- Дата и час: 22 Ное 2024, 20:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Не ми взимат парите за данък МПС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Не ми взимат парите за данък МПС
Немога да разбера защо при промяна на адресната регистрация(лична карта) не искат да ми вземат данък МПС?!? Нима тези пари не отиват на едно и също място в НАП София?!? Така е вече три години откакто промених личната си карта. Някой може ли да ми даде смислен отговор? Благодаря предварително!
- ivailo_kirilov73
- Нов потребител
Re: Не ми взимат парите за данък МПС
Дължите данъка на Общината, която е записана на гърба на личната Ви карта. Местен данък е - не републикански, не отива в НАП, а в съответната Община по постоянния ви адрес.
- nevin_alibriam
- Потребител
Защото трябва да заявите да "преместят" и МПС-то в общината по новия адрес /парите за този данък не отиват в НАП, а в общината!!!/. Мисля, че това ставаше в общината по стария адрес, където до промяната му сте плащали за МПС-то - там се подава заявлението /ако греша да ме поправи някой/ ...
Да допълня само - ако става въпрос за различни адреси в София - същото е, ако сте сменили районната община!
А всъщност къде не Ви вземат парите? По нов, или по стар адрес общината?
Да допълня само - ако става въпрос за различни адреси в София - същото е, ако сте сменили районната община!
А всъщност къде не Ви вземат парите? По нов, или по стар адрес общината?
- inspectora
- Активен потребител
Нито в едената Община, нито в другата. Казват ми или да си сменя личната карта(от старата община) , или да закарам колата в София(незнам как като не е в движение, става ли само с номерата??) , където да я регистрирам в КАТ и там да и платя данъка!?!
И двата варианта ми се струват абсурдни, но както е така е!.....
И двата варианта ми се струват абсурдни, но както е така е!.....
- ivailo_kirilov73
- Нов потребител
Ами щом не е в движение най-добре я бракувай плати си задълженията и няма да плащаш повече данъци....пък ако имаш намерение да я подкараш отново може и а се наложи да я пререгистрираш...
"There is no justice, only I exist."
-
djandarin - Потребител
ivailo_kirilov73 написа: Нито в едната Община, нито в другата. Казват ми или да си сменя личната карта (от старата община), или да закарам колата в София(не знам как като не е в движение, става ли само с номерата??), където да я регистрирам в КАТ и там да и платя данъка !?!
И двата варианта ми се струват абсурдни, но както е така е!..... :(
В старата Община правилно са отказали, защото данъка е местен и се дължи в общината по местоживеене - постоянен адрес. В новата община не искат да Ви вземат парите, защото няма къде да ги осчетоводят, автомобила все още не е пререгистриран в КАТ и нямат партида за него на Вашето име.
Възможности:
1. Пререгистрирайте автомобила.
2. Спрете го от движение, бракувайте го - връщат се талоните и двата и рег.номера. Снема се от отчет и не се дължи данък.
3. Изчислете данъка и го платете по банков път на новата община, ако смятате по-късно да го пререгистрирате и ползвате. (за да не се дължи с лихви). Сумата ще остане като надплатена на Вашето ЕГН.
4. Не правете нищо, да проследим действията на администрацията.
Истината рядко е чиста и никога проста
-
wladi - Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|