въпрос: Как се подпомагат земеделието и бизнеса у нас?
отговор: Ами аз съм земеделски производител от село Мерак, ама ме накараха да ходя всеки месец до големия град да подавам декларация образец Хикс в НАП. Освен това бях длъжен да смятам 5 различни процента, и да пиша 5 платежни нареждания, с 5 различни кода, да платя 5 банкови такси за да си платя осигуровките. Отказах се!
предложение: Отивам до банкомата на селото, пъхам си банковата карта, набирам ЕГН(булстат), плащам цялата сума накуп (аз си я знам като 20%)
Държавата си я разпределя в 1001 фонда, по нейно желание. което не пречи това да стане автоматично.
Всъщност това до голяма степен е постигнато вече в определена степен, но това с 5те различни плащания още си стои!
и после защо имало сива икономика?
аз съм музиканта Пешо, свиря на сватбата, ама бахти гражданиския договор. То образец 45, то 5 фонда, то хиляда глупости. Искам да платя по прост и елементарен човешки начин в пощата на селото!
кога ще намалят държавните такси за почване на бизнес и да увеличат данъците от реалната икономика. Или поне ефективното им разходване?
УТОПИчна мечта: аз съм на 65 години, обаждам се на безплатен номер 0800.... казвам си ЕГН и автоматичен глас ми съобщава че според справка2, справка 7 на НОИ моята пенсия е...Моля кажте в коя банка имате банкова сметка и нейния номер като го наберете от клавиатура. Вашата банкова сметка е...Ако да, въведете 1.
Шибаната реалност: не стига че имат справки2 и 7, ами ме карат да обикалям полвин българия и половината ЕС да събирам УПта. А защо тези ведомости, които се пазят в архивите на общината не са въведени електронно. Защо аз трябва да ги търся и да обикалям. Я, си свършете ВАШАТА работа, господа държавни служители.
Паричната система, съдебната система и административно-бюрократичната система - не се ли променят. НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ който и бат Бойко да гласуваме за него.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ще се излъже ли БюрокраЩината? ДА - ето идеи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|