Здравейте,
днес отидох да получа наказателно постановление за фирмата ми, в което пише, че :
Нарушен е / осъществен е/ състава на чл.40, ал.1,т.1 от Закона за счетоводството
На български език - не подадох отчет за 2008а година (срок 30 юни 2009 ако не се лъжа).
Сумата на глобата е 2000лв, което ми се струва много!
Лелката в данъчните ми каза, че това било минимума?! Също така каза, че било подписано от шефа на нап софия и можело и да не падне в съда!?
От начало:
Когато получих препоръчано писмо да се явя до 3 дни в нап тази пролет отидох и там ми казаха, че ще има наказание, защото не съм подал отчет за 2008а.
Очаквах да е нещо от рода на 200-300 лв., но тази сума ми се вижда прекалено голяма... като гледам чл. 47 , ал. 3, по която са ме накзали, не може по-малко.
За ваша информация, ще кажа, че имаше линк към отчета на сайта на фирмата, като бях подведен да мисля, че това може да замести задължителното публикуване в търговския регистър...
Интересува ме дали някой може да ме консултира има ли изобщо смисъл да се занимавам да обжалвам и дали има реални шансове да отпадне глобата в съда?
Насочете ме към някой , който може да разгледа случая ми, и да ми каже дали има смисъл да се занимавам или да си плащам глобата
Благодаря.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 20:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Глоба от НАП за неподаден отчет за 2008 година
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Глоба от НАП за неподаден отчет за 2008 година
Разгледайте се тук, темата е обсъждана...
viewtopic.php?f=17&t=42196
viewtopic.php?f=17&t=42196
-
atanaspetrovmeister - Потребител
- sashom
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|