- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нагло и подигравателно държание на катаджия, какво се прави?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
39 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Нагло и подигравателно държание на катаджия, какво се прави?
"Офицерчето" Ивайло Петров Ценкулов го познават много хора и няма нищо скрито относно личността ми. На 55 години съм и вече съм дори пенсионер. Ласкателно звучи това умалително обръщение. А пък някой, който си позволява язвителен език, а всъщност не казва кой е, засега е просто никой. А ако някой иска повече истини -нищо не е скрито, за да се правят разкрития от разни аматьори. Има двама Ценкулови в света - удобно за търсене в Гугъл.
А поведението на много полицаи СЕГА е нетърпимо и човекът е прав.
А поведението на много полицаи СЕГА е нетърпимо и човекът е прав.
- Ivailo5rov
- Активен потребител
Точно това имах впредвид ,Вие знаете как стават назначенията офицерите от министъра а уличните полицай от съответният шеф на РПУ и откъде е шефа на РПУ оттам са и 70% персонала и знаете никой не гледа качеството а да оправи роднини комшии ,да им се докаже ,че е на пост и да не се връща там откъдето е дошъл с наведена глава. И относно забележката ВИ аз съм се регистрирал с истинските си данни и с името си, не съм инкогнито като много други.А като гледам се срамувате да си напишете фамилията макар и в гугъла да гледаме.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа:Вие знаете как стават назначенията офицерите от министъра а уличните полицай ....
Ето в този израз, умишлено или не използван, прозират и двете страни на монетата. Има всякакви полицаи. Има и всякакви граждани. Това, че някой е полицай, не го прави по презумпция корумпиран, нагъл, безочлив, прост и самозабравил се изедник. Докато гражданите /често и нарушители/ си позволяват поведение към полицаите като към "улични / ци" и считат, че това е част от "правата" им /защото всички си гледаме правата, но не и задълженията/, едва ли ще се стимулират възпитаните, услужливите, компетентните и съвестните полицаи да останат дълго такива. Пороците на тичащите в този кръг са част от порочността на самия кръг.
-
lexy21 - Активен потребител
Тони, май се опитваш да ме дразниш, а аз по принцип нито обичам да дразня някого, нито обичам да ме дразнят. Ако се срамувах от името си, щях да го сменя и да бъда сф или гз. В България има двама Ценкулови, въпреки че не се познаваме. Аз съм почтен човек и търсен адвокат. Другият е някакъв специалист по компютри. Аз съм горд с името си, което е останало от Ценкул Ценкулов - първият кмет след Освобождението на родното ми място, строител на съвременна България - Стамболовист.
Когато бях офицер в полицията се гордеех, че мога да помагам на хората. Както казва предният колега, тогава имаше и лоши полицаи, които гледаха само личния си интерес. И сега има лоши хора сред юристите, които са новата ми професионална среда. Има и лоши граждани.
Ако съчувствам на оплакване срещу полицията, то е преди всичко за да помогна ако мога на полицията да се освободи от тези, които петнят името й. А назначенията на полицаите, ако ставаха така, както вулгарно се изразявате, щеше да бъде още по-голямо чудо. Вярно е, че имаше и има много връзкари, но в общи линии, по-рано поне проучваха.
Когато бях офицер в полицията се гордеех, че мога да помагам на хората. Както казва предният колега, тогава имаше и лоши полицаи, които гледаха само личния си интерес. И сега има лоши хора сред юристите, които са новата ми професионална среда. Има и лоши граждани.
Ако съчувствам на оплакване срещу полицията, то е преди всичко за да помогна ако мога на полицията да се освободи от тези, които петнят името й. А назначенията на полицаите, ако ставаха така, както вулгарно се изразявате, щеше да бъде още по-голямо чудо. Вярно е, че имаше и има много връзкари, но в общи линии, по-рано поне проучваха.
- Ivailo5rov
- Активен потребител
Точно на гражданите е задължение да стимулират полицаите .
За нема 1 г. имам към 5,6 choosen oneA/общо към 20/ . При години шофиране в друга страна в европа само 1. Преработват се нашите
За нема 1 г. имам към 5,6 choosen oneA/общо към 20/ . При години шофиране в друга страна в европа само 1. Преработват се нашите
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
bravo!Ivailo5rov написа:Аз веднъж на една отбивка за спиране между тунелите по пътя към София, като видях колко сладко си говори един полицай с един водач на джип, спрях близо до тях и си направих леко раздвижване на ставите. Полицаят беше обезпокоен от присъствието ми и пита: "Кво?!?" Аз му викам: "Нищо! Възползвам се от факта, че тука има хора, още повече полицай, и като сметнах, че е безопасно спрях да си почина от пътя. Преуморен не е хубаво да пътуваш, а не е хубаво и да спираш на безлюдни места, защото е опасно, както ми казаха ваши колеги предния път." Стоях и си разкършвах кръста, а те ме гледаха и повече не продумаха. По едно време полицаят махна с ръка и каза на джипаджията: "Хайде довиждане!" Джипът тръгна и след него и аз тръгнах и казах на полицая: "Хайде довиждане!"
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
до-Ivailo5rov Не, не се опитвам да Ви дразня съжалявам ако Вие прозвучало така ,но гледам винаги да казвам истината колкото и болезнена да е тя ,но по бързо минава болката от една лъжа нали.И не смятам ,че съм се изразил вулгарно по отношение на това което е истината.И аз като Вас гледам да помагам на хората ,че като чувам какви цени им искат за обслужване на затворени комплекси смъкват им кожите .А и инициативата Ви е добра за помогнете на полицията да се изчисти от субекти но не да ги търсим само на най долният етаж все пак
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Моля Ви колеги, превърнахме темата в личностен спор!
Считам за правилна позицията в постовете на gedjikov и Ivailo5rov, досежно налична предпоставка за протест, касаеща нахлуване в личното пространство посредством отправяне закани и заплахи, свързани с непристойно държание и укорно поведение от представител на държавния инструмент.
Приветствам дадените препоръки за прокурорска намеса, с копие до вътрешен отдел с цел образуване досъдебно производство срещу служителя на реда, допринесъл с действията си за погиване личностното достойнство на жалителя. В хода на разследването потърпевшия да предостави направените записи, които биха имали тежест и доказателствена стойност за хода на спречкването.
Препоръчвам наемане на адвокат по наказателно право, който да изготви тъжба по случая срещу извършителя, като бъде заведена в първоистанционен съд по местонахождение и постоянен адрес.
И не забравяйте: "Полицаите се ползват с правомощия, затова си осигурете надеждна защита!"
Считам за правилна позицията в постовете на gedjikov и Ivailo5rov, досежно налична предпоставка за протест, касаеща нахлуване в личното пространство посредством отправяне закани и заплахи, свързани с непристойно държание и укорно поведение от представител на държавния инструмент.
Приветствам дадените препоръки за прокурорска намеса, с копие до вътрешен отдел с цел образуване досъдебно производство срещу служителя на реда, допринесъл с действията си за погиване личностното достойнство на жалителя. В хода на разследването потърпевшия да предостави направените записи, които биха имали тежест и доказателствена стойност за хода на спречкването.
Препоръчвам наемане на адвокат по наказателно право, който да изготви тъжба по случая срещу извършителя, като бъде заведена в първоистанционен съд по местонахождение и постоянен адрес.
И не забравяйте: "Полицаите се ползват с правомощия, затова си осигурете надеждна защита!"
- leonardos
- Потребител
leonardos написа:Приветствам дадените препоръки за прокурорска намеса, с копие до вътрешен отдел с цел образуване досъдебно производство срещу служителя на реда, допринесъл с действията си за погиване личностното достойнство на жалителя. В хода на разследването потърпевшия да предостави направените записи, които биха имали тежест и доказателствена стойност за хода на спречкването. И кое е престъплението от общ характер, за което ще излагаме данни - нахлуване в личното пространство Това с доказателствената стойност дори не заслужава коментар. Препоръчвам наемане на адвокат по наказателно право, който да изготви тъжба по случая срещу извършителя, като бъде заведена в първоистанционен съд по местонахождение и постоянен адрес. Сега последно какво - общ или частен характер? Прокурор или съд, или и двете? Ами ако местонахождението не съвпада с постоянния адрес Или тя тъжбата го преследва като GPS? Или може би принципът е местоизвършване или въпросът е просто да си пишем?
Нищо лично, ама по-добре лично мнение, отколкото толкова професионално.
-
В поста си dedjikov посочва извършено брутално отношение към личността му от страна на държавен служител, състоящо се в отправяне на обидни и подигравателни думи оронващи престижа му като гражданин. Дори и вербално, съществува арогантна намеса в личното му пространство. Предоставените записи сочат за наличие на превишени права на служителя на реда в изпълнение на служебните си задължения, както и проява на злонравие, породено от съпричастността му към униформата ... Нищо лично, но ...
Предоставям довършването на цитата и изготвяне на заключението от lexy21 ...
Предоставям довършването на цитата и изготвяне на заключението от lexy21 ...
- leonardos
- Потребител
gedjikov написа:За непристойно поведение ще се оплаквам.
Останалите свободни интерпретации си ги спестете. Полицая не беше провокиран с нищо, просто избиваше комплекси.
gedjikov написа:Рядко тъпа интерпретация, браво
gedjikov написа:system написа:gedjikov, обяснено е такова, за да можете Вие да го разберете . От правна гледна точка не е съвсем точно (все пак "старецът" не е юрист, доколкото знам) но за Вашето ниво обяснението е, надявам се, разбираемо. Сега всичко стана ли Ви ясно ?
Не, дай пак
gedjikov написа:О боже, и реши че трябва да споделиш всичко това, всякаш ме интересува ли? А леле мале
gedjikov написа:....Немога да повярвам че никой друг тук не е чувал за кофти държанието на българските катаджии, как веднага решиха, че аз съм го провокирал с нещо?
Както и да е.
От направената набързо извадка от мненията на "горкия" gedjikov, аз си правя съвсем различно заключение относно характера и вероятното му поведение по време на разговора с полицая. Силно се съмнявам, че просто ей така, без нищо е имало (ако въобще е имало) реплики към него.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
leonardos написа:Предоставям довършването на цитата и изготвяне на заключението от lexy21 ...
Щом ми се предоставя
Та, значи досъдебното производство ще се води за
В хода на производството, горната фактическа обстановка ще бъде установена чрез доказателствени средства, изготвени по реда на НПК и ЗСРС -leonardos написа:проява на злонравие, породено от съпричастността му към униформата
В тази връзка съвсем уместно и разбираемо е възклицаниетоleonardos написа: Предоставените записи
leonardos написа:Приветствам дадените препоръки за прокурорска намеса, с копие до вътрешен отдел с цел образуване досъдебно производство срещу служителя на реда
Сега, след като го уредихме с досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер по Кодекса на Леонардос, следва
leonardos написа:тъжба по случая срещу извършителя, като бъде заведена в първоистанционен съд по местонахождение и постоянен адрес.
-
А, стига бе, тя тая тема стана много смешна! И какво производство се заформи...
- nk7702n
- Старши потребител
Аааааааааа, защото не знаете вътрешно каква присъда съм убедена да чета Ама нека изчакаме да бъде внесен ОА и пак да ми се предостави думата по въпроса Упс, първото изречение ще ми навлече отвод
-
до-lexy21 Много правилно мнение изразихте ,че всеки си ужким знае и си търси правата ,но никой не се сеща ,че има и задължения и норми които трябва да се спазват независимо по кой закон са но за всичко са важни първите седем годинки а сега ако се погледне реално първите 16 са важни.Аз съм сигурен ,че господина който пусна темата е провокирал по някакъв начин полицая но това го спести .И знайте ,че от 20г откакто е демокрацията всеки един уличен полицай е уволняван поне 50 пъти на ден от такива като онзи господин а и от някой си от службата на г-н Ivailo5rov .Но тук идва вече същественото полицаят на улицата понеже е най малката мерна единица в тази система как може да съди офицер който го проверява и има такова поведение спрямо него .
- toni_sf
- Активен потребител
Напротив, точно те, така наречените улични псета, не задълбават в личностната характеристика и преценка спрямо водача на МПС. Тях не ги интересува нито стаж зад волана, нито дисциплина, съвест и самоконтрол. Единственото им желание е да "обуят" поредния сиромах с регистрация на МПС, различна от тяхната, като съблюдават платен ли е рекета гражданска отговорност, ГТП на МПС и има ли винетен стикер, упълномощаващ го да се движи през дупките ... Обикновено такова е нареждането при застъпване на смяна ... "Първо да проверите дали са си платили РЕКЕТА !!!" Е, толкова им е вътъка ...всички не можем да бъдем равни!
- leonardos
- Потребител
А, и още нещо, този път конкретно към lexy21. Лично аз бих посъветвал жалителя да встъпи в правото си, като се възползва от нормата предоставена му от чл. 119, ал.1 /АПК/ и предприеме нужните действия. Те тия дето висят по сгруханите ни пътища, мяра нямат!! Единствено вземат под внимание или се стряскат от вида на издание на НК, небрежно захвърлено на задното стъкло и случайно попаднало пред погледа им. Така че една частична аерация, би им се отразила правилно!
- leonardos
- Потребител
Мда, а ако си наредиш една библиотечка с юридическа литература, може и нЕкой леФ да ти дадат за да се отърват от теб .....leonardos написа:..... Те тия дето висят по сгруханите ни пътища, мяра нямат!! Единствено вземат под внимание или се стряскат от вида на издание на НК, небрежно захвърлено на задното стъкло и случайно попаднало пред погледа им.....
П.П. Сигурно защото не си носят НК половината адвокати, които познавам са останали с по десетина точки...
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
Правилно, те не се интересуват от практическото състояние на водача ... те гледат само дали си е платил РЕКЕТА на частните застрахователи ... пък да си кара както си ще - нали има пари да си плаща
- leonardos
- Потребител
39 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Административно право
|
|