начало

Юридическият факултет на ПУ спечели националните кръгове на състезанието Phillip C. Jessup Юридическият факултет на ПУ спечели националните кръгове на състезанието Phillip C. Jessup

Дължа ли някакъв данък при полужение...?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дължа ли някакъв данък при полужение...?

Мнениеот cvetanmg » 11 Мар 2010, 20:47

Здравейте! Бихте ли могли да ми помогнете по един казус:
През 2005 година съм закупил земя на морето,а през 2007 година съм я преотстъпил за строеж на ваканционна жилищна сграда. През 2009г. получих обещетение от строителя - 6 апартамента, 2 от които продадох през същата година. Тъй като са съсобственост с бившата ми съпруга, с която съм разведен от края на 2005г. Интересува ме дължа ли данък печалба за продадените апартаменти.
Благодаря за отделеното време.
cvetanmg
Нов потребител

Re: Дължа ли някакъв данък при полужение...?

Мнениеот inspectora » 11 Мар 2010, 23:01

Тая вечер е голям купон ... от А до Я ...
"Неграмотен съм. Собственик съм на 6 апартамента в туристически комплекс на морето. "Притежавам хиляди левове." /това е от една песен, но е някак в "съзвучие" ;) /. Я ми кажете дали да взема да си платя данъците ..."
Човек, ти си за разстрел /чудя се как природата не си е свършила работата все още/ ... друго не мога да кажа ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 12 Мар 2010, 00:04

да
prnedev
Активен потребител

Мнениеот nksuccess » 12 Мар 2010, 00:11

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Г-не объркали сте форума. Задайте си въпроса директно към НАП заедно с трите ви имена и ЕГН-то. Ще ви дадат компетентен и изчерпателен отговор............
nksuccess
Потребител

Мнениеот The_Night_Rider » 13 Мар 2010, 20:55

Да, дължите, ако искате подробен отговор пишене на лично.
The_Night_Rider
Младши потребител

Назад към Данъчно право