начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Дължа ли някакъв данък при полужение...?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дължа ли някакъв данък при полужение...?

Мнениеот cvetanmg » 11 Мар 2010, 20:47

Здравейте! Бихте ли могли да ми помогнете по един казус:
През 2005 година съм закупил земя на морето,а през 2007 година съм я преотстъпил за строеж на ваканционна жилищна сграда. През 2009г. получих обещетение от строителя - 6 апартамента, 2 от които продадох през същата година. Тъй като са съсобственост с бившата ми съпруга, с която съм разведен от края на 2005г. Интересува ме дължа ли данък печалба за продадените апартаменти.
Благодаря за отделеното време.
cvetanmg
Нов потребител

Re: Дължа ли някакъв данък при полужение...?

Мнениеот inspectora » 11 Мар 2010, 23:01

Тая вечер е голям купон ... от А до Я ...
"Неграмотен съм. Собственик съм на 6 апартамента в туристически комплекс на морето. "Притежавам хиляди левове." /това е от една песен, но е някак в "съзвучие" ;) /. Я ми кажете дали да взема да си платя данъците ..."
Човек, ти си за разстрел /чудя се как природата не си е свършила работата все още/ ... друго не мога да кажа ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 12 Мар 2010, 00:04

да
prnedev
Активен потребител

Мнениеот nksuccess » 12 Мар 2010, 00:11

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Г-не объркали сте форума. Задайте си въпроса директно към НАП заедно с трите ви имена и ЕГН-то. Ще ви дадат компетентен и изчерпателен отговор............
nksuccess
Потребител

Мнениеот The_Night_Rider » 13 Мар 2010, 20:55

Да, дължите, ако искате подробен отговор пишене на лично.
The_Night_Rider
Младши потребител

Назад към Данъчно право