- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Наказателни постановления...
Понеже съм достатъчно пряма - по принцип винаги има смисъл, но в случая всичко е съшито с бели конци. Сори, но възражението, ако аз съм началник на РУП, би ме обидило най-малко откъм интелектуално ниво. Коя ли майка би си оставила детето в заключена кола и да тръгне да търси резервно дистанционно, докато двугодишното й отроче пищи неистово в заключен автомобил...... Но.... хора различни. Успех!
- lexiss
- Младши потребител
Що не я предложите тая история на някой турски сценарист? От нея би излязло чудесно сериалче от 200-300 епизода. Даже може и някоя главна роля да вземете .....
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
"При спирането ние им обяснихме, че детето ни стои заключено в колата в с. К, но те видяха, че колата не е минала ГТП и казаха, че затова разказваме тази история."
Нормално е да си го помислят, не смяташ ли?
Нищо лошо няма да подадеш версията си до административно наказващия орган.
Ако издадат НП, викай свидетели в съда, доказвай твърденията си, дали ще ти се повярва- зависи.
Всеки е "в правото си да оспорва НП".
В самото НП пише срок и адресат на жалбата.
Нормално е да си го помислят, не смяташ ли?
Нищо лошо няма да подадеш версията си до административно наказващия орган.
Ако издадат НП, викай свидетели в съда, доказвай твърденията си, дали ще ти се повярва- зависи.
Всеки е "в правото си да оспорва НП".
В самото НП пише срок и адресат на жалбата.
- Julyan
- Потребител
dinkova написа:По това ли се съди каква майка съм??? Майка, която искаше по-най бързият начин да отключи колата.......
Както и да е, явно за това сме на този хал в България.
За последното си права - на 100 %. Не съдя майчинските ти способности и инстинкти - не съм аз човека, макар че на твое място едва ли бих тръгнала да търся ключове в пространството, вместо да действам светкавично!
- lexiss
- Младши потребител
Аз също мисля, че тази история е непровдоподобна. Една майка би стояла до детето си да го успокоява и да го убеди чрез мимики и думи как са натисне копчето и да отключи колата, а не да тръгне с друга кола да търси някакво дистанционно, как няма да се смеят полицаите...
- nk7702n
- Старши потребител
Едва ли някой ще спори, а и да го направи какви ли са шансовете му откъм убеждаване, че в "нашата" полиция(която ни пази), личния и състав е подбиран на принципа, колкото по-бездушен и непрофесионален "по-добре". Не случайно огромна част от НП сътворени от униформените падат в съда. Така, че обжалвайте смело щом имате сигурни свидетели!
- stoyan_zh
- Младши потребител
dinkova написа:........
Какво е светкавично за Вас? Да счупя прозореца?? Да помислихме го, но баща ми ме спря, защото не се знае дали няма да си заколя детето. Послушах го.
....... Че помогнаха, нали са държавна структора и трябва да скубят без да помагат. Но то Господ го е казал, "ако не си помогнеш сам и Господ не може" да не говорим за МИЛИЦИЯТА. Защо не провериха мен, дали имам книжка дали съм пила или приятелят ми дали е пил....не те това не го направиха. Всъщност ги видяхме/същите тези/ в Симеоновград, колко я свършиха!!!
Хайде да си говорим истината, а.... Цялата история е пълна простотия и трябва да си малоумен за да се хванеш на нея.
Първо - стъклото на автомобила никого не коли, дори да ти се пръсне над главата, защото фабрично е направено така. Това го знае всеки с поне малко техническа информация в главата. Да не казвам, че всеки е виждал счупено автомобилно стъкло. Освен ако не сте възнамерявали да чупите стълкото с експлозив или с кирка . Дори да допуснем, че ви е било страх за здравето на детето, можеше да счупите това, което е от противоположната страна на която се намира в момента (предполагам че не е толкова голямо, че да заеме и четирите седалки и стъклата неминуемо да се посипят по него ).
Второ - смяната на счупеното стъкло щеше да ви излезе по-евтино или на съизмерима цена с разкарване на сто километра за дистанционно.
Трето-има телефон 112 и специални служби, които щяха да откликнат, ако наистина бяхте потърсили помощ, а има и едни хора, дето с това си вадят хляба (ключари им викат, може да сте чували). И как така се сетихте, че полицията трябва да Ви помогне, чак след като ви спряха? Що не им звъннахте преди това? Сигурно са ви се изтощили батериите на телефоните от звънене на комшии и познати, зарядните с били заключени в багажника, а магарето е изяло кабела на домашните телефони в селото...?
И четвърто - какво е общото между Вашия акт, полицията и инцидента в Симеоновград ? Може би трябва да се сложи по един МИЛИЦИОНЕР до всеки келеш, който като пийне 2 бири става джедай и си мисли, че 15-20 годишния дръгел, който кара, е Ферари? Наистина с едно съм съгласен. Ако
в Симеоновград си беше гледала съвестно работата, 90% от местните бабаити щяха да ходят пеш, защото се обзалагам, че от 10 коли 9 ще са нередовни, или те или водачите (ако не и двете). После, дупките им били виновни, че не можело като се направиш на мотика в кръчмата да караш с 200....МИЛИЦИЯТА
Та жалете смело и после да не забравите да напишете какво е решението. Ако съдът повярва на тая история, тържествено обещавам да изям едно топче хартия за принтер......
- kuzdov
- Потребител
dinkova написа:...... Това не ти е обикновен ключ, а автомобилен, който е малко по-специален. ....
Сериозно...?! Аз пък си карам колите с ключа от мазето и си мислех, че става навсякъде ....
Не, че и аз Ви дължа нещо, но ще Ви обясня защо "всички" се заяждат - защото описаната история е глупава и нелогична. И ако има грам истина в нея, Вие сте достойна за съжаление. Не познавам нормален родител, който би си зарязал бебето пищящо и заключено в кола, с изкуфели старци и безразлични комшии, гледащи сеир. Ами ако се беше захласнало и си глътне езика и се задуши?! Сигурно пак полицията ще Ви е виновна после... И аз спирам да пиша, че вече почвам да се дразня. За мен историята е ясна - или е пълна лъжа или Вие сте най-тъпата и безотговорна майка на света.
- kuzdov
- Потребител
Липсата на идея за преодоляване на бъдещи проблеми не е еизвинение за закононарушения...
Ма'а му стара, пил съм да не мога да го формулирам, ма .... виновни сте си.
1. Кой оставя дете само в колата? И аз съм баща на вече 9 годишен син. моя освен да си закопчае колана, друго по колата не пипа. Т'ва че вашия пипа, не е проблем на КАТ, а ваш - вика му се възпитание.
2. и моята ми я продадоха с 1 ключ. Дубликат в официален представител не съм вадил, щото е 300 лева, ма извадих един ключ за 8 лева от Бриколаж, с който мога да отключа вратата, не и да запаля колата. 8 лева... гаранция за спокойствие
3. Сложих аларма - с нейното дистанционно мога да отключа колата. Няма да запаля колата заради имобилайзера, но мога да отворя вратата, да стигна до бутона и да си набера аварийния код за да стигна до сервиза.
Така че... поне според мен "крайна необходимост" не е валидна в този случай. "Крайна необходимост" за мен означава "Направил съм всичко възможно, но въпреки това се наложи..." докато при вас се отнася по-скоро за "немарливост" - първо си оставяте детето само, след това не сте подготвени да си отключите колата... Да, случва се рядко, но това не ви извинява. Аз ако бях на мястото на съдията който може би ще разгледа случая, щях да ви "ошляпам" за немарливост. Имало е възможност да избегнете тази случка, но заради незнание, скръндзавост или нещо друго не сте били подготвени да реагирате в тази ситуация.Един обикновен ключ, струващ под 10 лева би ви осигурил достъп до автомобила. Това, че сте го забравили, не е "форсмажорно обстоятелство", така че си нарамете плувката и си я влачете с достойнство, а не да плачкате за намеса на "големите батковци" модератори.
Ма'а му стара, пил съм да не мога да го формулирам, ма .... виновни сте си.
1. Кой оставя дете само в колата? И аз съм баща на вече 9 годишен син. моя освен да си закопчае колана, друго по колата не пипа. Т'ва че вашия пипа, не е проблем на КАТ, а ваш - вика му се възпитание.
2. и моята ми я продадоха с 1 ключ. Дубликат в официален представител не съм вадил, щото е 300 лева, ма извадих един ключ за 8 лева от Бриколаж, с който мога да отключа вратата, не и да запаля колата. 8 лева... гаранция за спокойствие
3. Сложих аларма - с нейното дистанционно мога да отключа колата. Няма да запаля колата заради имобилайзера, но мога да отворя вратата, да стигна до бутона и да си набера аварийния код за да стигна до сервиза.
Така че... поне според мен "крайна необходимост" не е валидна в този случай. "Крайна необходимост" за мен означава "Направил съм всичко възможно, но въпреки това се наложи..." докато при вас се отнася по-скоро за "немарливост" - първо си оставяте детето само, след това не сте подготвени да си отключите колата... Да, случва се рядко, но това не ви извинява. Аз ако бях на мястото на съдията който може би ще разгледа случая, щях да ви "ошляпам" за немарливост. Имало е възможност да избегнете тази случка, но заради незнание, скръндзавост или нещо друго не сте били подготвени да реагирате в тази ситуация.Един обикновен ключ, струващ под 10 лева би ви осигурил достъп до автомобила. Това, че сте го забравили, не е "форсмажорно обстоятелство", така че си нарамете плувката и си я влачете с достойнство, а не да плачкате за намеса на "големите батковци" модератори.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|