Здравейте.Имам няколко въпроса и се надявам тук да получа компетентни отговори,за което благодаря предварително.
Та казуса е следния:Майка ми е получила от нейната майка имот срещу гледане и издръжка.Сега тя иска да го прехвърли на мен,тъй като има известни опасения,че недай боже изпревари майка си и почине преди нея,тя ще иска разваляне на този договор.И въпросите са ми следните:
1.Може ли майка ми да ми прехвърли имота без съгласието на баба ми?Четох доста по този въпрос и стигнах до извода,че след като веднъж вече го е придобила,тя (майка ми) може да разполага с него както пожелае...Още повече че баба ми не живеее в него,а и няма клауза в договора,която да казва,че гледането и издръжката трябва да се осъщесъвява във въпросния имот.
2.Ако отговора на въпрос 1 е утвърдителен искам да попитам кой е най-удачния метод да стане това прехвърляне.Дали покупко-продажба,дали дарение или отново гледане и издръжка?Или пък завещание?Като в случая важното е да се направи така,че баба ми да не може да го оспори.Не искам да бъда разбиран погрешно.Каквото й да се случи аз ще се грижа за баба си,но хората на възраст над 85 понякога започват да мислят доста странно и нелогично!
3.Трябва ли да консултирам с адвокат или директно трябва да отида при нотариус?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прехвърляне на прехвърлен имот?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прехвърляне на прехвърлен имот?
Много хубав въпрос, много хубав... ама отговорът няма да ви хареса- вижте чл. 135 от ЗЗД.
Така че, при адвокат.
Така че, при адвокат.
- Гост.
- Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Договор за издръжка и гледане
|
|