начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Известие за глоба ФИШ по чл.183, ал.3 отЗДвП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Известие за глоба ФИШ по чл.183, ал.3 отЗДвП

Мнениеот efo69 » 15 Юли 2011, 11:49

Здравейте.Общински служители ми лепнаха фиш който е на основание на нарушение по чл.183,ал.3(това пише на фиша) ,което всъщност май не отговаря на действителното ми нарушение.Бях паркирал на тротоар неправомерно наистина,но основанието на което ми е издаден фиша май не е точно заради това!?Въпросът ми е какво точно гласи чл.183,ал.3,защото нямаше никой когато тръгвах,който да ми обясни.Знам,че до 30 лв. не се обжалва,но ако има разминаване с действителното ми нарушение бих ли могъл да направя нещо все пак?
efo69
Нов потребител

Re: Известие за глоба ФИШ по чл.183, ал.3 отЗДвП

Мнениеот doxa » 15 Юли 2011, 16:35

Здравейте,
Преди да попитате във форума, за безплатна правна консултация, трябваше да направите елементарна проверка в интернет търсачка или правно-информационна система, за това какво гласи закона. И едва след това, ако нещо не Ви е ясно да попитате. Но уви, след съответно нарушение на правилата, искате някой да Ви предостави подробна информация за съдържанието на разпоредба, която се презюмира, че знаете. А това което знаете ("че до 30лв. не се обжалва"), се оказва, че не е точно така...
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот efo69 » 15 Юли 2011, 18:08

Това което ЗНАМ всъщност го научих днес и то от форумът тук.Стигнах до този сайт търсейки точно какво гласи въпросният член 183 ал.3 ,но така и не успях да разбера.Поради тази причина се обръщам към Вас дали някой знае какво точно гласи, защото той е посочен като основание за ПАРКИРАНЕ НА ТРОТОАР(това според мен е евентуалната причина),а за такъв тип нарушение излезе някакъв член 94 или 96 но не мога да го цитирам точно сега.Това събужда съмнение да не би санкцията да е за друго.А паркирането ми бе съобразено все пак с отстояние от сградата с място за пешеходци,като най-редовно от години спирам на това място и никой по никакъв повод не ме е санкционирал.Е да!?-Винаги има първи път.Аз глобата ще си я платя,но искам да си знам със сигурност Основанието,а именно този член 183,ал.3.Ако някой знае нека ми помогне да го разшифровам.Благодаря предварително.
efo69
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 15 Юли 2011, 18:47

Немарлив сте, при все да сте водач на МПС и презумптивно имате знания за относимите разпоредби....искате на готово информацията- по тази причина си го заслужихте.
http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134649345
Чл. 183. (3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 30 лв. водач, който:

2. неправилно паркира върху тротоара;

Така, след като вече имате знание за относимия НА, ви остава стъпалото- допустимост.
За там има едни специалисти наречени адвокати, които биха свършили останалото ( то няма много за вършене, не защото не е възможно обжалването, а защото сте нарушил нормата, ерго- по-добре да си плащате).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот efo69 » 15 Юли 2011, 22:41

poli_g написа:Немарлив сте, при все да сте водач на МПС и презумптивно имате знания за относимите разпоредби....искате на готово информацията- по тази причина си го заслужихте.
http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134649345
Чл. 183. (3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 30 лв. водач, който:

2. неправилно паркира върху тротоара;

Така, след като вече имате знание за относимия НА, ви остава стъпалото- допустимост.
За там има едни специалисти наречени адвокати, които биха свършили останалото ( то няма много за вършене, не защото не е възможно обжалването, а защото сте нарушил нормата, ерго- по-добре да си плащате).

Благодаря за бързия и адекватен отговор.Естествено,че ще си платя за немърливостта.Престъпление=наказание!Имам обаче една препоръка към всички "височайши" бъдещи и настоящи "специалисти" с по-дълбоки познания в правото.Тук влизат и хора на не толкова ВИСОКО стъпало като Вашето,нямайки познания в тази материя.Когато имам проблем с автомобила-влизам във форум за автомобили!Повярвайте ми тогава "Господ" е всеки добър в професията си автомонтьор.В случая Вие с Вашата добра воля ми дадохте информацията от която имах нужда и съм Ви изключително благодарен!Факт е,че е общоприето Статута който заема даден човек в Обществото като професия да го издига в собствените му очи ! Арогантността и сарказма обаче в този случай говори за незрялост и фалшиво усещане за ПО ПО НАЙ ,а в крайна сметка всички сме СМЪРТНИ.Благодаря Ви още веднъж за онова което ми дадохте,но се замислете и за начинът по който го направихте!И между другото ако имате нужда от съвет и помощ за проблеми със зъбите, ще Ви помогна и консултирам безплатно!Ще Ви се реабилитирам на драго сърце,защото за това съм учил!Бъдете здрави!Успех!
efo69
Нов потребител

Назад към Административно право