Здравейте,
Имам нужда от първоначален правен съвет е ли възможно да се направи нещо по следния казус, относно отнето СУМПС:
Първо малко фактология относно нарушенията ми напоследък:
// 1. НП от 12.06.2009 г. ( от гр.Мездра) – Връчено на 26.10.2010 – по чл.183 ал.1 т.1 – 10лв и 0 контр.точки
2. НП от 10.09.2009 г. ( от гр.Монтана) – Връчено на 26.10.2010- по чл.182 ал.2 т3 – 50 лв и 3 к.т.
3. НП от 12.08.2010 г. ( от гр.София) – Връчено на 26.10.2010- по чл.183 ал.4 т.6 – 50 лв ; по чл.183 ал.1 т.1 – 10 лв. и общо 3 к.т.
4. НП от 15.11.2010 г. ( от гр.Видин) – Връчено на 26.10.2010 – по чл.182 ал.2 т.4 + по чл.183 ал.1 т.1 – общо 110 лв, 7 контр.точки и лишаване от право да управлява мпс за срок от 1 месец след което в същото постановление с думи е написано: „Към 26.11.2010 на водача остават 9 контролни точки ( тук предполагам е след приспадането на тези 7). //
Това бяха детайлите, аз реших по време на празниците да си „излежа” наказанието и предадох свидетелството и контролния талон на 26.11.2010, при което ми казаха на 27.12.10 г. ( днес) с платежни по всички НП + 2 фиша, да отида да си взема документите обратно.
Днес, след дълго чакане на опашка, давам платежните, служителката намира книжката и талона, но преди да ми ги върне поглежда компютъра и казва, че вече съм на минус точки и всъщност не може да ми я върне. Аз попитах защо тогава на последно връченото ми НП от преди месец пише, че остават 9 к.т. през което време не съм шофирал, нов акт (със стара дата) не е пристигал и нямам нови НП, тя каза че няма идея. Показа ми на листче ( но не ми го даде) табличка със дати и НП-та от 2005 г до момента, според които сбора от иззети к.точки действително превишава 36 к.т. за тези 5 години.
Отказаха да ми върнат книжката, помолих за някакъв писмен отказ или документ, каза няма проблем, нащрака набързо една Заповед за прилагане на Принудителни Административни Мерки от 27.12.2010, цитирам основното..; занесе я за подпис на началника и ми я връчи:
”......С НП №.../12.08.2010 г (<-забележете с кое ), на СДВР връчено и влязло в законна сила и във връзка с чл.157 ал.4 от ЗДвП.” ..цититрана..”, против.......с адрес........и във връзка с чл.22 от ЗАНН ЗАПОВЯДВАМ на основание чл.171, т.4 от ЗДвП – изземване на св.за упр. Заповедта може да е обжалва по реда на АПК пред наказващия орган”.. разписка..
Т.е. с това НП от Август.2010 точките ми теоретично са свършили и е трябвало да бъда с отнета правоспособност, обаче за времето след това и до момента са ми написани и връчени още 2 НП, за които съм си платил глобите, че и лишаване изтърпях, като сам си занесох документите без да ми ги искат ( ама че глупак, нали).
Не мога да споря дали са превишени контролните точки ( вероятно е така) , но предвид хронологията на събитията и писмено декларираните оставащи 9 к.т., има ли шанс да се обори тази заповед ?
Моля, някой с опит в подобни казуси с КАТ да изкаже мнение, дали може да ми се помогне и евентуално да ме насочи към колега във региона ( мястото е КАТ Видин, но не е проблем и друга локация), тъй като не ми се остава без книжка за най-малко 8 месеца, както изглежда.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 08:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отнето СУМПС - превишени контролни точки?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отнето СУМПС - превишени контролни точки?
КАТ не подлежат на "правно въздействие" /само на "финикийско"/ - те там ни закони признават, ни съдебни решения - като са си решили нещо, ще стане ...
На мен ми е писнало да се разправям с тях ... каквото кажат: 2 месеца без книжка - ОК, 2 години без книжка - ОК, глоби - ОК ... нито съм спрял да карам, нито пък им плащам глобите
На мен ми е писнало да се разправям с тях ... каквото кажат: 2 месеца без книжка - ОК, 2 години без книжка - ОК, глоби - ОК ... нито съм спрял да карам, нито пък им плащам глобите
- inspectora
- Активен потребител
от Автора
Моля знаещите да се включат. Ако има някаква надежда и някой иска да се заеме да заповяда или да преопръча колега, тъй като срока за обжалване тече....
Моля знаещите да се включат. Ако има някаква надежда и някой иска да се заеме да заповяда или да преопръча колега, тъй като срока за обжалване тече....
- zlobil81
- Нов потребител
а не е ли най-лесно да направиш едно възстановяване на точките?
- vetre
- Потребител
vetre написа:а не е ли най-лесно да направиш едно възстановяване на точките?
..Точките са ми на "минус'..за което е издадена заповедта и книжката ми е отнета.
След мин.6 месеца - психо и всички кормувания курсове изпити наново....
fantus написа:zlobil81 написа:от Автора
" За целта ви е нужна адвокатска помощ, че самодейностите се санкционират строго от закона..." А препоръки тук не се дават - непозволена реклама и "удрят през пръстите" .
Е НАЛИ ТУК ИСКАМ ТОЧНО ТОВА - АДВОКАТСКА ПОМОЩ. В СМИСЪЛ АКО НЯКОЙ МИСЛИ ЛИ ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ И ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ЗАЕМЕ И ДА МИ ПОМОГНЕ В СЛУЧАЯ - ПИШЕТЕ НА Л.С. ЩОМ Е РЕКЛАМА.
Да го кажа пак сдъвкано - търся адвокат, който има идея как да ми помогне в горния казус, да се заеме със случая срещу заплащане. Л.С. или martines@gbg.bg
- zlobil81
- Нов потребител
АЗ не се занимавам въобще с тях, А СУМПС си го държа в сейф.
Спестяват се доста главоболия, както виждате...
Подържам мнението, че се кара и без СУМПС, за глобите няма жива сила, която като безработен да им ги давам...
Спестяват се доста главоболия, както виждате...
Подържам мнението, че се кара и без СУМПС, за глобите няма жива сила, която като безработен да им ги давам...
- rim_konsul
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|