Здравейте,
Баща ми е роден 1956 година и има 17г 11м 0д втора категория труд. След като превърна втора категория труд в трета и добавя другия му трудов стаж, който е трета категория, трудовият му стаж става общо 37г 11м 23д. В момента той не работи.
След последните промени в КСО не мога да разбера дали 2013 година след като той навърши 57 години, трябва ли да има сбор 100 точки, за да се пенсионира по-рано? Точковата система отпада ли за ранното пенсиониране?
Ще ви бъда много благодарна ако можете да ми дадете съвет и да ми погнете!
Предварително ви благодаря за отделеното време!
Хубав и успешен ден!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 20:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за ранно пенсиониране при втора категория труд
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос за ранно пенсиониране при втора категория труд
За съжаление се прилагат новите правила и във вашия случай трябва да работи още десетина години. Предполагам, че баща ти е от "ощетените професии"-пр. строител
- legally
- Младши потребител
Мне, бил е дезинфектор във ветеринарна служба.
- prodea
- Нов потребител
Благодаря все пак за отговора.
Хубав ден!
Хубав ден!
- prodea
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|