начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

имат ли право да ни публикуват данните в търговския регистър

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: имат ли право да ни публикуват данните в търговския регистър

Мнениеот soritsark » 03 Дек 2010, 21:58

смятам,че дори юристите не са убедени в това което казват.вярно,цитират закона,прилагат го надявам се,но дали е най-доброто?затова са форумите-да се общува.
аз съм съгласна да ме публикуват в ТР като търговец,но без сканираните копия на ЛИЧНИТЕ МИ документи-не съм юрист и незнам,че автоматично давам съгласието си затова.би трябвало да ме уведомят предварително или да ми дадат да подпиша документ,в който да си дам съгласието .
само за пример-в САЩ като си купиш ел.крушка има упътване как да я сложиш,колкото и смешно да ви звучи това.но в България-нямаш информация за нищо.
ако хората не се надигнат(уфцете :idea: ) срещу разни (според мен) неправилни закони-няма кой.колкото и да сме малоумни-това сме ние господа и госпожи юристи.
soritsark
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 06 Дек 2010, 16:12

soritsark написа:ако хората не се надигнат(уфцете :idea: ) срещу разни (според мен) неправилни закони-няма кой.колкото и да сме малоумни-това сме ние господа и госпожи юристи.

Ами надигайте се бре, кой ви спира. Нали това казвам и аз - като не ви харесва даден закон - има си процедури /и законови и не чак толкова законови/ ... променяйте. Само не виждам какво общо имаме юристите в случая, че ни се обяснявате на нас? Като гражданин, естествено, че имам определени политически възгледи и идеи за закони и т.н., но като юрист - просто прилагам закона и го обяснявам на тези, които не могат да го разберат ... дали е най-доброто /имам предвид даден закон като начин за провеждане на политика/, е извън моята професия ...
mar_kol написа:А да ме убеждавате, че държавата ще ме защити, с помощта и на Вас, адвокатите, ако някой ми използва личните данни, е меко казано наивно.

Никой нищо не иска да Ви убеждава ... Но това, че държавата, както и адвокатите, биха могли да Ви защитят, е вярно ;) Ваш проблем е, че не вярвате и не можете да проумеете как ще се случи това ... и то е логично - никой не вярва на нещо, което няма да види, няма да пипне и няма да усети резултата от цялата работа /щото резултатът обективно ще е "непроменяне" на положението Ви по никакъв начин ;) - що да давате пари, за да си седи всичко както си е било и до сега ... / ...
soritsark написа:не съм юрист и незнам,че автоматично давам съгласието си затова.би трябвало да ме уведомят предварително или да ми дадат да подпиша документ,в който да си дам съгласието

Тъй ли? И кой да го направи според Вас? Значи държавата трябва да "върви след Вас" и на всяка крачка да Ви предупреждава, че еди какво си по закон е еди как си ... Ами то по тая логика утре като убиете човек и ще кажете, че "никой не ви е казал, че е наказуемо" ... За тая работа има адвокати, на които им се плаща /и има умни хора, които знаят в какво да "инвестират" ;) и не чак толкова умни, които не могат да пресметнат, че "загубите" им от неползване на юридическа помощ, са много по-големи, отколкото разходите за такава ;) /
Абе вие хептен обърнахте наопаки цялата концепция за държавата като такава ... Законите са, за да се знаят - това е презумпцията: "Всеки знае всичко, което пише в Държавен Вестник!" и никой не може да се оправдава с: "абе никой не ме пита мене" - питаха те, ама даже няма да "се сетиш" кога и къде ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 09 Дек 2010, 12:33

inspectora написа:
soritsark написа:не съм юрист и незнам,че автоматично давам съгласието си затова.би трябвало да ме уведомят предварително или да ми дадат да подпиша документ,в който да си дам съгласието

Тъй ли? И кой да го направи според Вас? Значи държавата трябва да "върви след Вас" и на всяка крачка да Ви предупреждава...

Та между другото, само да ви "светна", че държавата ви уведомява предварително!!! ... ама кой да седне да прочете ...
На сайта на ТР /още на заглавната страница/ върви надпис със съдържанието на Чл.13, ал.9 от ЗТР, с който ви предупреждават именно, че ако сте дали данни, които не се изискват, то давате съгласието си за публикуването им ...

П.П.:не знам от кога е този надпис, аз сега му обърнах внимание, но мисля, че си е там от доста време ;) /още откакто журналята "разбуниха духовете" по повод личните данни/
inspectora
Активен потребител

Мнениеот zzzzz » 09 Дек 2010, 13:12

Аз пък съм много доволна, че ТР е публичен и имам достъп до личните данни!
Най-напред аз самата като адвокат си давам своите данни нявсякъде, именно за да си свърша работата, а не защото много ми харесва. Второ- като предоставям даден вид услуга на свои клиенти мога винаги да им кажа дали договарят с правоимащ, с мним пълномощник или въобще с мощеник. Тази публичност спасява от много други измами в търговския и в гражданския оборот. Ура!
И трето, като гледам управителите на тези фирми, които уж се притесняват да си дадат личните данни- всичката им е нареда, та останали само данните. На стада прииждат в ТР в последния момент за пререгистрация- по анцузи, с мазни коси, с неизмити очи. Та се чудя що за търговци може да са това. :?
zzzzz
Потребител

Предишна

Назад към Данъчно право