- Дата и час: 25 Ное 2024, 08:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
адвокат за обжалване на НП на КАТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте, най - вероятно ще ми се наложи да се съдя с КАТ-София във връзка с обжалване на наказателно постановление за акт съставен по чл. 259 ал.1 т.1 във вр. с чл.249 т.1 от К.З. Става въпрос за застраховка гражданска отговорност която се плаща на вноски. Вноската е трябвало да се плати на 13.01.2011 а кат ме спират на 14.01.2011, като не приемат че се позовавам на чл.202 ал.2 от К.З. (имам 15 дневен срок за плащане). В акта пише че нямам застраховка и нямам стикер.
За момента съм подал възражения към акт-а като съм приложил копие от полицата, копие от стикерите, но искам да съм готов ако ми се наложи да ходим на дело. Поради тази причина моля, ако вие сте специалист в тази област да се свържете с мен на лично съобщение или да оставите вашите координати в тази тема.
За момента съм подал възражения към акт-а като съм приложил копие от полицата, копие от стикерите, но искам да съм готов ако ми се наложи да ходим на дело. Поради тази причина моля, ако вие сте специалист в тази област да се свържете с мен на лично съобщение или да оставите вашите координати в тази тема.
Последна промяна bobbydigital на 19 Яну 2011, 09:00, променена общо 1 път
- bobbydigital
- Нов потребител
Re: адвокат за обжалване на НП на КАТ
Стикера би трябвало да ти е валиден. Направи си вноската в посочения 15-дневен срок и застраховката ти продължава да действа. Ако си успял да го сториш по-рано и да представиш документа в КАТ( в 3-дневния срок за възражение по АУАН), трябва акта да отпадне. Тъй или иначе АУАН си е незаконосъобразен защото си си имал валидна застраховка.
Правото е за бдящия, не за спящия!
-
crane_law - Младши потребител
да, както съм написал и по-горе в 3 дневния срок съм подал възражение и съм приложил копия от документите. Обаче тъй като обичам да съм подсигурен искам да намеря адвокат който се занимава с такива дела, за да може ако не отпадне акта да действам бързо, а не да се чудя в последния момент какво да правя.
За това пак призовавам ако тук има адвокат/и които са в специалисти в подобни казуси моля да остави координати или да се свърже с мен. Също така ако някой от потребителите вече е минал по този път и е използвал адвокат от който е доволен ще се радвам да ми го препоръча.
Предварително благодаря.
За това пак призовавам ако тук има адвокат/и които са в специалисти в подобни казуси моля да остави координати или да се свърже с мен. Също така ако някой от потребителите вече е минал по този път и е използвал адвокат от който е доволен ще се радвам да ми го препоръча.
Предварително благодаря.
- bobbydigital
- Нов потребител
bobbydigital написа:За това пак призовавам ако тук има адвокат/и които са в специалисти в подобни казуси моля да остави координати или да се свърже с мен. Също така ако някой от потребителите вече е минал по този път и е използвал адвокат от който е доволен ще се радвам да ми го препоръча.
Предварително благодаря.
Не че се натискам, даже не съм адвокат, ма тоя форум има една особеност - ако изрично от контролния панел не си активирате личните съобщения, има да чакате от умрял писмо-никой няма да може да ви прати съобщение. А в темата никой уважаващ себе си юрист няма явно да си предложи услугите. Вие също не сте дали някакъв начин за връзка, така че комуникацията ще е невъзможна.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Стари човече, харесвам съжденията ти.
Интерес от 500лв., основно. Та, за да ви пише някой първо следва да оповестите от къде сте, така щото ако сте от Враца никой от Варна няма да пропътува страната. Когато отменят НП разноски няма да ви бъдат присъдени, та - мислете, защото имате хонорар не по-малко от 200лв., ако се насложат и пътни...
Ваша воля.
Интерес от 500лв., основно. Та, за да ви пише някой първо следва да оповестите от къде сте, така щото ако сте от Враца никой от Варна няма да пропътува страната. Когато отменят НП разноски няма да ви бъдат присъдени, та - мислете, защото имате хонорар не по-малко от 200лв., ако се насложат и пътни...
Ваша воля.
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря ви за забележките. Разреших си личните съобщения да се надявам, че някой ще ми пише. Става въпрос за КАТ-София.
Поздрави
Поздрави
- bobbydigital
- Нов потребител
Можеш да го направиш и сам, Адвокати да искаш в София...
Дай текста на акта ще потърся някой вещ да ти сътворим текст пред Районния съд.
Дай текста на акта ще потърся някой вещ да ти сътворим текст пред Районния съд.
- rim_konsul
- Потребител
Здравейте искам да попитам и аз. Днеска ми писаха акт, че съм преминал на червено.Аз им написах възражение отдолу на трите реда,че тъкмо е светнало жълтото и че ако съм бил спрял съм щял да предизвикам ПТП.Даже и като си прочетох после акта по внимателно у нас видях че полицая е сбъркал и номера на свидетелството за управление или по-точно е изпуснал една единица. Чудя се дали ако обжалвам ще има смисъл. и ако обжалвам по-добре адвокат да ми напише жалба,че ще е по-професионално нали така?
- sisosisqo
- Нов потребител
Добър вечер,
да по-добре с Адвокат, но се обжалва НП.
- rim_konsul
- Потребител
rim_konsul написа:Добър вечер,
Това добре аз и тогава ще обжалвам, но иначе сега в този тридневен срок който имам да не правя нищо така ли? Или все пак да пусна една жалба и сега!!!
- sisosisqo
- Нов потребител
Можеш да си пуснеш възражение, но не разчитай на отмяна на акта. А и сгрешеният номер на СУМПС също не води до правна нищожност. Ако все пак държиш на своето, консултирай се с адвокат.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
Пишете възражения в тридневния срок -- за втория казус. След това обжалвайте НП на КАТ, когато го издадат. Пропускът на номера на свидетелството е формално основание за прогласяване нищожността на НП поради процесуален недостатък на НП. Намерете свестен адвокат, който да ви защити правата на разумен хонорар.
- viktor_kostov
- Нов потребител
Жабата в три дневния срок никои не я чете, тъй като няма основание да се отменя акта, Обжалва се НП прочетете в Процесът по ЗАНН на ПАНОВ и Илкова. Панов е председателя на Административния съд - София град. Много точно си е написал как се обжалва и на какви основания.
Адвокат е задължителен елемент към жалбата на НП.
УСПЕХ
Адвокат е задължителен елемент към жалбата на НП.
УСПЕХ
- rim_konsul
- Потребител
viktor_kostov написа:...... Пропускът на номера на свидетелството е формално основание за прогласяване нищожността на НП поради процесуален недостатък на НП. Намерете свестен адвокат, който да ви защити правата на разумен хонорар.
Според мен леко се заблуждавате. Задължително е да се установи самоличността на извършителя, актосъставителя и свидетеля, времето, мястото и характера на правонарушението, както и да е спазена процедурата по връчване. Ако нямаше СУМПС в себе си, как щяха да му напишат номера според вас?
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
Не виждам дори формално основание за отмяна на акт/наказателно постановление. Все по-трудно стават тези работи.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
НП падат като круши в съдебните зали, особено като дойдат двама служители на реда и кажат: - АМИ НЕ СИ СПОМНЯМЕ ТОЧНО ЗА ТОЗИ АКТ....
Съдебния състав се потриса, а АДВОКАТА печели служебно уважението на клиента си.
Клиента остава с впечатлението егати забраванковците са тия, а адвоката е перфектен - оправда доверието ми....
КАК МОЖЕ ДА Е ТРУДНО да се обжалва НП, когата е съставено от ВИФАДЖИЯ или ВИПОНД, или служител завършил ПУЦ, когато делото се води от АДВОКАТ-завършил, образован, наперен с подходящия стаж....
КОЕ МУ Е ТРУДНОТО, когато Ви обеждават първо си платете, после ще Ви дадем да видите, или други хитрини от служители...
ТРЯБВА да се обръщате по-често към АДВОКАТ и да се съветвате с такива, а не случайни минувачи и комшии....
АЗ познавам ДОСТА ДОБРИ АДВОКАТИ, които ---- ЕЛАТЕ ДА ВИДИТЕ в СРС -то...
Съдебния състав се потриса, а АДВОКАТА печели служебно уважението на клиента си.
Клиента остава с впечатлението егати забраванковците са тия, а адвоката е перфектен - оправда доверието ми....
КАК МОЖЕ ДА Е ТРУДНО да се обжалва НП, когата е съставено от ВИФАДЖИЯ или ВИПОНД, или служител завършил ПУЦ, когато делото се води от АДВОКАТ-завършил, образован, наперен с подходящия стаж....
КОЕ МУ Е ТРУДНОТО, когато Ви обеждават първо си платете, после ще Ви дадем да видите, или други хитрини от служители...
ТРЯБВА да се обръщате по-често към АДВОКАТ и да се съветвате с такива, а не случайни минувачи и комшии....
АЗ познавам ДОСТА ДОБРИ АДВОКАТИ, които ---- ЕЛАТЕ ДА ВИДИТЕ в СРС -то...
- rim_konsul
- Потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|