, 15:21

157, ал.8
След 04.04 ще стане интересно.
Разсъждавам си съвсем напосоки, защото до сега съм нямала такъв проблем. Обикновено връщат контролния талон с представяне на заверен препис от влязлото в сила СР, а като добавим, че 04 е почивен ден... и как ли трябва да те поканят, за да ти го върнат? :lol:

Някой колега не би ли помогнал с разсъждения?

Какво ли би станало, ако ти се налага да пътуваш, да речем до Румъния, по работа? Това СР от каква полза ти е? Не съм изследвала този въпрос и как ще минеш граничния пункт...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот pimpel » 14 Мар 2010, 19:14

poli_g написа:157, ал.8
След 04.04 ще стане интересно.

Разсъждавам си съвсем напосоки, защото до сега съм нямала такъв проблем. Обикновено връщат контролния талон с представяне на заверен препис от влязлото в сила СР, а като добавим, че 04 е почивен ден... и как ли трябва да те поканят, за да ти го върнат? :lol:

Някой колега не би ли помогнал с разсъждения?

Какво ли би станало, ако ти се налага да пътуваш, да речем до Румъния, по работа? Това СР от каква полза ти е? Не съм изследвала този въпрос и как ще минеш граничния пункт...

Просто няма да шофирам аз!
Ако визираш самата паспортна проверка-ходил съм в турция и италия-нямаше никакви проблеми!!!

какво ще стане след 04.04.2010г.????

Нито талона нито книжката искат да ми върнат, с моя заврен препис от влязло в сила СР!!!
pimpel
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Административно право