Имам следния проблем.От 23.12.09 до сега съм дала на работодателя ощо 3 болнични,които още не са дадени в НОИ.Имам ПИК код и проверявам редовно,писах и мейл до НОИ и ми казаха,че действително няма занесени болнични.От края на декември стоя без пари,на всичкото отгоре изпуснах срока за получаване на еднократна помощ преди раждане,тъй като последния болничен трябваше да се даде в срок,а не е занесен.
Как и къде мога да се оплача и какво мога изобщо да направя?Благодарение на счетоводителя хем си стоя без пари,хем и еднократната помощ-150лв. изпуснах.Кой ще поеме отговорността!!!!!!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 14:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Работодател не дава болнични на НОИ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Работодател не дава болнични на НОИ
godaiva написа:Имам следния проблем.От 23.12.09 до сега съм дала на работодателя ощо 3 болнични,които още не са дадени в НОИ.Имам ПИК код и проверявам редовно,писах и мейл до НОИ и ми казаха,че действително няма занесени болнични.От края на декември стоя без пари,на всичкото отгоре изпуснах срока за получаване на еднократна помощ преди раждане,тъй като последния болничен трябваше да се даде в срок,а не е занесен.
Как и къде мога да се оплача и какво мога изобщо да направя?Благодарение на счетоводителя хем си стоя без пари,хем и еднократната помощ-150лв. изпуснах.Кой ще поеме отговорността!!!!!!
- niki0022
- Нов потребител
Re: Работодател не дава болнични на НОИ
Работодателят е длъжен в нормативно предвидените срокове да предаде в НОИ, постъпилите във фирмата болнични, декларации и приложенията към тях на хартиен носител, както и файловете с описи върху дискети/дискове/флашки заедно с придружителните писма. Отидете до ТП на НОИ и подайте жалба срещу него като опишете всички факти. Копие от болничните имате ли? Проверете не само дали болничните са внесени, а и дали е подадена поне Деклрация 1 за вас.
- dessys
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|