- Дата и час: 22 Ное 2024, 20:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Майчинство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Майчинство
Проблемът е следния: от 20.09.2011 год. съм официално по майчинство. От 19.12.2011 год. педиатара на детето ми трябва да ми издаде болничен за последните 45 дни от 135-те. Фирмата, в която работя, смята да прекратява дейност. Въпросът ми е: дължат ли ми обезщетение ако закрият фирмата и в какъв размер е то и мога ли сама да представям болнични в НОЙ?
- lilia87
- Нов потребител
Re: Майчинство
Докато ви текат първите 410 дни ще си получавате сумите от НОИ, но за втората година ще трябва да си намерите фирма, която да ви назначи, за да ползвате обезщетението за малко дете до 2 години. Само че това е само ако фирмата действително се закрие - т.е официално престане да съществува, което си е дълга и сложна процедура. Ако просто прекратят дейност и уволнят всички работници, но не се закрият официално няма да имате проблем и с двете години, защото сте в майчинство и за да ви съкратят трябва официално разрешение от Инспекцията по труда, което едва ли ще получат.
- elambreva
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|