начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

таксиметров превоз ли е това?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

таксиметров превоз ли е това?

Мнениеот nak111 » 05 Яну 2011, 12:58

Здравейте!
ДАИ спира такси, което е с поставена табела, същата не е закрита и т.н.
В таксито има четирима души освен водача, обаче апарата не е включен.
И водача и пътуващите в таксито заявяват, че не са клиенти, а приятели на шофьора и са решили да отидат да пият кафе някъда и за това апарата не е включен :lol:
При това положение според вас съда дали ще отмени НП на водача за това, че при таксиметров превоз на пътници не си е включил апарата?
Ще бъда благодарен ако ми посочите някаква съдебна практика.
nak111
Потребител

Re: таксиметров превоз ли е това?

Мнениеот TheOldMan » 05 Яну 2011, 14:44

Чл. 46.При преустановяване на работа водачът поставя на предното стъкло вдясно на автомобила табела "Не работи" (приложение № 13) и сваля или закрива с калъф знака "Такси".

http://rs-berk.com/2010/mar/nd/00704509/58122510.htm - даже не е имал пътници, сам се е возил, и са го "ошамарили" 100 лева.

http://justice-ruse.org/rcourt/2009/10/ ... 8a0909.htm
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: таксиметров превоз ли е това?

Мнениеот nak111 » 06 Яну 2011, 23:24

Благодаря много!
nak111
Потребител

Назад към Административно право