- Дата и час: 25 Ное 2024, 00:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нов конкурс за младши магистрати !!!
|
|
Re: Нов конкурс за младши магистрати !!!
За тези, които ще ходят, може да се срещнем там - в неформална обстановка.
- heavymetal
- Младши потребител
Колеги, някой има ли сигурна информация дали Юлиета Ушинска ще встъпва като младши съдия?
- bocerus
- Нов потребител
Лично аз смятам, че няма да встъпи като съдия, поради факта, че е назначена в гр. Перник, а на прокурорския конкурс е назначена на първото й желание - гр. София и е логично да избере този вариант.
- ivo_iliev
- Младши потребител
Кой ли ще е този луд дето да предпочете Перник пред София? Няма такъв...
- maunkata
- Младши потребител
Все пак всички гледаме шоу-програми и едва ли колежката Ушинска се възпира само заради пътуването. Освен това е много по-лесно да си прокурор, отколкото съдия чисто като психическа енергия, която трябва да се влага в работата. А също така има колеги, за които ПРОКУРОРСТВАНЕТО е мечта. Не всеки е длъжен да предпочете съдийското място. Самият аз много се колебах, но избрах съдия.
- maunkata
- Младши потребител
А, така ми харесвате вече!
Чакам информация за събирането след началото в НИП /доколкото разбрах- на 25- ти/.
С най- голямо удоволствие!
Чакам информация за събирането след началото в НИП /доколкото разбрах- на 25- ти/.
С най- голямо удоволствие!
- zangelova
- Младши потребител
Ушинска ще стане прокурор в София. Знам го със абсолютна сигурност
- antonio_di_pietro
- Младши потребител
Здравейте,исках само да поздравя всички колеги,които успяха на тазгодишните конкурси.Пожелавам ви да сте все така активни и позитивни.И да не забравите нас, опитващите се да ви настигнем
Не се страхувай от съвършенството - никога няма да го достигнеш -С.ДАЛИ
-
shakiraaa - Нов потребител
Е недей така. Какво значи "да ви настигнем"? Истината е че много колеги, които не успяха, заслужаваха място не по-малко от нас, но не го постигнаха най-често поради липса на шанс, оценки от държавните и други подобни фактори. Това го има и би било много глупаво да се отрече. Това, че не сте успели съвсем не значи че сте по-малко кадърни и способни. За това искрено пожелавам успех на всички, които ще се явяват на предстоящите конкурси
- antonio_di_pietro
- Младши потребител
Дано само да има такива, защото чуството, че се готви секира за следващата година ме разяжда отвътре като киселина. Аз самият спечелих място сега, но въпреки това ще ми е неприятно ако стане така, защото винаги съм бил върл противник на всяка идея, която има за последица затрудняване на достъпа на младите хора до системата. Дори напротив, смятам, че законодателните инициативи трябва да са в точно обратната насока. Но като гледам проекта на сайта на МП не съм оптимист
- antonio_di_pietro
- Младши потребител
Благодаря ти.Наистина имаше доза шанс,късмет и други фактори.Но аз за себе си осъзнах,че за да се явя на такъв конкурс занапред ми трябва по-добра подготовка.И все пак се радвам,че стигнах до края макар и да не се класирах.Научих много за себе си и за това какъв искам да бъда.Отново успех на всички колеги.
Не се страхувай от съвършенството - никога няма да го достигнеш -С.ДАЛИ
-
shakiraaa - Нов потребител
Благодаря и смело напред
- antonio_di_pietro
- Младши потребител
Колеги, ще пусна нова тема за младшите съдии и прокурори- да се опознаем. Всички са добре дошли!
viewtopic.php?f=10&t=43807
viewtopic.php?f=10&t=43807
- zangelova
- Младши потребител
prousa написа:Ох, ходих да бера гъби и сега съм със схванати баджаци, но нека минем по същество:
Тук не се твърди, че Парпулова е станала по нечестен начин съдия. Нейното предимство е друго. Вили е съдебен помощник в САС, там тя пише мотиви на наказателни присъди, поради това този казус й беше като манна небесна, защо иначе имаше такъв грандиозен провал през 2009 на гражданки казус, където дори не стигна до устен изпит?
Сега виждам това гнусно мнение.
Аз съм колежка на Вили- и бяхме съдебни помощници в СГС, а не САС. /за непросветения колега, това е съд,който също се намира в Съдебната палата, на ет. 2 и е вторият по натовареност съд в страната, след СРС/.
Плюс това, както може би се досещате, в нашия съд има толкова много работа, че нито един помощник не може де си позволи да бъде "профилиран"- Боже, такава глупост не бях чувала отдавна !
Помощниците са профилирани, доколкото са разпределени по отделения, иначе абсолютно никой от помощниците не е писал само в една област.
И да добавя, че неуспехът миналата година се дължи на голямата ни натовареност н началото на работата ни като помощници, а не на нещо друго. Едва ли колегата се заблуждава, че миналата година Вили не е имала майка, председател на ОС - Пазарджик.
Ще ви замоля в бъдеще ако ще плюете, да направите по- внимателна проверка.
Въпреки че миналата година също не успях на конкурса за младши съдии, не съм си позволявала да пиша злобни бележки по отношение на хората, които са спечелили, а и си го заслужават!
- zangelova
- Младши потребител
Колега Езекиева, аз също познавам Вили Парпулова, макар и по-слабо и смея да твъпдя, че тя е преди всичко един прекрасен човек. Знам колко отдажна искаше да стане съдия и за нея това е един чудесен подарък от съдбата, които се дължи, разбира се и на нейните професионални качества.
Искам да направя и едно уточнение към останалите колеги, които по една или друга причина не са успяли на конкурсите. Вярно е, че има, а и винаги ще има хора, които стават съдии и прокурори и без да имат качествата за това. Това е така, понеже от една страна самата конкурсна процедура не изключва наличието на много късмет да замести по- скромните знания на кандидата, а от друга страна не винаги многото знания са гаранция за това, че кандидатът е достатъчно морален и работоспособен и ще си върши работата добре. При все това считам, че които има достатъчно желание, и вложи усилие в една стабилна подготовка непременно ще успее- ако не от първия път- сус сигурност от втория или третия.
Иманентна черта на българина е да се оплаква и да търси причината за неуспеха си в другите, а не в себе си. Това обаче не помага особено на практика, а и не е в състояние да излекува болката от неуспеха. Не търсете причината за неуспехите си в другите, колеги, както не го правя по принцип и аз............
На щастливците- още веднъж честито!
Искам да направя и едно уточнение към останалите колеги, които по една или друга причина не са успяли на конкурсите. Вярно е, че има, а и винаги ще има хора, които стават съдии и прокурори и без да имат качествата за това. Това е така, понеже от една страна самата конкурсна процедура не изключва наличието на много късмет да замести по- скромните знания на кандидата, а от друга страна не винаги многото знания са гаранция за това, че кандидатът е достатъчно морален и работоспособен и ще си върши работата добре. При все това считам, че които има достатъчно желание, и вложи усилие в една стабилна подготовка непременно ще успее- ако не от първия път- сус сигурност от втория или третия.
Иманентна черта на българина е да се оплаква и да търси причината за неуспеха си в другите, а не в себе си. Това обаче не помага особено на практика, а и не е в състояние да излекува болката от неуспеха. Не търсете причината за неуспехите си в другите, колеги, както не го правя по принцип и аз............
На щастливците- още веднъж честито!
- lawyers1
- Младши потребител
lawyers1 написа:.....На щастливците- още веднъж честито!
Щастлив е онзи, който е познал причината на нещата....
- bluelake
- Младши потребител
Честито и от мен на колегите, които успяха. А на нас- останалите - желая повече късмет и упорит труд и дано догодина и ние успеем.
- liubka
- Младши потребител
Колеги, дългата и тежка във всяко отношение кампания приключи! Честито, на тези от нас, които успяхме и кураж на онези, които нямаха шанс. Със сигурност има хора, които също заслужаваха, но нещата са вече ясни! А на всички колеги - спечелили конкурсите желая успешна кариера и след като проведохме, смятам, лоялно и коректно съревнованието помежду си, е редно да започнем изграждането на микрообщетсвото на българските магистрати от новия випуск, поради което адмирирам колежката:
А на живо - в НИП, от 25.10
zangelova написа:zangelova
А на живо - в НИП, от 25.10
- nicky_stoyanov
- Младши потребител
nicky_stoyanov написа:А на живо - в НИП, от 25.10
Нямам търпение!
- zangelova
- Младши потребител
Някой има ли проверена информация относно датата на започване на обучението в НИП - т. 49 от дневния ред на днешното заседание? Каква е логиката да е от 25.10, след като едномесечният срок за встъпване на прокурорите ще изтече около 08.11?
- heavymetal
- Младши потребител
|
|