начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

призовка от КАТ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: призовка от КАТ

Мнениеот andy70 » 26 Яну 2010, 20:59

Ветре - за какво ще и напишат акт ако не отиде - само това не разбрах?
Чл.271, ал.(1) от ЗМВР визира реализирането на АНОтговорност след РЕДОВНО ПРИЗОВАВАНЕ. Кога едно призоваване е редовно - сам можеш да прочетеш!
Фена - като едно агне (да не споменавам майка му) сама си влязла в кошарката за доене! Щом ти харесва, ОК!
Надявам се, че с обръщението "колеги" визираш водачите на МПС във форума.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 26 Яну 2010, 21:33

fena86 написа:днес отидох до кат
... но каза че в все едно дали ще кажа че съм бил аз или не - акта е един и същ , независимо дали ще го пишат на мен като водач ил като собственик.

Малей, да има късмет на мен да ми го каже.... как така един и същ? Спокойно му казвам, че един познат от САЩ е идвал на гости през тия дни, за които става въпрос, и съм му дал колата да я покара малко. Имам няколко емигрантчета, които даже ще потвърдят това, ако по някакъв начин изобщо се стигне до това да ги търсят в Чикаго да ги питат... пък нека да им вземат точки на тях.

А точките за минаване на червено са доста - май последно бяха 10...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот hristo2834 » 28 Яну 2010, 14:20

Значи, правя уточнение да не изгори някой. Ако собственика не посочи кой е карал МПС-то акта се съставя на него.
Сиреч, единствения начен да се оттървете е ако колата се води на инвалид, след като го призоват той спокойно може да каже че не знае кой от всичките му роднини е карал колата и акта трябва да се състави на инвалида, което не е голям проблем щото инвалидите не плащат глоби към КАТ или поне няма сила която да ги накара да заплатят такава глоба, а и давностния срок по ЗАНН ще свърши останалото. Надявам се че схванахте идеята.
hristo2834
Потребител

Мнениеот law-bg » 29 Яну 2010, 22:50

hristo2834 написа:инвалидите не плащат глоби към КАТ или поне няма сила която да ги накара да заплатят такава глоба, а и давностния срок по ЗАНН ще свърши останалото.

Извинявай, би ли ми го пояснил, по кои разпоредби са освободени инвалидите, мерси :)
Аватар
law-bg
Младши потребител

Мнениеот hristo2834 » 30 Яну 2010, 23:49

По никои разпоредби не са освободени от глоби инвалидите, но инвалидите нямат талон и СУМПС което да им бъде отнето до плащане на глобата. Инвалидите не подменят книжки, не карат коли и не ползват услуги на КАТ.
Именно отнемането на талона принуди водачите да плащат глобите, сиреч ако не караш кола нямаш смислена причина да платиш глоба от КАТ, е ако отидеш да платиш няма да те върнат ако това ти е въпроса.
hristo2834
Потребител

Мнениеот law-bg » 02 Фев 2010, 12:48

hristo2834 написа:По никои разпоредби не са освободени от глоби инвалидите, но инвалидите нямат талон и СУМПС което да им бъде отнето до плащане на глобата. Инвалидите не подменят книжки, не карат коли и не ползват услуги на КАТ.
Именно отнемането на талона принуди водачите да плащат глобите, сиреч ако не караш кола нямаш смислена причина да платиш глоба от КАТ, е ако отидеш да платиш няма да те върнат ако това ти е въпроса.

Е, как да нямат талон и СУМПС ???
А и си карат коли също...

А глобите от КАТ няма как да не платиш, защото вече като отидеш в данъчното и искаш да си платиш данъците, те проверяват дали имаш подобни задължения към държавата и те карат да погасиш първо тях. Не съм сигурен, но мисля че е така. :wink:
Аватар
law-bg
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 02 Фев 2010, 13:15

единствения начен да се оттървете е ако колата се води на инвалид

Невярно! Липсва законова презумпция, че инвалидите не могат да извършват нарушения, или не са адм. наказателно отговорни ( освен посочените хипотези в ЗАНН и НК) и си носят бремето на санкцията, която няма нищо общо със събирането и.
Ерго? - тезата е невярна.

Да! И от скоро НАП събира и тези публични вземания. Скоро ще установи, дори инвалида, бремето на цялата законодателна тежест.
Но... време му е нужно. 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот hristo2834 » 02 Фев 2010, 21:51

Съгласен съм с Поли, но давностния срок работи в полза на инвалида така или иначе, който е 2 години и максимум 3. Глобата е практически несъбираема.
hristo2834
Потребител

Мнениеот Гост. » 02 Фев 2010, 23:19

hristo2834 написа:Съгласен съм с Поли, но давностния срок работи в полза на инвалида така или иначе, който е 2 години и максимум 3. Глобата е практически несъбираема.

Тази давност не е дъвка, макар да си правите балончета. :lol:
Surprise :o - чл. 82 има една алинея 4, пък там има едно изречение първо...( гарантирам ти, че ИД винаги има образувано в срок)
Глобата си е практически ( и теоретично) абсолютно събираема.

п.п. Давността изначално ползва всички- без оглед физическото състояние на нарушителя. Не разбирам защо все за инвалиди говориш? :roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот hristo2834 » 03 Фев 2010, 00:15

Имам предвид хора които не карат коли, и нямат книжки. Не мисля че може да се събере глоба от КАТ на човек който няма книжка и не смята да има, поне към днешна дата така стоят нещата.
hristo2834
Потребител

Предишна

Назад към Административно право