начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Констативен протокол за паркиране в зелени площи?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Констативен протокол за паркиране в зелени площи?

Мнениеот backstage » 16 Юни 2011, 19:09

Колеги, днес ми бе написан констативен протокол за паркиране в зелени площи. Става дума за една уличка над Нов Български Университет. Колата ми беше на тротоара, но едната гума беше прескочила бордюра и беше попаднала в "зелената площ". Протоколът е написан от столичния инспекторат. Пише да се явя в 3 дневен срок да заплатя наложената ми глоба в размер на 30лв. При неявяване ще ми бъде съставен АУАН. Имат и снимков материал. Прочетох, че глобата за паркиране в "зелени площи", която може да ми бъде наложена с НП е 50-500лв. Не мога все още да реша дали да си платя 30-те лева или да обжалвам акта и НП след това. Мотивът ми е, че автомобилът не е бил паркиран, а аварирал. Имам и свидетел. Какво ще ме посъветвате?

http://www.prikachi.com/images/771/3459771y.jpg
http://www.prikachi.com/images/778/3459778D.jpg
Трябва да си търпелив към седем основни чувства. Да си търпелив към седем основни чувства: Омраза, обожание, страх, яд, тъга, радост и загуба.
Аватар
backstage
Младши потребител

Re: Констативен протокол за паркиране в зелени площи?

Мнениеот nikiboy » 16 Юни 2011, 21:55

За 30лв струва ли си?
Да не стане хитрата сврака с двата крака.
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот backstage » 16 Юни 2011, 23:55

Ако реша да платя глобата - срокът е 3 дни. Това ще рече 17 (утре), 18 и 19, но тъй като срокът изтича в неработен ден, доколкото знам последен се явява първият работен ( в моя случай понеделник). Мисля тогава да отида, защото утре няма да мога. Искам само да попитам къде мога да намеря тази разпореда, в която е уредено изтичане и продължаването на срока???
Трябва да си търпелив към седем основни чувства. Да си търпелив към седем основни чувства: Омраза, обожание, страх, яд, тъга, радост и загуба.
Аватар
backstage
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 17 Юни 2011, 00:23

http://sofiacouncil.bg/index.php?page=ordinance&id=12

чл. 84 ЗАНН :arrow: 183, ал.4 НПК

Ще се поправя, но се върнах в темата ви и свалих от нета качените снимки.
Правилно ли разчитам?( ама няма как да е иначе, защото по тази причина ги свалих- старост-нерадост)- КП е връчен на " предното стъкло на автомобила"?
:lol: :lol:
Сроковете, посочени по-горе да не ви притесняват. Аз, лично и щото ми писнА от всякакви изобретателни "мушенгии" ( наоколо така наричат всичко нередно) дори, и най-вече, от държавни и общински служители- ще отида на работа, на лекции( спомени :) ), на почивка.... ще си живея живота, какъвто е. Дори да съставят АУАН, както плашат гаргите, винаги, ама винаги трябва да знаете, че няма да бъде потвърдено НП с този си порок още в зората на налагане цялата строгост на нормата( :lol: )
Снимковия материал да си го поставят в рамка- ако пожелаят. Не е доказателство. То... и за какви доказателства изобщо иде реч, ама на, такава е думата.

п.п. И на какво основание да плати, че на мен ми стана интересно?- констативен протокол?
ужасон.

Ако сте колега не виждам защо точно вие да ходите боса.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sadiata » 18 Юни 2011, 22:34

Колега на въпроса Ви. Според мен имате добри шансове за успех в евентуална съдебна битка.Според мен не е налице паркиране в зелена площ."Паркиране" означава според мен целия автомобил да бъде върху зелената площ , а не само едната гума на МПС. Верно ако въпроса опира до 30 лева не си струва човек да води дело ,заради такъв материален интерес. Що до Констативния протокол не се разчита добре и немога да прецена неговото съдържание.
sadiata
Потребител

Мнениеот vtashkova » 06 Юли 2011, 14:48

Днес и на мен ми бе оставен на стъклото констативен протокол. Прочетох всички свързани с този документ наредби и закони. Оказа се, че членовете по които е съставен протокола и по които ме глобяват са отменени в края на миналата година поради незаконоосъобразност. :? И сега седя и се чудя- да платя ли двайсе лева или да докажа всички открити от мен нарушения по издадения документ.
Колата ми беше спряна в една кал, за която се твърди, че е зелена площ и т.к. не мога да докажа е! ли или не е! се захванах с атрибутите на документа.
Първо -Констативният протокол е издаден от моя съседка с час 7,50 сутринта- тя не е в работното си време - може ли да издава такива документи в неработно време?
Второ- свидетел е бил неин колега- какво по дяволите прави неин колега до нейния блок в осем без десет?! Понеже и графологията ми е любителско занимание от дете- баща ми е графолог и ме е научил на някои неща- подписа на свидетеля е подправен със сигурност.
Трето- не ми е оставен оригинал на документа, а копие.
Четвърто- споменат е член от наредба, която по отношение на санкцията препраща към друга наредба без да е посочен съответния член. Аз открих един единствен, който описва моят случай с оставянето на констативен протокол на предното стъкло без мое присъствие на мястото на нарушението, но пише, че е отменен в края на миналата година като незаконосъобразен. Документите са свалени от сайта на столична община.
Така- аз глобена ли съм или не?... Това, което смятам да направя е да платя глобата. Но това което също смятам да направя е да повдигам на всички обществени форуми въпросът- Столичният инспекторат има ли право да глобява на база несъществуващи в наредбите нарушения и санкции?!?
vtashkova
Нов потребител

Мнениеот vtashkova » 07 Юли 2011, 10:13

Хахаха- наложиха ми глоба с квитанция :) E, не на мястото на нарушението. И велико- глоба с квитанция не може да бъде повече от 10 лева- е дадоха ми две квитанции по 10 лева. Ох - неграмотни! Питах кой определя срока в който да се явя- и душичката ми казва - "Ами ние". Аз и обяснявам, че не може Те- Инспектората- да налагат срок, ако той не е дефиниран в наредба или закон и тя милата отвори едни бумаги и започна да чете! Абе хора- прочетете преди да се позовавете на някаква наредби. Гледат ме десет човека в един офис и ме питат- "Ама вие искате да кажете, че за паркиране в зелена площ няма глоба" - АЗ: "Ами аз не намерих - вие можете ли да ми покажете нормативния документ където пише каква е санкцията?" И те пак отвориха бумагите да четат. Девойчето с бумагите казва- "Ама тука пише, че санкцията се налага по член от друга наредба". А такаааа- аз случайно я нося и вътре пише, че единствения член, който ме касае е отменен поради незаконосъобразност. Мълчание. Защо подписа на господин свидетеля не съвпада с подписа му на други констативни протоколи? И защо, по дяволите, този документ е изтипосан на стъклото на колата?
Душици мамини! Пфу!
vtashkova
Нов потребител

Назад към Административно право