Моля за помощ и съвет,случаят е такъв:
8г. имам трудов стаж без прекъсване.На 25.03.2010. е прекратен трудовия ми договор по ваимно съгласие.
На 1.06.2010 започнах работа в друга фирма,но вчера(5.07.2010) получих предизвестие за уволнение поради съкращаване на бройката на която съм назначен.
Въпросът ми е имам ли право на парично обезщетение от борсата по труда и ако имам то в какъв размер ще е и за колко време???
Благодаря предварително..
- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обезщетение от Борса по труда ?????
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Обезщетение от Борса по труда ?????
Април и май ползвахте ли обезщетение за безработица? Ако сте ползвали,сега ще имате право само на минимален размер за срок 4 месеца. Ако не сте ползвали предходните три години, ще имате съобразно посочения трудовия стаж право на обезщетение за период от 8 месеца, 60 % от среднодневното възнаграждение, изчислено за последните 9 месеца.От 01.07. до 31.12.2010г. вече няма ограничение за максимум 12 лв. на ден. Обезщетението се изплаща от НОИ, а не от Агенция по заетостта, където ще сте регистрирани.
- eklekti4kata
- Потребител
Благодаря
- setbul
- Младши потребител
добре, а ако съм ползвала обезщетение за безработица през последните три години, но съм върнала парите от обезщетението имам ли право да ползвам отново в полния размер?
- havga
- Младши потребител
Аз имам друг въпрос ако никога не съм бил на борсата какви са условията сега да се запиша при положение че имам към 4 години трудов стаж, но пък съм си загубил трудовата книжка сега какъв е изобщо реда и мога ли да ползвам обезщетение на борсата ?
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- jjshark
- Младши потребител
само да направя допълнение, че трудовия стаж не ми е непрекъснат.
- jjshark
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|