Мислех че нотариусът ще изпрати уведомлението ми по пощата, нима трябва да им ходи на крака на продавачите?
Към частен съдия изпълнител ли ме съветвате да се обърна? Той ли да носи уведомлението на адреса?
Простете невежеството ми, сигурно съм ви разсмяла, то и аз чак сега се усмихнах искрено от притеснения дни наред с тази кола.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 13:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Измама с покупка на автомобил
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
55 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Измама с покупка на автомобил
p_dyan, връчването от частните съдии изпълнители в ЗЧСИ ли е уредено?
gracie_69, естествено, че нотариусът няма да им ходи на крака. Той си има служители за тази цел, но води специална книга за извършването на такива действия, която се ползва с пълна доказателствена сила.
gracie_69, естествено, че нотариусът няма да им ходи на крака. Той си има служители за тази цел, но води специална книга за извършването на такива действия, която се ползва с пълна доказателствена сила.
Последна промяна krasitodorov на 05 Яну 2010, 17:47, променена общо 1 път
- krasitodorov
- Младши потребител
Обикновено си имат призовкари, а не ходят самите съдебни изпълнители и нотариуси. Те знаят каква е процедурата, ако случайно другата страна се крие и не иска да приеме книжата които им се връчват.
Не е уредено в ЗЧСИ, не съм се замислял къде е уредено, макар да съм виждал в няколко кантори подобна услуга, вероятно по аналогия с Чл.42, ал.2 от ГПК се изпълнява и това.
Не е уредено в ЗЧСИ, не съм се замислял къде е уредено, макар да съм виждал в няколко кантори подобна услуга, вероятно по аналогия с Чл.42, ал.2 от ГПК се изпълнява и това.
- p_dyan
- Потребител
Благодаря за информацията p_dyan. Не знаех за подобен вариант.
- krasitodorov
- Младши потребител
Ами в такъв случай ще се обърна към нотариус.
Последна промяна gracie_69 на 13 Яну 2010, 16:10, променена общо 1 път
- gracie_69
- Младши потребител
Тази застраховка Каското в "Лев инс" не е ли прехвърлена със колата. Мисля че би трябвало да отидете в самата компания (намират се на бул."Цар Борис III"- обредния дом, срещу сградата на ГУСВ) и там с документите, някоя служителка ще ви каже какво е положението по тази полица. Попитайте също и в кой сервиз е ремонтирана колата, ако се наложи да ходите там. Явно колата не е била пълна щета, защото в този случай застрахователя придобива автомобила на който е изплатена пълната застрахователна сума.
- p_dyan
- Потребител
Да, не е била на пълна щета, щом я купих от частно лице. Разбира се, че ми прехвърлиха ГО и каското. Просто звъннах по тел на застр компания и по рег номер ми дадоха инфото, но служителката любезно ми обясни, че по тел толкоз инфо. А на молбата ми да получа опис и снимки на въпросната щета, да отида да подам молба за това в ликвидационния им ц-р и ще ми бъде предоставено "досието" по каско.
Ще отида разбира се при първа възм-ст.
Ще отида разбира се при първа възм-ст.
- gracie_69
- Младши потребител
Предлагам да драснете няколко реда до районния прокурор за името и адреса на продавачите с инфо как се регистрира кола в КАТ без номер на двигателя. Да го проверят този КАТ-аджия, какво работи и как успява да прави тези фокуси.
- stefsto
- Младши потребител
Това е едно от нещата, което ме тревожи - Липсата на номер на двигател. Но на талона, издаден от КАТ също е без номер. Точка (Р.5) БЕЗ НОМЕР. Това защо е така и нормално ли е? В договора ми за ПП, също пише двигател без №. Досега всичките ми коли си имаха и № на шаси/рама , но и № на двигател.
- gracie_69
- Младши потребител
Има автомобили, които фабрично нямат номер на двигател /т.е. двигателите им са без номер/. Така че това едва ли е някакъв проблем в случая ... /щом не е с пренабит или заличен номер - погледнете самия двигател .../
- inspectora
- Активен потребител
inspectora, благодаря Ви за информацията!
Поздрав!
Поздрав!
- gracie_69
- Младши потребител
Тази тема съвсем се "размириса "! А и gracie_69 няма нищо общо нито с грацията , нито с грациозността , поне в поведението си
- mlad_nl0
- Младши потребител
Извинете ме за "грубия" тон - Но щом темата ви "мирише"?!?, защо сте кацнали на нея като мухи на .....? Май хем ви боли, хем ви сърби
Темата вече я приключих, благодарение на хората от "Тук", които проявиха безкористна съпричастност и много ми помогнаха.
Сбогом и успех на всички от този изключително полезен форум!
С уважение,
Gracie_69
Темата вече я приключих, благодарение на хората от "Тук", които проявиха безкористна съпричастност и много ми помогнаха.
Сбогом и успех на всички от този изключително полезен форум!
С уважение,
Gracie_69
- gracie_69
- Младши потребител
отдавна не е имало такава завладяваща тема! да я подържаме, да стане като сапунен сериал. има много смешки! -справките по телефона и т.н. Като четем тази ПОУЧИТЕЛНА сага ще научим как се купува автомобил, какво се прави ако стане гаф и прочее. Накрая ще се издаде брошурка "покупката-това потайно чудо"
Госпожата си пада повече писател, а не читател! Виж прилика с чукчето ,вица- я не читатель, я писатель!
Грация, как преценявате факта,че заедно с продавачите сте укрили и неплатили данък. Защо не сезирате прокурора. И да започне една....... Работете по няколко версии. Все някоя може да е печаливша. Особено тази за работа с прокуратурата!
УСПЕХ! и пишете, пишете, да трупаме материал за брошурата!
Госпожата си пада повече писател, а не читател! Виж прилика с чукчето ,вица- я не читатель, я писатель!
Грация, как преценявате факта,че заедно с продавачите сте укрили и неплатили данък. Защо не сезирате прокурора. И да започне една....... Работете по няколко версии. Все някоя може да е печаливша. Особено тази за работа с прокуратурата!
УСПЕХ! и пишете, пишете, да трупаме материал за брошурата!
- todorst
- Потребител
Накрая ще се издаде брошурка "покупката-това потайно чудо"
Със сълзи се смея! Мистерията е разбулена- много станаха посветените в това тайнство( извинете, но има и религиозен спор някъде в общи ), та няма да вървят продажбите на брошурата.
- Гост.
- Старши потребител
55 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Административно право
|
|