начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Размер на глобата по чл. 145, ал. 2 от ЗДП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Размер на глобата по чл. 145, ал. 2 от ЗДП

Мнениеот pockooo » 25 Яну 2010, 17:09

Здравейте :)

Проблемът е следния - съставиха ми акт за административно нарушение по член 145, алинея 2 от ЗДП, при което ми взеха книжката и ми казаха след един месец да отида да си я взема. Опитах се да потърся в ЗДП какъв е размера на глобата, в какви парични граници и евентуално брои точки, но не успях. Някой ако може да ми каже нещо ориентировъчно ще съм много благодарен.

Edit: Благодаря nikodim, погледнах пак акта, явно е чл. 145. Промених заглавието и поста си.
Последна промяна pockooo на 25 Яну 2010, 18:28, променена общо 1 път
pockooo
Нов потребител

Re: Размер на глобата по чл. 142, ал. 2 от ЗДП

Мнениеот nikodim77 » 25 Яну 2010, 17:41

Привет,
Друже, в питането си Закона за движение по пътищата (ЗДвП) ли визираш, или друг Закон?
Защото Чл.142 от ЗДвП. Гласи следното:
„Министърът на вътрешните работи определя ред за служебно предоставяне и за предоставяне срещу заплащане на данни за регистрираните пътни превозни средства на заинтересованите лица. Службата за регистриране е задължена, когато предава данни от регистъра, да води записи, които да съдържат информация за предадените данни, момента на предаването им, данни за заявителя на справката и целите, за които се искат данните.”
:roll: :?: :!: :?:
nikodim77
Активен потребител

Re: Размер на глобата по чл. 145, ал. 2 от ЗДП

Мнениеот nikodim77 » 25 Яну 2010, 18:46

Привет отново,
Преди две години имах едно Оплече, което карах с нотариалният акт за закупуването му. И на мен също искаше да ми състави АУАН за същото, един пътен Полицай.
Както и да е. Наказанието по твоето питане е предвидено в текста на Чл. 180, ал. 2 от ЗДвП.
Лошото е, че предвидената глоба е с голяма парична амплитуда – от 20 до 150 лева.
И ако АНО не си е доспал, или имаш кофти шофьорско досие, би могъл да ти наложи максималният размер. Дано не се случи! :roll:
Успех! :wink:
nikodim77
Активен потребител

Re: Размер на глобата по чл. 145, ал. 2 от ЗДП

Мнениеот pockooo » 25 Яну 2010, 18:54

Погледнах въпросният член и явно там е отговора, просто е трябвало да прочета по-внимателно :oops:

Благодаря ти за бързата реакция :wink:
pockooo
Нов потребител

Назад към Административно право