начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Нов конкурс за младши магистрати !!!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Нов конкурс за младши магистрати !!!

Мнениеот stefania84 » 04 Окт 2010, 12:10

Искам да попитам колегата mishi_83, след като вече е встъпил в съответния съд, ще трябва ли да ходи на работа до започване на обучението в НИП?
Благодаря предварително!
stefania84
Нов потребител

Мнениеот mishi_83 » 04 Окт 2010, 12:12

georgiev_sfbg написа:...Бруто е! ...Мдааа! :wink:

Бруто, нето....все тая - предполагам, че повечето колеги не са избрали тази професия заради парите (колкото и тривиално да звучи) :wink:

На спечелилите - още веднъж честито и успешна кариера :)
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот mishi_83 » 04 Окт 2010, 12:13

stefania84 написа:Искам да попитам колегата mishi_83, след като вече е встъпил в съответния съд, ще трябва ли да ходи на работа до започване на обучението в НИП?
Благодаря предварително!

Колега, ще ти отговоря на лични. Пиши ми като си ги включиш :wink:

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот stefania84 » 04 Окт 2010, 12:27

Включих ги!
stefania84
Нов потребител

Мнениеот bluelake » 04 Окт 2010, 12:57

Поздравления и от мен!

На заседанието на 06.10 ВСС ще определи дата на която всички ще се съберем - официално - 90 човека - ако всеки носи шишенце....паметно ще да е !
bluelake
Младши потребител

Мнениеот mishi_83 » 04 Окт 2010, 13:04

bluelake написа:Поздравления и от мен!

На заседанието на 06.10 ВСС ще определи дата на която всички ще се съберем - официално - 90 човека - ако всеки носи шишенце....паметно ще да е !

Много добра идея. Може да си организираме някакво неофициално събиране след това, за да се опознаем :lol:

П.П. Прокурорите от Благоевград и Търговище ще бъдат вербувани за каузата лично от мен - поемам ангажимента :lol:

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 04 Окт 2010, 13:09

stefania84 написа:...след като вече е встъпил в съответния съд, ще трябва ли да ходи на работа до започване на обучението в НИП?
Благодаря предварително!

...Мдаа! ...Естествено! ...Да не получавате "възнаграждение", за да си стоите в къщи?! Изображение
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот bluelake » 04 Окт 2010, 15:29

mishi_83 написа:
bluelake написа:Поздравления и от мен!

Много добра идея. Може да си организираме някакво неофициално събиране след това, за да се опознаем :lol:

П.П. Прокурорите от Благоевград и Търговище ще бъдат вербувани за каузата лично от мен - поемам ангажимента :lol:

В този смисъл, нека всички съфорумци, които споделят идеята да изразим желание и да се организираме след официалното откриване, за събиране - все пак голяма част от нас преживяват тези конкурси близо 10 месеца...други пък сме се включили на по-късен етап....но вярвам винаги водещото при всички постове е била добронамереността и колегиалността и т.н - вярвам, че за в бъдеще те ще прераснат в още по-задълбочена форма на интеграция и уважение!
bluelake
Младши потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 04 Окт 2010, 15:44

Аз съм твърдо "за" идеята. Всъщност ще е престъпление с висока степен на обществена опасност да не полеем успеха си :D На 14.10 мисля да встъпвам в длъжност . Това със заплатата е вярно. Толкова е в момента. Включително и по време на обучението
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 04 Окт 2010, 15:46

Нека си пожелаем успешна кариера а на всички колеги, които не успяха тази година, успех на следващия конкурс
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 04 Окт 2010, 15:53

Мислех отново да благодаря на колегите, които се отказаха от прокурорския и така постъпиха много благородно, но стига само тук сме им благодарили. Мисля, че трябва да направим това на маса. Така ,че Димо Колев да се стяга в кръста :D А най-новото попълнение в РП- Плевен как ще черпи мен и Румен Николов просто не знам :D
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот lawyers1 » 04 Окт 2010, 16:32

bobi_vasilev написа:Мислех отново да благодаря на колегите, които се отказаха от прокурорския и така постъпиха много благородно, но стига само тук сме им благодарили. Мисля, че трябва да направим това на маса. Така ,че Димо Колев да се стяга в кръста :D А най-новото попълнение в РП- Плевен как ще черпи мен и Румен Николов просто не знам :D

Идеята на новото попълнение на прокуратурата от града на люляците хич не е лоша :) Само че за съжаление мен няма кой да ме черпи. Напротив, ако има как, някои ще ме линчуват....Но както и да е. Наздраве колеги!
lawyers1
Младши потребител

Мнениеот bluelake » 04 Окт 2010, 16:47

lawyers1 написа:
bobi_vasilev написа:Мислех отново да благодаря на колегите, които се отказаха от прокурорския и така постъпиха много благородно, но стига само тук сме им благодарили. Мисля, че трябва да направим това на маса. Така ,че Димо Колев да се стяга в кръста :D А най-новото попълнение в РП- Плевен как ще черпи мен и Румен Николов просто не знам :D

Идеята на новото попълнение на прокуратурата от града на люляците хич не е лоша :) Само че за съжаление мен няма кой да ме черпи. Напротив, ако има как, някои ще ме линчуват....Но както и да е. Наздраве колеги!

Колега, жив, умрял - не пускайте кокала... :wink:
bluelake
Младши потребител

Мнениеот heavymetal » 04 Окт 2010, 18:53

Поздравления на всички назначени колеги. Пожелавам само успехи.
Идеята за събиране е много добра, защото повечето от нас има кого да почерпят, така че, до скоро...!

Моля, ако някой получи в петък информация относно евентуалното наличие или липса на жалби на решението на ВСС в седемдневния срок, да сподели.
heavymetal
Младши потребител

Мнениеот heavymetal » 04 Окт 2010, 19:02

Поздравления, колега Езекиева.
Изисква се нещо повече от ум и знания, за да постъпи човек като Вас, защото може и подаването на заявление да е естествена и нормална постъпка, но е важно човек да осъзнава това и реално да го направи. Адмирации!
Поздравления и за останалите колеги - младши съдии.
heavymetal
Младши потребител

Мнениеот bluelake » 04 Окт 2010, 20:05

Имаме принципно съгласие - така, че предлагам след 06.10. да се започне организация на мероприятието - или поне концептуална организация :D
bluelake
Младши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 04 Окт 2010, 20:17

bluelake написа:Имаме принципно съгласие - така, че предлагам след 06.10. да се започне организация на мероприятието - или поне концептуална организация :D

...Точно така! :wink: ...И които не "носят" на алкохол, ще започнат кариерата си - с "летящ старт"(!) :mrgreen: ...като създадат допълнителна работа на ВСС (в частност - на Комисията по дисциплинарни производства към ВСС), на органите на МВР, а вероятно и на "четвъртата независима власт" - медиите!
...И в допълнение - няма да са нито първите, нито последните (практиката, го е доказала)!

Изображение
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот bluelake » 04 Окт 2010, 20:52

georgiev_sfbg написа:
bluelake написа:Имаме принципно съгласие - така, че предлагам след 06.10. да се започне организация на мероприятието - или поне концептуална организация :D

...Точно така! :wink: ...И които не "носят" на алкохол, ще започнат кариерата си - с "летящ старт"(!) :mrgreen: ...като създадат допълнителна работа на ВСС (в частност - на Комисията по дисциплинарни производства към ВСС), на органите на МВР, а вероятно и на "четвъртата независима власт" - медиите!
...И в допълнение - няма да са нито първите, нито последните (практиката, го е доказала)!

Изображение

Жорка, за голи помисли отговорност няма...всичко е на концептуално ниво :wink:

Иначе за пореден път се изхождаш "на място"... :roll: :lol: :shock:
bluelake
Младши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 04 Окт 2010, 21:03

bluelake написа:Жорка, за голи помисли отговорност няма...всичко е на концептуално ниво :wink:

Иначе за пореден път се изхождаш "на място"... :roll: :lol: :shock:

:idea: ...Относно "изхождането" - други са под наблюдение :arrow: "тепърва" и "концептуално"! :wink:

Изображение
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот heavymetal » 05 Окт 2010, 00:35

Празнуването ще започне още в събота на концерта на Scorpions!
heavymetal
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити