начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Измама с покупка на автомобил

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Измама с покупка на автомобил

Мнениеот gracie_69 » 05 Яну 2010, 17:34

Мислех че нотариусът ще изпрати уведомлението ми по пощата, нима трябва да им ходи на крака на продавачите? :o
Към частен съдия изпълнител ли ме съветвате да се обърна? Той ли да носи уведомлението на адреса?
Простете невежеството ми, сигурно съм ви разсмяла, то и аз чак сега се усмихнах искрено от притеснения дни наред с тази кола.
gracie_69
Младши потребител

Мнениеот krasitodorov » 05 Яну 2010, 17:41

p_dyan, връчването от частните съдии изпълнители в ЗЧСИ ли е уредено?
gracie_69, естествено, че нотариусът няма да им ходи на крака. Той си има служители за тази цел, но води специална книга за извършването на такива действия, която се ползва с пълна доказателствена сила.
Последна промяна krasitodorov на 05 Яну 2010, 17:47, променена общо 1 път
krasitodorov
Младши потребител

Мнениеот p_dyan » 05 Яну 2010, 17:42

Обикновено си имат призовкари, а не ходят самите съдебни изпълнители и нотариуси. Те знаят каква е процедурата, ако случайно другата страна се крие и не иска да приеме книжата които им се връчват.
Не е уредено в ЗЧСИ, не съм се замислял къде е уредено, макар да съм виждал в няколко кантори подобна услуга, вероятно по аналогия с Чл.42, ал.2 от ГПК се изпълнява и това.
p_dyan
Потребител

Мнениеот krasitodorov » 05 Яну 2010, 18:04

Благодаря за информацията p_dyan. Не знаех за подобен вариант.
krasitodorov
Младши потребител

Мнениеот gracie_69 » 05 Яну 2010, 18:18

Ами в такъв случай ще се обърна към нотариус.
Последна промяна gracie_69 на 13 Яну 2010, 16:10, променена общо 1 път
gracie_69
Младши потребител

Мнениеот p_dyan » 05 Яну 2010, 19:40

Тази застраховка Каското в "Лев инс" не е ли прехвърлена със колата. Мисля че би трябвало да отидете в самата компания (намират се на бул."Цар Борис III"- обредния дом, срещу сградата на ГУСВ) и там с документите, някоя служителка ще ви каже какво е положението по тази полица. Попитайте също и в кой сервиз е ремонтирана колата, ако се наложи да ходите там. Явно колата не е била пълна щета, защото в този случай застрахователя придобива автомобила на който е изплатена пълната застрахователна сума.
p_dyan
Потребител

Мнениеот gracie_69 » 05 Яну 2010, 20:13

Да, не е била на пълна щета, щом я купих от частно лице. Разбира се, че ми прехвърлиха ГО и каското. Просто звъннах по тел на застр компания и по рег номер ми дадоха инфото, но служителката любезно ми обясни, че по тел толкоз инфо. А на молбата ми да получа опис и снимки на въпросната щета, да отида да подам молба за това в ликвидационния им ц-р и ще ми бъде предоставено "досието" по каско.
Ще отида разбира се при първа възм-ст.
gracie_69
Младши потребител

Мнениеот stefsto » 06 Яну 2010, 12:23

Предлагам да драснете няколко реда до районния прокурор за името и адреса на продавачите с инфо как се регистрира кола в КАТ без номер на двигателя. Да го проверят този КАТ-аджия, какво работи и как успява да прави тези фокуси.
stefsto
Младши потребител

Мнениеот gracie_69 » 06 Яну 2010, 13:06

Това е едно от нещата, което ме тревожи - Липсата на номер на двигател. Но на талона, издаден от КАТ също е без номер. Точка (Р.5) БЕЗ НОМЕР. Това защо е така и нормално ли е? В договора ми за ПП, също пише двигател без №. Досега всичките ми коли си имаха и № на шаси/рама , но и № на двигател.
gracie_69
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 06 Яну 2010, 13:18

Има автомобили, които фабрично нямат номер на двигател /т.е. двигателите им са без номер/. Така че това едва ли е някакъв проблем в случая ... /щом не е с пренабит или заличен номер - погледнете самия двигател .../
inspectora
Активен потребител

Мнениеот gracie_69 » 06 Яну 2010, 14:41

inspectora, благодаря Ви за информацията!
Поздрав!
gracie_69
Младши потребител

Мнениеот mlad_nl0 » 07 Яну 2010, 13:34

Тази тема съвсем се "размириса "! А и gracie_69 няма нищо общо нито с грацията , нито с грациозността , поне в поведението си
mlad_nl0
Младши потребител

Мнениеот gracie_69 » 07 Яну 2010, 17:21

Извинете ме за "грубия" тон - Но щом темата ви "мирише"?!?, защо сте кацнали на нея като мухи на .....? Май хем ви боли, хем ви сърби :wink:
Темата вече я приключих, благодарение на хората от "Тук", които проявиха безкористна съпричастност и много ми помогнаха.
Сбогом и успех на всички от този изключително полезен форум!
С уважение,
Gracie_69
gracie_69
Младши потребител

Мнениеот todorst » 07 Яну 2010, 21:14

отдавна не е имало такава завладяваща тема! да я подържаме, да стане като сапунен сериал. има много смешки! -справките по телефона и т.н. Като четем тази ПОУЧИТЕЛНА сага ще научим как се купува автомобил, какво се прави ако стане гаф и прочее. Накрая ще се издаде брошурка "покупката-това потайно чудо"
Госпожата си пада повече писател, а не читател! Виж прилика с чукчето ,вица- я не читатель, я писатель!
Грация, как преценявате факта,че заедно с продавачите сте укрили и неплатили данък. Защо не сезирате прокурора. И да започне една....... Работете по няколко версии. Все някоя може да е печаливша. Особено тази за работа с прокуратурата!
УСПЕХ! и пишете, пишете, да трупаме материал за брошурата!
todorst
Потребител

Мнениеот Гост. » 07 Яну 2010, 21:40

Накрая ще се издаде брошурка "покупката-това потайно чудо"

:lol: :lol: Със сълзи се смея! Мистерията е разбулена- много станаха посветените в това тайнство( извинете, но има и религиозен спор някъде в общи :lol: ), та няма да вървят продажбите на брошурата.
Гост.
Старши потребител

Предишна

Назад към Административно право