Здравейте на всички!
Не знам дали това е правилния подфорум , но ще опитам тук да получа съвет и посока на действие.
Съпругът ми, български гражданин, преди 3 години работи на трудов договор в Черна Гора. Договорът беше за 10 месеца, работа в сферата на спорта. Спортист е. Договорът приключи, прибра се в БГ, но не му изплатиха 2 заплати. Казаха да почака месец -два , че в момента са в криза и ще ги изплатят със закъснение. Съпругът ми многократно контактува по телефона с работодателя си и нищо, казваха му да чака. Накрая Българската Федерация по дадения спорт, изпрати искане до Международната, оттам явно са натиснали черногорския клуб.
И вчера, 2 години след изтичане на договора, в Българската Федерация се получава факс от черногорския работодател , в който пише, че съпругът ми е глобен с 2 заплати , поради неизпълнение на трудовите си задължения. Това определено са глупости, защото до него момент черногорския клуб не е имал такива успехи, както в сезона , през който съпругът ми игра за тях. Отделно можем да вземем характеристика на работата му от тогавашния му треньор. Отделно в договора няма абсолютно никакви точки с глоби и наказания.
Определено ще ни трябва адвокат. Но понеже сега не сме в Бг, искам докато се приберем да посъбера информация.
Въпросите ми са: 1. Към какъв адвокат да се обърнем?
2. Къде се депозира жалба с/у този работодател от Черна Гора.
Извинявам се , че стана прекалено дълго, но...съм притеснена.
Благодаря Ви!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Договор за работа в чужбина
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Договор за работа в чужбина
Необходим Ви адвокат по трудово право от Черна гора (компетентен в тяхното право), освен ако от сключения договор не следва друго. Молбата ще се депозира най-вероятно пак там.
- rts
- Активен потребител
Re: Договор за работа в чужбина
rts , благодаря Ви! Значи ни чака много дълъг път...
- nadin4e
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|